Bucketlist activiteiten | Heb jij deze 5 toffe dingen al op je lijstje staan?

Elke reiziger heeft zo zijn eigen bucketlist. Een lijst met bestemmingen waar je zeker nog een keer naartoe wil of gave activiteiten die je nog wilt ondernemen. Is uit een vliegtuig springen met gevaar voor eigen leven niet jouw ding? En sta je ook niet te trappelen om te zwemmen met haaien? Je lijstje met bucketlist activiteiten hoeft helemaal niet zo spectaculair te zijn, maar als je niets hebt om af te strepen, heb ik nog wel wat ideetjes.

Bucketlist activiteiten

1 | Maak een roadtrip: ervaar het ultieme vrijheidsgevoel

Waarom een roadtrip maken? Het geeft je het ultieme vrijheidsgevoel! Je kunt elke dag gaan en staan waar jij maar wilt. Ben je op een plek die helemaal te gek is, dan blijf je er wat langer hangen. En is het helemaal niets, dan ben je in no time weer onderweg naar de volgende bestemming. Even de auto aan de kant van de weg zetten om te picknicken op een mooie plek of een kerkje bezoeken? Je hoeft niet op je horloge te kijken, want tijdens een roadtrip doet tijd er helemaal niet toe.

Lees ook: Voordelen roadtrip | 6 redenen voor het maken een avontuurlijke reis

Een roadtrip staat gelijk aan avontuur. Je weet immers nooit wat er op je pad komt. Een beer in Alaska die plotseling de weg oversteekt, verdwalen in het Kruger National Park, dat ene restaurantje in the middle of nowhere waar ze de lekkerste Portugese gerechten serveren, rijden door de woestijn in Oman of die waanzinnige fotostop aan de Amalfikust. Allemaal avonturen die ik nooit zal vergeten. Lekker relaxt een beetje rondsturen terwijl achter elke bocht weer een nieuwe verrassing wacht. Elke seconde in de auto is op en top vakantie. Zonnebril op, muziekje erbij en lekker toeren. Nog nooit een roadtrip gemaakt? Ik zou als ik jou was toch eens gaan nadenken over deze manier van vakantie vieren.

Bucketlist activiteiten

2 | Steek de op één na langste hangbrug van Duitsland over

Primitieve bruggen, slingerend boven een junglevallei of kolkende rivier. Ze bestaan echt. Maar niet elke brug die de zenuwen door je buik doen gieren hangen van ellende aan elkaar. Deze stevige overspanning with a view overspant het Mörsdorfer Bachtal. Voor het oversteken van de Geierlay hangbrug zal je over stalen zenuwen moeten beschikken. Ook een beetje doorzettingsvermogen is vereist als je de op één na langste brug van Duitsland wilt oversteken. Als je eenmaal aan je overtocht begint, is er geen weg meer terug.

Lees ook: Geierlay hangbrug in de Hunsrück | Een avontuur op grote hoogte

De gedachte dat je de Geierlay voor jezelf hebt en daarmee de kans op wiebelen gering is, is redelijk klein. Zie het als een uitdaging en steek de 360 meter lange hangbrug over alsof je over de boulevard van Nice flaneert. Het uitzicht mag adembenemend zijn, ik had enkel oog om zo snel en veilig mogelijk weer vaste grond onder mijn voeten te krijgen. Als ik het durf met mijn hoogtevrees, dan moet het voor jou een fluitje van een cent zijn. Of doet het zien van deze brug jouw benen al wankelen? Draai jij je hand niet om voor een avontuur op grote hoogte? Steek dan de Geierlay hangbrug over om deze van je lijstje met bucketlist activiteiten te schrappen.

Bucketlist activiteiten

3 | Maak een helikoptervlucht boven de Grand Canyon

Natuurlijk kun je in een bus zitten voor het grootste gedeelte van de dag als je de Grand Canyon wilt bezoeken. Je hoort een schreeuwend kind een paar rijen voor je of ademt etensluchten vermengd met het zweet van je medepassagiers in. En waarom ook niet? Het is goedkoper, een stuk minder eng voor sommigen en je hoeft jouw comfort zone niet te verlaten. Maar je kunt ook besluiten om de Grand Canyon vanuit de lucht te zien. Oké, het is wat duurder, maar de helikoptervlucht is elke cent waard. Er zijn veel manieren om op een rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten kosten te besparen, maar dit is niet de plek om te beknibbelen.

Lees ook: Terugblik roadtrip Amerika | Route, planning en accommodaties

Ondanks mijn hoogtevrees stap ik verrassend relaxt aan boord van de helikopter. Het is onwerkelijk om daar te zitten en staren op de binnenmuren van de Grand Canyon. Vanuit de lucht zie je de uitgestrektheid van de canyons. Je kunt eindelijk genieten van Moeder Natuur, zonder de grote aantallen mensen, allemaal vechtend om dezelfde foto. Een bezoek aan de Grand Canyon is bij velen een grote favoriet, maar een vlucht boven deze indrukwekkende canyon hoort wat mij betreft op je lijstje met bucketlist activiteiten.

