Meest gelezen blogs 2018 | Een zomerse nummer 1

Het jaar zit er bijna op. Een mooi moment om terug te blikken op 2018. Het jaar waarin ik met trots de tweede verjaardag vierde van yourtravelguideonline en besloot om minder blogs per week te publiceren. Eerder deze maand publiceerde ik al mijn mooiste reisfoto’s 2018. In mijn tweede jaaroverzicht neem ik je mee naar mijn meest gelezen blogs 2018. Nieuwsgierig welk artikel bovenaan staat? Laten we samen aftellen naar nummer 1.

Alle onderstaande blogs zijn geschreven en gepubliceerd in 2018. Heb je het artikel nog niet gelezen? Klik dan op de titel achter het nummer. Wellicht doe je nog reisinspiratie op voor 2019!

5. De leukste wijken van Keulen | Laat de historische Altstadt links liggen

Wanneer je een grote stad als Keulen bezoekt, ligt het voor de hand vooral naar de Altstadt te gaan. Hier bevinden zich de meeste toeristische trekpleisters die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Maar Keulen is meer dan alleen het oude centrum. We laten de Altstadt al snel achter ons en bezoeken de hippe wijk Belgisches Viertel en de voormalige arbeiderswijk Ehrenfeld waar veel street art te vinden is. En als architectuurliefhebber moet ik Rheinauhafen bezoeken. Opvallend zijn de moderne glazen gebouwen die hier langs de haven staan. Samen met de drie 40 meter hoge Kranhäuser vormen ze de skyline van Keulen. Heb jij al eens een bezoek gebracht aan deze Duitse stad?

Keulen Duitsland

4. Route Alaska | Een roadtrip door ruig landschap en op zoek naar beren

Een artikel over onze roadtrip Alaska mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst met meest gelezen blogs 2018. Drie weken lang rijden we door een uitgestrekt landschap vol immense meren, machtige gletsjers en maagdelijk witte bergflanken. We maken hikes door de ongerepte natuur, trotseerden gletsjers, vliegen in een bushplane naar het afgelegen Wrangell St. Elias National Park en met een floatplane naar Katmai National Park om beren te spotten. Heb ik je met onze route kunnen enthousiasmeren om ook een rondreis door de grootste staat van Amerika te gaan maken? 

Matanuska Glacier Alaska Verenigde Staten

3. Zet maar op je bucketlist | Een berenexcursie in Katmai National Park

Nog een blog over Alaska in de top 5. Onze roadtrip Alaska is een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Maar de absolute kers op de taart was de berenexcursie in Katmai National Park. Ongelooflijk hoe dicht we bij de beren komen. Urenlang heb ik ademloos zitten kijken naar op zalm vissende beren. Het spektakel speelt zich op enkele meters voor ons af. Geklemd tussen zijn voorpoten verorbert de beer zijn vangst. Een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten. Staat een berenexcursie in Alaska inmiddels op jouw bucketlist?

Berenexcursie Katmai National Park Alaska Verenigde Staten

2. Doen in Leeuwarden | 8 redenen om naar de Friese hoofdstad af te reizen

Ontzettend leuk dat er een Nederlandse stad in de top 5 meest gelezen blogs 2018 staat. Een meer dan terechte tweede plaats ook voor de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Begin dit jaar gaan we op citytrip in eigen land. In het koude Leeuwarden wandelen we met een gids door de historische binnenstad, gaan op zoek naar streetart en bewonderen Chinees porselein in keramiekmuseum Princessehof. En we kruipen tijdens een rondleiding in de Blokhuispoort voor even in de huid van een crimineel. Ben jij al eens in Leeuwarden geweest? 

Streetart Leeuwarden Nederland

1. De 9 leukste badplaatsen van Nederland volgens reisbloggers

Mag ik tromgeroffel voor de nummer 1 van meest gelezen blogs 2018: De 9 leukste badplaatsen van Nederland volgens reisbloggers. Samen met andere reisbloggers zet ik de leukste badplaatsen van ons land voor je op een rij. Van Scheveningen tot IJmuiden en van Schiermonnikoog tot Monster. Dat dit blog bovenaan staat is niet geheel onverwachts aangezien we een geweldige zomer achter de rug hebben. Op welk strand ga jij volgend jaar je handdoekje uitrollen?

Zandvoort Nederland

Meest gelezen blogs 2018 

Het afgelopen jaar publiceerde ik veel minder blogs dan in 2017. Waar ik voorheen twee tot drie artikelen per week publiceerde, kwam er afgelopen jaar één blog per week online. Het besluit om minder blogs te publiceren voelt nog steeds erg goed. En dat kan je ook in 2019 verwachten. Naast de top 5 meest gelezen blogs 2018 zijn er ook goed scorende artikelen die vóór 2018 geschreven zijn. En dat mensen graag dicht bij huis blijven bewijst deze top 5 van meest gelezen artikelen:

1. Wat te doen in Mechelen | 10 tips voor een weekend weg
2. Wat kost een stedentrip Praag | Alle kosten van een weekend op een rij
3. Zwolle | 10 tips voor een weekend weg in eigen land
4. De leukste wijken van Antwerpen | Blijf weg van de grote winkelstraten
5. Route roadtrip Zuid-Italië | Een reis langs pittoreske dorpjes

Wat is jouw favoriete artikel in de lijst met meest gelezen blogs 2018? 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.