WildlifeWednesday #9: Eekhoorn

Tijdens onze reizen heb ik al heel wat dieren gezien, van groot tot klein en van bekende tot onbekende diersoorten. Zo spotte ik op één dag de Big Five tijdens onze selfdrive door Kruger NP, kwam ik veelvuldig ook in oog te staan met dieren tijdens mijn eerste safari en al varend door de mangrove in Costa Rica zag ik menig dier in en langs het water. Vandaag staat de eekhoorn centraal. Verwonder je aan de prachtige natuur op WildlifeWednesday!

WildlifeWednesday #9: Eekhoorn

Tijdens ons bezoek aan Grand Canyon National Park lopen we de South Rim Trail. We starten achter het Visitor Center en lopen naar Village. Een wandeling waar je normaal gesproken zo’n twee uur over doet. Omdat wij onderweg diverse keren stoppen om te genieten van de adembenemende vergezichten doen wij een stuk langer over de trail. We lopen langs de diepe ravijnen van de canyon met uitzicht op groene valleien, indrukwekkende rotsformaties en de Colorado rivier. Doordat de zon schijnt zien we de prachtige kleuren in de ravijnwanden, die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van mineralen.

Bij het uitkijkpunt Mather Point vind je het Grand Canyon Amphitheater. Dit is één van de vele uitkijkpunten waar je kunt genieten van het uitzicht. Terwijl wij genieten van het uitzicht krijgen we gezelschap van eekhoorns. De kleine beestjes, met hun borstelige pluimstaart omhoog, verplaatsen zich razendsnel. Ze zijn nieuwsgierig en al snel blijkt dat ze op zoek zijn naar voedsel. We controleren voor de zekerheid of onze rugzak goed afgesloten is. De eekhoorns houden ons, maar vooral de rugzak, nauwlettend in de gaten. De beestjes blijven stokstijf zitten als we naar ze kijken. Als we onze aandacht even niet op de eekhoorns richten komen ze steeds dichterbij, een mooie gelegenheid om deze leuke beestjes vast te leggen met mijn camera.

Eekhoorns zijn actieve beestjes en voedsel zoeken ze voornamelijk in bomen en op de grond. Ze kunnen goed springen en klimmen en bewegen zeer behendig tussen bomen en takken. De staart dient daarbij als evenwichtsorgaan. De eekhoorn daalt altijd met de kop naar beneden af van een boomstam.

WildlifeWednesday eekhoorn

Wat is jouw mooiste foto van een dier? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *