WildlifeWednesday #10: Giraf

Tijdens onze reizen heb ik al heel wat dieren gezien, van groot tot klein en van bekende tot onbekende diersoorten. Zo spotte ik op één dag de Big Five tijdens onze selfdrive door Kruger NP, kwam ik veelvuldig ook in oog te staan met dieren tijdens mijn eerste safari en al varend door de mangrove in Costa Rica zag ik menig dier in en langs het water. Vandaag staat de giraf centraal. Verwonder je aan de prachtige natuur op WildlifeWednesday!

WildlifeWednesday #10: Giraf

Het is 5:00 uur en ik hoor gerommel aan onze tent. Wilde dieren? Het is de ranger die ons komt wekken voor onze ochtenddrive. Wakker maken is niet nodig want we hebben geen oog dichtgedaan. Dierengeluiden, een klapperend tentzeil en het geluid van onophoudelijke regen op het tentdak hielden ons wakker. De regen komt nog steeds met bakken uit de lucht. Het liefst kruip ik terug mijn bed in. Helemaal als ik me bedenk dat ik straks in een open jeep door het Kruger National Park ga rijden. 

Mopperend ga ik mijn tanden poetsen en probeer op dit vroege tijdstip yoghurt naar binnen te werken. Zijn we er klaar voor hoor ik Richard vragen. Iedereen knikt bevestigend, behalve ik. De tegenzin valt van mijn gezicht af te lezen als ik Roel mag geloven (hij heeft gelijk). Gehuld in een flatteus vallende groene regencape klimmen we in de zeiknatte jeep. Om zo weinig mogelijk regen te vangen zit ik ineengedoken in de jeep. We hebben nog geen 10 minuten gereden en het ongelooflijke gebeurt. Het stopt met regenen. Ik trek mijn regencape uit, maak mijn bril droog en haal mijn camera tevoorschijn. Ik ben er klaar voor. Nu wel. 

We rijden dieper het park in en het blijkt al snel dat Richard een neus heeft voor de plekken waar de dieren zich ophouden. Olifanten, buffels, leeuwen, neushoorns, impala’s en zebra’s. Ik weet niet waar ik moet kijken, zoveel en ook allemaal tegelijk. Geweldig! Richard zet de jeep langs de kant van de weg, schakelt de motor uit en vraagt of we stil willen zijn. Even verderop staan twee giraffes in het open veld. Een moeder en haar kalf peuzelen van de bladeren die nog spaarzaam aan de boom hangen. Wat zijn de dieren groot en gracieus, prachtig!

WildlifeWednesday Giraf

Ik ben nog steeds blij dat ik die bewuste ochtend met mijn groene regencape in de zeiknatte jeep ben gestapt. Waarom? Omdat deze gamedrive een ervaring was die ik niet snel zal vergeten.

Heb jij weleens een gamedrive gemaakt? En welke dier heb je toen gezien? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

4 reacties op “WildlifeWednesday #10: Giraf

 • 7 juni 2017 at 20:39
  Permalink

  Dat was een van de eerste dieren die wij zagen terwijl we op gamedrive waren. Je hebt gelijk als je zegt dat het geweldig mooie dieren zijn om in het wild tegen te komen!

  Beantwoord
  • 8 juni 2017 at 22:54
   Permalink

   Wij kwamen als eerste impala’s tegen, niet zo heel vreemd wat die zie kom je voortdurend tegen. Giraffes zijn zo gracieus, echt mooie dieren. Tijdens onze gamedrive hebben we er een aantal gezien.

   Beantwoord
 • 20 juni 2017 at 14:24
  Permalink

  Wat mooi omschreven Marcel! En wat een toffe ervaring ook! Ik wil heel graag op safari in Zuid-Afrika. Wilde dieren spotten lijkt me zo gaaf!

  Beantwoord
  • 20 juni 2017 at 18:36
   Permalink

   Dankjewel Marcella! Het was een ongelooflijk mooie ervaring. Zoals je weet, ben ik verliefd geworden op Zuid-Afrika. Het lijkt me voor jullie ook een toffe bestemming, heel veel natuur en steden. En natuurlijk heel veel wildlife.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *