WildlifeWednesday #21 | Zebra

Tijdens onze reizen heb ik al heel wat dieren gezien, van groot tot klein en van bekende tot onbekende diersoorten. Zo spotte ik op één dag de Big Five tijdens onze selfdrive door Kruger NP, kwam ik veelvuldig ook in oog te staan met dieren tijdens mijn eerste safari en al varend door de mangrove in Costa Rica zag ik menig dier in en langs het water. Vandaag staat de zebra centraal. Verwonder je aan de natuur op WildlifeWednesday!

WildlifeWednesday #21: Zebra

Zebra’s vind ik intrigerende en mooie dieren. Het unieke wit-zwarte strepenpatroon is kenmerkend voor de zebra. De strepen helpen hun roofdieren te verwarren omdat als een groep in beweging is het verwarrend wordt om de dieren uit elkaar te houden. Tijdens onze gamedrive in het Addo Elephant National Park hebben we veel zebra’s gezien. De een blijft rustig langs de kant van de weg staan als je aan komt rijden, de ander zet het op een lopen. Net als bij mensen heb je ook bij dieren nieuwsgierige types.

We naderen met lage snelheid een kudde die rustig op de groene vlakte graast. Een van de dieren kijkt in eerste instantie verschrikt op als hij onze auto hoort aankomen. Met grote ogen en het gras nog tussen zijn tanden blijft hij ons van gepaste afstand roerloos aankijken. Schrik maakt al snel plaats voor nieuwsgierigheid. Op een rustig wandeltempo en verder kauwend op het gras nadert het dier onze auto. Bij dieren weet je nooit van ze van plan zijn, ook bij deze niet. Het dier blijft bij het portier staan en werpt nieuwsgierig een blik naar binnen. Het liefst stap ik uit om hem te aaien, uiteraard zie ik hiervan af. Dit moment voelt als rijkdom, zo intens. Wat is de natuur toch mooi!

WildlifeWednesday zebra

Ben jij ook zo geïntrigeerd door het lijnenspel van de zebra?

5 reacties op “WildlifeWednesday #21 | Zebra

 • 27 september 2017 at 21:39
  Permalink

  Ja, die strepen blijven inderdaad wel bijzonder hè? ‘Zwart-wit’ voelt bijna als niet ‘natuurlijk’, hoewel er natuurlijk meer dieren zwart met wit zijn.
  Leuk trouwens dat je al zoveel dieren hebt behandeld in deze serie; dat valt me nu pas op.

  Beantwoord
  • 29 september 2017 at 17:36
   Permalink

   Heel bijzonder, en dan heeft elke zebra ook nog eens een uniek zwart-wit patroon. Je kunt het je bijna niet voorstellen.

   Beantwoord
 • 28 september 2017 at 11:27
  Permalink

  Mooie foto Marcel! Zebra’s zijn inderdaad onwijs schattig, zo leuk dat ze zo dicht bij de auto kwamen!

  Beantwoord
  • 29 september 2017 at 17:37
   Permalink

   Dankjewel Jessica! Heel leuk maar ook wel een beetje spannend. Het blijven dieren en je weet immers nooit wat ze van plan zijn.

   Beantwoord
 • 30 september 2017 at 10:35
  Permalink

  Mooie foto inderdaad Marcel! Ik vind het ook fascinerende dieren. Ik heb ze helaas nog nooit in het wild gezien, dus hoop dat snel eens mee te maken.

  Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.