WildlifeWednesday #17 | Vlinder

Tijdens onze reizen heb ik al heel wat dieren gezien, van groot tot klein en van bekende tot onbekende diersoorten. Zo spotte ik op één dag de Big Five tijdens onze selfdrive door Kruger NP, kwam ik veelvuldig ook in oog te staan met dieren tijdens mijn eerste safari en al varend door de mangrove in Costa Rica zag ik menig dier in en langs het water. Vandaag staat de vlinder centraal. Verwonder je aan de natuur op WildlifeWednesday!

WildlifeWednesday:17: Vlinder

Deze foto bewijst maar weer dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om wildlife te spotten. De foto van deze atalanta heb ik onlangs genomen in onze achtertuin. Zomers zijn er altijd veel vlinders bij ons in de tuin te vinden. Zij komen af op de kegelvormige bloemen van de vlinderstruik. Ook het koolwitje, de citroenvlinder en insecten als bijen en hommels weten de zoetgeurende bloemen te vinden.    

De atalanta is gemakkelijk te herkennen aan de twee rode banen op zijn vleugels en bovenaan wat witte vlekken. De vlinder behoort tot de gevleugelde insecten en is een trekvlinder. Ieder voorjaar vliegt de atalanta van Zuid-Europa naar het noorden. Met zekerheid kan gezegd worden dat de vlinder een uitstekende vlieger is. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de atalanta opnieuw de meest getelde vlinder in de Nederlandse tuinen is. Wil je ook atalanta’s in je tuin spotten maar heb je geen vlinderstruik? Zet in de herfst wat rottend fruit neer en je zult zien dat ook jij kunt genieten van de atalanta. 

Atalanta vlinder

Heb jij weleens een atalanta in je tuin gespot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.