Online boeken | 10 tips waar je op moet letten als je een reis boekt

De volgende vakantie staat op de planning! Je hebt dit keer je vakantie online geboekt, en alles leek goed te gaan. Totdat je erachter komt dat je een kleine fout hebt gemaakt tijdens het boekproces. Samen met Holidayguru.nl heeft Yourtravelguideonline een lijst samengesteld met de top 10 meest gemaakte fouten tijdens het online boeken van een vakantie.

1 | Prijzen vergelijken is geld besparen

Natuurlijk ben je enthousiast tijdens het boeken van een vakantie, maar blijf alsjeblieft goed opletten. Kijk eerst even rond of andere aanbieders dezelfde reis niet een stuk goedkoper online hebben staan. Het gebruik van reisblogs is daarom ook erg aan te raden tijdens het boeken van een vakantie. 

Accommodatie

2 | Reviews zijn belangrijk

Het aantal sterren dat een hotel heeft gekregen is niet altijd de beste manier om een hotel te beoordelen. Kijk voor een goede of slechte reputatie liever naar de beoordelingen van voorgaande bezoekers die het hotel heeft ontvangen. Er zitten natuurlijk een aantal bezoekers tussen die echt kunnen overdrijven, maar over het algemeen geven deze beoordelingen een goed overzicht van de prestaties van het hotel.

Lees ook: Oplichting op reis | Met deze tips ga je met een gerust hart op vakantie!

3 | Check, check, dubbelcheck!

Het controleren van je gegevens tijdens het online boeken van een vakantie is erg belangrijk. Dat kleine spelfoutje in je e-mailadres of woonadres kan erg kostbaar en tijdrovend zijn. 

Mailbox

4 | You’ve got mail

Controleer al je inboxen na het boeken van een vakantie, ook de spamfolder. Indien je mailprogramma een melding geeft van dat de inbox vol is maak je deze dus snel leeg, anders kan je de bevestiging van je boeking niet ontvangen.

5 | Pas op met je muis

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het kan gebeuren dat je met je muis achter je laptop per ongeluk een vakje aankruist dat je niet aan wil kruisen. Pas vooral op tijdens het boeken via de mobiele telefoon, want een duim is soms dikker dan verwacht.

Geld

6 | Betaal op tijd

Controleer altijd de verschillende betalingsmogelijkheden. Indien je ervoor kiest om in termijnen te betalen voor je vakantie, zorg er dan voor dat je elke termijn op tijd het geld overmaakt.

Lees ook: Onmisbare apps voor op reis | 15 gratis reispaps die je wilt downloaden

7 | Verborgen extra kosten

Van schoonmaakkosten tot toeristenbelastingen, bij sommige vakantiewebsites komen er op de rekening nog extra kosten bij. Vaak kan je hier niet onderuit komen, maar let hier toch even extra op. 

Lokaal transport

8 | Transfers plannen

Zoek van tevoren uit hoe je het beste bij je hotel of appartement kan komen. Niet bij elke vakantie zitten de transfers inclusief bij de prijs, en moet je zelf voor het vervoer zorgen. Het openbaar vervoer is vaak een stuk goedkoper dan een last-minute taxi aanhouden.

9 | Bagage mee in het vliegtuig

Let er goed op dat je het bagagebeleid van je luchtvaartmaatschappij niet overschrijdt. Je kan hopen op een aardige mevrouw achter de balie, maar indien dit niet het geval is zal je toch extra bij moeten betalen.

10 | Documenten op orde

Verschillende landen vereisen een reisvisum om het land te kunnen bezoeken. Denk maar eens aan een vakantie naar de Verenigde Staten. Zorg ervoor dat je dit een paar weken van tevoren allemaal goed op orde hebt, dit voorkomt stress en dure fouten. 

Lees ook: Goed voorbereid op reis gaan | Waaraan moet je aan denken voor vertrek?

Online boeken in 10 stappen

Na het investeren van een beetje tijd en oplettendheid kan je zonder problemen een online boeking voltooien. Houd je aan de bovenstaande richtlijnen en zorg ervoor dat je geen vakantie gerelateerd horrorverhaal hoeft te vertellen tijdens de volgende familieverjaardag. Wanneer je net even wat meer tijd uittrekt en nauwkeurig te werk gaat, is online boeken eigenlijk heel simpel. Fijne vakantie!

Heb jij nog aanvullende tips voor het online boeken van een vakantie?

Deel dit bericht:

2 reacties op “Online boeken | 10 tips waar je op moet letten als je een reis boekt

 • 2 april 2018 at 20:39
  Permalink

  Handige tips! Het is echt mijn nachtmerrie dat ik een fout maak bij het online boeken en daardoor veel geld kwijt raak. Onze oudste dochter heeft binnenkort een nieuw paspoort nodig, dus in mijn agenda staat op 3 plekken dat ik de nieuwe gegevens daarvan nog moet doorgeven aan de airline, omdat we anders gedoe krijgen. (ik had dit zo met ze afgesproken tijdens het boeken)

  Beantwoord
  • 8 april 2018 at 16:57
   Permalink

   Dankjewel Yvonne! Die nachtmerrie deel ik met je. Vandaar dat Roel altijd de boekingen doet 🙂 Wat fijn overigens dat je gegevens van het nieuwe paspoort later kunt doorgeven aan de airline.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.