WildlifeWednesday #24 | Impala

Tijdens onze reizen heb ik al heel wat dieren gezien, van groot tot klein en van bekende tot onbekende diersoorten. Zo spotte ik op één dag de Big Five tijdens onze selfdrive door Kruger NP, kwam ik veelvuldig ook in oog te staan met dieren tijdens mijn eerste safari en al varend door de mangrove in Costa Rica zag ik menig dier in en langs het water. Vandaag staat de impala centraal. Verwonder je aan de natuur op WildlifeWednesday!

WildlifeWednesday #24: Impala

Tijdens onze eerste gamedrive zijn we nog geen vijf minuten onderweg of we spotten de eerste dieren al. Een groep impala’s staat met gespitste oren te kijken als we langsrijden. Niet verwonderlijk dat we deze dieren zien, het is één van de meest voorkomende dieren in het Kruger National Park. In Afrika leven de dieren over het algemeen in groepen. De impala is een sierlijke bruingele antilope en over de staart en heupen lopen donkere vegen. Mannetjes hebben geribbelde horens die 50 tot 75 cm lang zijn, vrouwtjes daarentegen zijn ongehoornd.

Vergeleken met andere antilopen zijn impala’s nogal luidruchtig. Vooral in de paartijd, als de mannetjes een hees geknor laten horen. De mannetjes vechten dan met elkaar om een territorium. In de droge tijd leven mannetjes en vrouwtjes in gemengde kuddes. Ze leven soms samen met bavianen waarbij beide soorten van elkaars waakzaamheid profiteren. Behalve dat er op gejaagd wordt door de mens, vaak als trofeejacht, nemen leeuwen, luipaarden, cheetahs, hyena’s en wilde honden de impala maar al te graag te grazen.

Onderweg spotten we veel dieren: buffels, giraffes, leeuwen, neushoorns, en zebra’s. De angstig kijkende impala’s met hun ranke slanke lijfjes zijn leuk om te zien. Maar om eerlijk te zijn draai ik mijn hoofd na een aantal uur niet meer om voor deze dieren, ze zijn werkelijk overal. 

WildlifeWednesday impala

En, heb jij de impala ook gespot tijdens je gamedrive?

4 reacties op “WildlifeWednesday #24 | Impala

 • 18 oktober 2017 at 11:17
  Permalink

  Deze diertjes kan je bijna niet missen inderdaad, wij hebben ze ook veelvuldig gezien. Mooi zijn ze zeker!

  Beantwoord
 • 18 oktober 2017 at 13:34
  Permalink

  Dat is ook echt zo. Eigenlijk worden we een beetje verwend, we zien ze zo vaak, dat het bijna normaal is. Terwijl het natuurlijk ook prachtige dieren zijn. Zo sierlijk in hun bewegingen. Mooie foto’s ook Marcel!

  Beantwoord
 • 20 oktober 2017 at 05:31
  Permalink

  Als je in het Krugerpark bent en je spot ze niet dan heb je alle pech van de wereld 😉 Onze gids wilde er zelfs zijn jeep om verwedden dat we ze tegen zouden komen. Het supermarktvlees van het park noemde hij het omdat werkelijk iedereen ze opeet. Maar er lopen er genoeg rond 😉 Leuke foto.

  Beantwoord
 • 21 oktober 2017 at 18:05
  Permalink

  Onze gids in zuidelijk Afrika wist te vertellen dat de impala’s op hun achterkant een ‘M’ hebben en met wat fantasie zie je dat ook wel. Hij vertelde verder dat dat de M van de Afrikaanse MacDonalds was, maar dan die voor de leeuwen 😄 Daar zit wel wat in. Leuke beesten!

  Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.