Review | Mijn fotoboek van Fotofabriek

Na elke reis maak ik een digitaal fotoboek. Inmiddels heb ik een plank vol fotoboeken, maar nog nooit maakte ik er een met Fotofabriek. Toen ik een mail kreeg van Fotofabriek met de vraag of ik een fotoboek wilde maken was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dit was een mooie gelegenheid om eens een andere aanbieder te testen. Omdat we net terug waren van onze rondreis door Portugal ging ik aan de slag met de honderden foto’s die ik er maakte. Van Fotofabriek mocht ik een Hardcover A4 met 24 pagina’s maken, een mooi naslagwerk als herinnering aan een fijne reis. In deze blog lees je over mijn ervaringen met Fotofabriek. 

Installeren van de software

Ik had nog niet eerder met Fotofabriek.nl gewerkt, dus installeerde ik eerst de offline software. Dat ging erg snel en makkelijk. Aangezien ik van Fotofabriek een Hardcover A4 mocht maken hoefde ik geen keuze te maken uit het ruime aanbod aan fotoboeken. Je kunt kiezen voor een spiraalfotoboek, een boek met een harde of zachte cover of een exclusief fotoboek met exclusieve kaft en mooi stevig papier. De boeken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Uiteindelijk koos ik voor een liggend boek omdat ik dat mooier vind en je foto’s er beter in uitkomen.

Aan de slag met je foto’s

Nu je de software heb gedownload en je de keuze voor een fotoboek hebt bepaald kan je aan de slag met je foto’s. Vooraf had ik een selectie gemaakt van foto’s die ik wilde terugzien in het fotoboek. Ik deel mijn fotoboeken altijd zelf in en ik maak dan ook geen gebruik van de standaard sjablonen die het programma biedt. Kies je voor de makkelijke weg dan heeft Fotofabriek voldoende creatieve pagina-indelingen om een mooi fotoboek samen te stellen. Ben je niet tevreden, dan kan je de pagina’s zelf nog aanpassen. Het is een gebruiksvriendelijk programma en je kunt allerlei bewerkingsopties toepassen, zoals kaders, kleurcorrecties, randen en grijs- en sepiafilters. Ook biedt de software mogelijkheden tot het uitlijnen van je foto’s zodat ze niet wegvallen in de binnenkant van het boek. 

Fotofabriek software

Bestellen en opvolgen

Als je tevreden bent over het eindresultaat kun je het fotoboek bestellen. Er wordt als laatste nog een controle uitgevoerd en indien nodig kun je nog iets aanpassen. Bij de laatste stappen in het bestelproces kun je kiezen uit verschillende opties, bijvoorbeeld uit diverse papiersoorten. En nu is het wachten op het eindresultaat.

Direct na mijn bestelling ontving ik een e-mail met daarin een digitaal voorbeeld van mijn fotoboek. Door op de link te klikken kun je naar een online preview van je fotoboek kijken, erg leuk. Ook kan je de link doorsturen naar familie of vrienden of delen op social media, zoals Facebook of Twitter. Een dag later stuurde Fotofabriek mij de orderbevestiging en de dag daarna ontving ik nog eens drie e-mails, een met de mededeling dat mijn bestelling verzonden was, een met de track and trace code en een met een link naar een filmpje waarin je kunt zien hoe de omslag van je boek wordt gemaakt. 

Mooi resultaat

Een dag na de laatste e-mail van Fotofabriek ontving ik mijn fotoboek. Het boek was verpakt in een afsluitbaar plastic zakje met daaromheen een kartonnen envelop. Ik ben erg blij met het eindresultaat. De omslag is stevig, net als het papier, en het fotoboek is netjes ingebonden. De kleuren en het contrast van de foto’s zijn goed. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat de sjablonen erg klein zijn weergegeven in het programma. Tijdens het maken van mijn fotoboek vond ik het lastig om te zien hoe de pagina-indeling er uit zou komen te zien. Wellicht kunnen de sjablonen groter weergegeven worden of per categorie: sjablonen voor een foto, twee foto’s, etcetera. Nu worden ze getoond in groepen: 1 en 2 foto’s, 3 en 4 foto’s en 5 en meer. Wil je een mooi naslagwerk maken van je reis dan kan ik Fotofabriek.nl zeker aanbevelen.

Fotoboek van Fotofabriek

Fotoboek van Fotofabriek

Prijzen en overige informatie Fotofabriek

De fotoboeken van Fotofabriek beginnen bij € 8,99 voor een spiraalfotoboek tot € 199,99 voor een exclusief fotoboek van 72 pagina’s met leren omslag. Kijk voor meer informatie op www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken. Naast fotoboeken kun je bij Fotofabriek ook agenda’s, kalenders, kaarten en wandproducten maken. 

”Het fotoboek van Fotofabriek scoorde op alle punten een ruime voldoende en kreeg als eindcijfer een 8,2. Behalve de hoge kwaliteit viel ook de gunstige prijs op. Zo is het fotoboek van Fotofabriek “de goedkoopste, en de beste!”, aldus Antoinette Hertsenberg, presentatrice van Radar”.

Wat is jouw favoriete site om fotoboeken te maken?

Ik kreeg dit fotoboek gratis van Fotofabriek. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta en dit artikel bevat niets anders dan mijn eigen mening.

Deel dit bericht:

6 reacties op “Review | Mijn fotoboek van Fotofabriek

 • 9 oktober 2017 at 08:53
  Permalink

  Sinds de intrede van de digitale fotografie en bijbehorende fotoboektools gebruik ik die van de HEMA, Daar ben ik de laatste tijd echter wat minder tevreden over, misschien dat ik de Fotofabriek eens uit moet proberen…

  Beantwoord
  • 14 oktober 2017 at 09:32
   Permalink

   Ik maak ook altijd mijn fotoboeken bij de HEMA en bemerkte dat de kwaliteit minder werd. Dit was een uitgelezen kans om eens een andere aanbieder te testen. Ik kan je Fotofabriek zeker aanraden.

   Beantwoord
 • 11 oktober 2017 at 16:14
  Permalink

  Ziet er uit als een mooi boek. Ik maak zelf altijd een jaarboek met alle reizen er in. Alleen een heel uitgebreide reis doe ik nog wel eens apart.

  Beantwoord
  • 14 oktober 2017 at 09:17
   Permalink

   Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van het fotoboek. Een jaarboek maken, dat lijkt mij een hoop tijd te kosten. Wel mooi om het op deze manier te doen, zo heb je per jaar een mooi document van al je reizen.

   Beantwoord
 • 13 oktober 2017 at 10:12
  Permalink

  Super mooi boek! Het is altijd mooi om een tastbare herinnering te hebben van een mooie reis. Soms laat ik het liggen omdat het zoveel werk is (oeps)

  Beantwoord
  • 14 oktober 2017 at 09:15
   Permalink

   Heel herkenbaar. Ik gun me er ook niet altijd de tijd voor omdat het best veel tijd in beslag neemt. Best jammer want als het af is heb je een mooi document van je reis.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.