Bucketlist activiteiten

4 | Ga beren spotten in Alaska

Als je naar Alaska gaat, is het spotten van beren een ding dat je zeker moet doen. Tijdens een hike door de bossen kan je zomaar oog in oog komen te staan met een grizzlybeer. Ze zijn snel, gevaarlijk en groot: een grizzlybeer die op zijn achterpoten staat is metershoog. Zeker moederbeer met kleintjes is gevaarlijk, die kom je liever niet in je eentje van heel dichtbij tegen. Dat neemt niet weg dat het bijzonder is om de de nummer één roofdieren van Noord-Amerika in zijn natuurlijke leefgebied te aanschouwen. Tijdens onze roadtrip door Alaska deden wij een berenexcursie in Katmai National Park. En ik kan je zeggen, dit was een once in a lifetime experience. Zo veel beren en zó dichtbij!

Lees ook: Zet maar op je bucketlist | Een berenexcursie in Katmai National Park Alaska

Staat beren spotten hoog op jouw lijstje, maar gaat een ontmoeting in het wild je misschien net een stapje te ver? Dan is het Alaska Wildlife Conservation Center in Portage the place to go. In dit opvangcentrum voor wilde dieren kan je onder andere beren van heel dichtbij zien. Maar eerlijk is eerlijk, een berenexcursie is natuurlijk veel spannender. Altijd al beren in het wild willen zien? Dan is het nu echt de hoogste tijd om je droom waar te maken en een ticket naar Alaska te boeken! En als je eenmaal in Alaska bent, kan je nog veel meer bucketlist activiteiten aan je lijstje toevoegen. Wat dacht je van een hike over gletsjerijs, vliegen in een 40 jaar oude Cessna of walvissen spotten?

Bucketlist activiteiten

5 | Maak een woestijnsafari in Dubai

Op safari in Dubai? Het kan echt! Je gaat niet op zoek naar wilde dieren, maar wel op avontuur in de woestijn rondom Dubai. Met een 4WD die wordt bestuurd door een ervaren chauffeur, worden met hoge snelheden de rode zandduinen getrotseerd. Spectaculair hoogtepunt is het dune bashen, waarbij de auto vaak driftend zijwaarts langs de duintop wordt geleid. Zodra je dwars over de zandbergen scheurt, lijkt het alsof je op een zeilschip op ruwe zee zit in plaats van een stabiel voertuig.

Lees ook: Terugblik rondreis VAE en Oman | Route, planning en accommodaties

Wees voorbereid op een spectaculaire autorit door de woestijnduinen. De chauffeur maakt scherpe bochten, gaat steil naar beneden en de auto gaat alle kanten op. Je wordt flink door elkaar geschud en ik raad je aan om je goed vast te houden. Klinkt niet heel aantrekkelijk, of wel? Toch is het een geweldige ervaring. Het enige minpuntje van deze nummer 5 in het lijstje met bucketlist activiteiten is dat je niet zelf mag rijden. Maar dat mag de pret niet drukken. Ook wel eens lekker om een keertje niet te hoeven rijden, toch?

Welke bucketlist activiteiten staan op jouw lijstje?

Deel dit bericht:

4 reacties op “Bucketlist activiteiten | Heb jij deze 5 toffe dingen al op je lijstje staan?

 • 10 april 2019 at 10:45
  Permalink

  Op mijn Bucket list staat een sledetocht met honden in Lapland en hiking naar basecamp in Nepal.
  De helikoptervlucht boven de Grand Canyon en de hangbrug hebben we al gedaan. Beren spotten is voor in september als we naar Canada gaan.

  Beantwoord
  • 10 april 2019 at 17:27
   Permalink

   Bedankt voor je reactie Sharon! Wat gaaf dat je beren gaat spotten in Canada. Ik hoop dat je net zoveel geluk hebt als ons tijdens je speurtocht naar beren. En die sledetocht met honden in Lapland staat ook bij mij op het lijstje. Ik ben alleen bang dat het wel even zal duren voor ik deze kan afstrepen. Ik ben namelijk geen fan van kou.

   Beantwoord
 • 3 juli 2019 at 13:19
  Permalink

  Mooie bucketlist activiteiten Marcel! Ik wil zelf ooit een meerdaagse wandeling lopen. Wie weet ooit in Patagonië?

  Beantwoord
  • 5 juli 2019 at 19:47
   Permalink

   Dankjewel Marcella! Mag ik dan met je mee naar Patagonië? Staat erg hoog op mijn wensenlijstje namelijk. Maar eerst ga ik een meerdaagse wandeling lopen in de Duitse regio Hessen. Ik ben benieuwd hoe me dat gaat bevallen.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.