WildlifeWednesday #13 | Luipaard

Tijdens onze reizen heb ik al heel wat dieren gezien, van groot tot klein en van bekende tot onbekende diersoorten. Zo spotte ik op één dag de Big Five tijdens onze selfdrive door Kruger NP, kwam ik veelvuldig ook in oog te staan met dieren tijdens mijn eerste safari en al varend door de mangrove in Costa Rica zag ik menig dier in en langs het water. Vandaag staat het luipaard centraal. Verwonder je aan de natuur op WildlifeWednesday!

WildlifeWednesday #13: Luipaard

Langs beide kanten van de weg zien we veel auto’s stilstaan. Na de bezoeken aan de wildparken voorafgaand aan het Addo Elephant National Park weten we dat er iets te zien moet zijn. Omdat het er zo druk is sluiten we achter in de rij aan. Door de vele auto’s voor ons hebben geen goed zicht op wat er te zien is. Aangezien er geen auto’s wegrijden besluiten we om verder te rijden. Gevalletje pech gehad. In het voorbijrijden zien we drie luipaarden in het gras liggen.

Het zit me niet lekker dat we niet dichterbij de luipaarden kunnen komen en ik besluit om te keren. Ik parkeer de auto op een betere plek, maar nog steeds geen zicht op de luipaarden. We wachten geduldig af. Ineens is er beweging in het gras te zien. De drie luipaarden verlaten de groene vlakte en lopen recht op onze auto, met openstaand raam, af. Alles voor een goede foto. Onze blikken kruisen elkaar, het raam gaat heel snel dicht. De luipaarden passeren de auto en lopen gedrieën over de geasfalteerde weg. In de achteruitkijkspiegel zie ik de luipaarden links van de weg de bossen inslaan en uit mijn zicht verdwijnen. Een spannende ervaring die ik niet snel zal vergeten. 

WildlifeWednesday luipaard

Heb jij ooit zo’n bijzonder én spannend moment beleefd tijdens een bezoek aan een wildpark?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.