De maand van yourtravelguideonline | September 2018

We genieten nog even van de laatste stuiptrekkingen van de zomer, maar toch, het is herfst! Je ruikt het, je ziet het en je voelt het. Het eerste blad valt van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond en de dagen worden kouder en korter. Voor ik naar Nice vertrek, blik ik eerst nog even terug op september. Een maand die volledig in het teken stond van het opzeggen van mijn vaste baan. Maar er was meer. Benieuwd wat mij bezighield afgelopen maand? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

Het leukste artikel om te schrijven was Hilarische momenten op reis. Achteraf kunnen we er vaak om lachen, op het moment zelf niet. En dat reizen niet altijd van een leien dakje gaat, bewijst dit artikel. In mijn favoriete blog van september stelde ik een lijstje samen van Bezienswaardigheden Évora die je niet mag overslaan als je de hoofdstad van de regio Alentejo in Portugal bezoekt. Alaska is een geweldige bestemming voor liefhebbers van natuur, wildlife en wandelen. Ik gaf je 8 redenen voor een reis naar de wildernis. Oude blogs als De leukste wijken van Antwerpen en Wat kost een stedentrip Praag? blijven extreem goed scoren.

Praag

#yourtravelguideonline op social media

Op Instagram was ik begin september erg actief. Naarmate de maand vorderde nam dit in snel tempo af. Ondanks dat ik niet heel actief was, komt wel de duizendste volger in het vizier. Onderstaande foto was niet de best scorende foto, maar wel mijn persoonlijke favoriet. De foto is genomen tijdens onze berenexcursie in Katmai National Park in Alaska. Een avontuur dat me voor de rest van mijn leven zal bijblijven. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee!

Lees ook: Zet maar op je bucketlist | Een berenexcursie in Katmai National Park Alaska

Berenexcursie Katmai National Park Alaska Amerika

#yourtravelguideonline reizen

Vorige week waren we een lang weekend in het Engelse Leeds. En nee, het is geen grijze industriestad. De stad bruist, is kleurrijk, heeft veel te bieden en is de perfecte bestemming om stad en natuur te combineren. En het barst er van de hippe hotspots en leuke restaurantjes. We bezochten een aantal musea, bewonderden de prachtige winkelcentra, gingen op zoek naar street art en maakten een tuktuk tour door de Yorkshire Dales. Kortom, een zeer geslaagd weekend. Binnenkort meer op mijn blog over Leeds.

Stedentrip Leeds september 2018

Yorkshire Dales Groot-Brittannië

In oktober staan er twee mooie bestemmingen op de kalender: Nice en Paterswolde. Over een aantal dagen mag ik mijn handbagage koffer weer inpakken en zal ik Roel achterna reizen. Ook dit jaar zit hij weer voor z’n werk in Cannes. We hebben gekozen om in Nice te verblijven. Dwalen door de sfeervolle straatjes in het oude centrum, beklimmen van Colline du Château voor een fantastisch uitzicht op Nice en een ijsje eten bij Fenocchio aan Place Rossetti. Ik heb er ontzettend veel zin in, al is het alleen maar om van de aangename temperatuur te genieten. 

De week erop gaan we met de vriendengroep een weekend naar Paterswolde. In de loop van de jaren zijn een aantal vrienden naar het buitenland verhuisd. Hierdoor zien we elkaar niet meer zo regelmatig als vroeger. Het zal een weekend worden van bijkletsen, eten, borrelen en Groningen verkennen. 

#yourtravelguideonline persoonlijk

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik deze maand mijn baan opgezegd heb. Na ruim 16 jaar voor dezelfde baas gewerkt te hebben is het tijd voor een nieuwe uitdaging: freelance copywriter. Een avontuur waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik zie de toekomst als zzp-er met vertrouwen tegemoet. De afgelopen dagen heb ik veel reacties ontvangen op mijn move. Woorden als lef, moedig en je hart volgen kwamen veelvuldig voorbij. Ik wil jullie bedanken voor de lieve woorden. Een aantal maanden geleden stuitte ik op de volgende quote “The biggest adventure you can ever take is to live the life of your dreams.” En zo is het.

Lees ook: Je vaste baan opzeggen: durf jij dat? Ik heb het vandaag gedaan!

Vaste baan opgezegd, stedentrip Leeds, backpacks gekocht en voor de tweede keer oudoom geworden in september

September was een fantastische maand, met als hoogtepunt mijn ontslag. Maar er waren nog veel meer leuke dingen deze maand. We vierden het 25-jarige huwelijk van vrienden, lunchten bij Hofje zonder Zorgen, maakten een stedentrip naar Leeds, kochten backpacks voor onze reis naar Bali en had ik een aantal deadlines die gehaald moesten worden. Ook werd in september onze familie uitgebreid met de geboorte van Tess Julia. Ik kan terugkijken op een fijne maand. Hoe was jouw maand? Ik wens je alle goeds toe voor oktober, en geniet van de herfst! 

2 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | September 2018

 • 30 september 2018 at 17:32
  Permalink

  Leuk om te lezen allemaal, een fijne maand voor jou. Alvast veel plezier in Nice, ik vind dat echt een fijne stad. En Paterswolde / Groningen is super! (Heb er jaren gewoond en wil ook al heel lang weer eens die kant op)

  Beantwoord
  • 3 oktober 2018 at 17:42
   Permalink

   Bedankt voor je reactie Yvonne! Het was inderdaad een fijne maand, en er is een last van m’n schouders gevallen nu de hele wereld weet dat ik ontslag heb genomen. We zijn ooit één dag in Nice geweest en ik heb daar een positieve indruk aan over gehouden. En ik heb veel zin in Paterswolde/Groningen, erg benieuwd. Nog tips?

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.