De maand van yourtravelguideonline | September 2017

Met het vallen van het eerste blad kondigt de herfst zich aan. De aangename temperaturen van de afgelopen dagen doen mij denken dat de zomer nog in volle gang is. Mede door onze vakantie heb ik niet het besef dat de herfst al voor de deur staat. Toch kijk ik uit naar dit jaargetijde. Ik kan enorm genieten van de verkleuring van de natuur en het maken van lange bos- en strandwandelingen. Voor ik ga genieten van de natuur kijk ik eerst terug op de maand september. Een maand die een feestelijk begin kende met een feestje in de gevangenis en onze roadtrip door Portugal. Halverwege kreeg de maand helaas een donker randje. Benieuwd wat mij bezighield afgelopen maand? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

Tijdens onze vakantie verschenen er geen nieuwe artikelen op yourtravelguideonline. Een bewuste keuze die mij goed is bevallen. Wel publiceerde ik dagelijks op Facebook een verslag met foto’s van onze rondreis. Een leuke manier om je mee te nemen op onze reis door Portugal. Ondanks dat er geen nieuwe blogs online verschenen mag ik niet ontevreden zijn over mijn bezoekersaantallen. Oude artikelen als De leukste wijken van Antwerpen en 48 uur in San Francisco werden erg goed gelezen. 

Ik krijg regelmatig mails om samen te werken met bedrijven. Vaak bedank ik voor het aanbod omdat het niet bij mij of mijn blog past. Voor onze vakantie naar Portugal ontving ik een mail van Fotofabriek met de vraag of ik een fotoboek wilde maken en wilde schrijven over mijn ervaringen. Na onze vakantie ben ik direct aan de slag gegaan en inmiddels heb ik het fotoboek ontvangen. Binnenkort lees je meer over het eindresultaat en of ik tevreden ben over Fotofabriek.

Fotofabriek

#yourtravelguideonline op social media

Instagram, ik krijg er een steeds grotere haat-liefdeverhouding mee. Vlak voor mijn vakantie naar Portugal kreeg ik een aantal bijzondere mails toegestuurd. De mails waren afkomstig van verschillende partijen, maar de strekking was nagenoeg gelijk. Of ik volgers wilde kopen, met als startbedrag $ 800, om boven de 570 volgers uit te komen. Uiteraard ben ik niet op het verzoek ingegaan. Tijdens mijn vakantie steeg het aantal volgers tot 600, momenteel sta ik weer op 570. Bizar! Onderstaande foto was in september favoriet bij mijn volgers op Instagram. De foto is gemaakt tijdens onze rondreis door Portugal. Benieuwd naar mijn foto’s of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Instagram september 2017

#yourtravelguideonline reizen

In september maakten we een 11-daagse roadtrip door het gastvrije Portugal. We kijken terug op een fijne reis. Wil je meer lezen over onze route, planning en accommodaties? In Terugblik roadtrip Portugal neem ik je via de goudgele kustlijn van Lagos, het Romeinse stadje Évora, het bruisende Lissabon, het sprookjesachtige Sintra en het historische Coimbra mee naar Porto. We sliepen zowel in steden als tussen de olijf- en vijgenbomen op het platteland. Het Sapientia Boutique Hotel in Coimbra voelde als thuiskomen. Een trendy hotel op een bijzondere plek in de universiteitsstad. Portugal heeft iets in me losgemaakt. Naast een obsessie voor deuren die ik er kreeg, werd ik er ook verliefd. Verliefd op het land en zijn vriendelijke bevolking.

Roadtrip Portugal

Over een aantal dagen mag ik mijn koffer weer inpakken. Roel zit voor z’n werk een week in Cannes en ook dit jaar zal ik hem achterna reizen. Samen een lang weekend genieten aan de Côte d’Azur. Vorig jaar dwaalden we door de straten van Cannes, ditmaal gaan we de omgeving van de badplaats aan de Middellandse Zee verkennen. We slapen in een trendy hotel in de buurt van het station, de ideale plek om de trein te pakken naar Antibes en Fréjus. Tips zijn welkom! Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Cannes

#yourtravelguideonline persoonlijk

Het eerste weekend van september was gelijk raak, we vierden Roel’s 50ste verjaardag. Samen met familie en vrienden beleefden we een te gek weekend in Hotel Het Arresthuis in Roermond. In de voormalige bolletjesbajes genoten we van elkaars gezelschap, mooie verhalen, een overheerlijk 4-gangen verrassingsmenu en een goed glas wijn. In zo’n weekend besef je dat we omringd worden door lieve familie en vrienden. 

Het Arresthuis Het Cellenblok

De eerste dagen na onze roadtrip door Portugal kwamen we in een roller coaster terecht. Mijn moeder viel van de trap en wij als kinderen en aanhang namen de zorg op ons. De schrik zat er goed in, zowel bij mijn moeder als bij ons. Ineens word je geconfronteerd met de maakbaarheid van het leven. Na de eerste dagen thuis geweest te zijn herstelt mijn moeder momenteel in een revalidatiecentrum. Ze is nu onder de mensen en niet meer hele dagen alleen. Het doet haar zichtbaar goed. Een dag na de val van mijn moeder overlijdt op veel te jonge leeftijd de vriend van mijn zus.

Een nachtje in de gevangenis, roadtrip Portugal en een donker randje in september

September was een maand met mixed feelings voor mij. De maand begon feestelijk met het vieren van Roel’s 50ste verjaardag en een dag later vlogen we naar Portugal waar we genoten van onze vakantie. De val van mijn moeder en het plotselinge overlijden van de vriend van mijn zus gaven de maand september een donker randje. Ondanks alle gebeurtenissen ga ik met een positief gevoel en opgewekt humeur de volgende maand in. Ik wens je alle goeds toe voor oktober! 

7 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | September 2017

 • 30 september 2017 at 11:31
  Permalink

  Jammer dat het met je moeder iets minder is gegaan maar goed om te horen dat het weer de goede kant op gaat. Leuke maand heb je ondanks dat toch gehad. Portugal was leuk om te volgen ondanks dat er niks op je blog verscheen. Een goede keuze, even lekker genieten, dat bloggen komt later wel. En ja, Instagram, wat een apart medium blijft het toch …

  Beantwoord
  • 4 oktober 2017 at 18:44
   Permalink

   Het was een geweldige keuze om niet te bloggen tijdens onze vakantie. Ook heb ik van tevoren geen blogs klaargezet om te publiceren. Het voelde zo goed en ga ik zeker vaker doen! Instagram …….. het is niet meer wat het ooit is geweest, jammer.

   Beantwoord
 • 1 oktober 2017 at 08:49
  Permalink

  Het idd echt een maand geworden met twee kanten. Natuurlijk gecondoleerd en sterkte met herstel van je moeder. Genoot trouwens wel erg van je Portugal foto’s. Stuk voor stuk mooi.

  Beantwoord
  • 4 oktober 2017 at 18:39
   Permalink

   Dankjewel Diana! Leuk om te horen dat je van mijn Portugal-foto’s hebt genoten. Het is een geweldig land!

   Beantwoord
 • 1 oktober 2017 at 10:19
  Permalink

  Dan ligt geluk en verdriet dichtbij elkaar…begrijpelijk dat je er mixed feelings over hebt. Hopelijk is oktober weer een een maand zonder vervelende zaken en met mooie reiservaringen!

  Beantwoord
  • 4 oktober 2017 at 18:38
   Permalink

   Heel dichtbij elkaar en dan word je geconfronteerd de maakbaarheid van het leven. Oktober brengt vast leuke dingen, ik blij positief en optimistisch. In elk geval ga ik lekker een paar dagen naar Cannes, lekker van de zon genieten!

   Beantwoord
 • 19 oktober 2017 at 16:02
  Permalink

  Ook al had je een fijne maand, er was ook schrik. Heftig van het vallen van je moeder en het overlijden. Hopelijk gaat het nu wat beter met je moeder en zus.

  Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *