De maand van yourtravelguideonline | Oktober 2018

Welkom november! Ik heb nog nooit zó uitgekeken naar de laatste dag van een maand als in oktober. Maar de maand ging tergend langzaam voorbij. Zal je altijd zien. Oktober was de maand die in het teken stond van deadlines en afscheid nemen. Afscheid nemen van mijn werk, collega’s en de modebranche. En waar het ene hoofdstuk sluit, gaat een ander hoofdstuk beginnen. Benieuwd wat mij bezighield afgelopen maand? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

In oktober was het stil op yourtravelguideonline. Heel stil zelfs. Er kwam welgeteld één artikel online. En niet zonder reden. Afgelopen maand was de balans tussen werk en privé totaal verdwenen. Omdat ik veel werk te verzetten had voor opdrachtgevers, nog 36 uur per week werkte en we ook nog eens twee weekenden weg waren, moest ik keuzes maken. Afgelopen maand heb ik zo veel geschreven voor opdrachtgevers dat ik geen tijd kon vinden voor nieuwe artikelen voor mijn blog. Desondanks was oktober een fantastische maand qua bezoekersaantallen. Wederom wisten meer mensen mijn blog te vinden. Dank je wel! Artikelen die erg goed gelezen werden in oktober waren Praktische tips Oman en Mijn eerste Urbex ervaring.

Muscat Oman

De afgelopen weken heb ik veel vragen gehad of er iets op mijn blog gaat veranderen nu ik als zzp-er aan de slag ga. Ik kan daar heel kort over zijn: Nee. Mijn blog en het ondernemerschap zijn twee dingen die je los van elkaar moet zien. Op mijn blog deel ik persoonlijke reisverhalen. Daar zitten soms gesponsorde bestemmingen tussen. Ik ben heel selectief in het aangaan van samenwerkingen om buitenlandse bestemmingen onder de aandacht van mijn lezers te brengen.

Allereerst moet de bestemming mij aanspreken, maar het moet ook binnen mijn blog passen. En vergis je niet dat het hard werken is vóór, tijdens en na zo’n weekend of midweek. Een aantal dagen kosteloos in een Europese stad verblijven is leuk, maar daar kan onze hypotheek niet van worden betaald. Mijn inkomsten genereer ik als freelance copywriter. Ik word als zzp-er door opdrachtgevers in de reisbranche ingehuurd om artikelen te schrijven. Veel mensen denken dat ik hierdoor constant op reis ben. Dat is dus niet zo. 

#yourtravelguideonline op social media

Op Instagram was ik in oktober minder actief dan gebruikelijk. In mijn vorige maandoverzicht vertelde ik je dat de duizendste volger in het vizier was. En dat is nog steeds zo. Onderstaande foto was verreweg de meest favoriete foto van jullie. De foto is genomen tijdens onze berenexcursie in Katmai National Park in Alaska. Onze gids merkte de beer op het allerlaatste moment op toen we het water wilden ingaan. Ademloos hebben we staan kijken naar de slapende beer. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee!

Lees ook: Zet maar op je bucketlist | Een berenexcursie in Katmai National Park Alaska

Berenexcursie Katmai National Park Alaska

#yourtravelguideonline reizen

Oktober begon gelijk goed. Een lang weekend Nice. En wat een ontzettend leuke stad dat. We dwaalden door de sfeervolle straatjes van het historische gedeelte, bezochten de Russisch-orthodoxe St. Nicholas Kathedraal, beklommen La Colline du Château voor een fantastisch uitzicht over de stad en bewonderden kunst in Le Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain. Maar we streken ook veelvuldig neer op één van de gezellige terrassen om te genieten van een glas witte wijn en andere Franse specialiteiten. En dat allemaal bij een zeer aangename temperatuur. 

Vieux Nice Frankrijk

Place Masséna Nice Frankrijk

Het weekend erop vertrokken we voor een vriendenweekend naar Paterswolde, in het uiterste noorden van de provincie Drenthe. Het meerendeel van het weekend waren we overigens in de bruisende stad Groningen te vinden. Als je een weekend weg wilt in eigen land, dan is deze stad een aanrader. Na de lunch bij De Drie Gezusters aan de Grote Markt verkenden we te voet de stad. En ‘s avonds hebben we heerlijk gegeten en een geweldige avond gehad bij Het zusje van André Dokter. Fijne gesprekken, veel gelachen en respect voor elkaar. Ik heb intens genoten van het vriendenweekend.

De Drie Gezusters Groningen

#yourtravelguideonline persoonlijk

Het was me het maandje wel. Nadat ik mijn collega’s op de hoogte had gesteld van mijn move begon het aftellen. De eerste dagen waren niet fijn. En dan druk ik me nog heel voorzichtig uit. Dat had alles te maken met de houding van sommige collega’s naar mij toe. Na een aantal dagen heb ik de knop omgezet en gedacht: dit zegt zo veel meer over jullie dan over mij. De dagen kropen voorbij. En dan helpt het ook niet mee dat het rustig is qua werkzaamheden.

En dan is het eindelijk zover. Mijn laatste werkdag. Ik werd getrakteerd op een lunch met alle collega’s, ontving bloemen, kaarten, cadeaus en er waren lieve woorden. Voor de laatste keer van Weesp naar Zandvoort. Zestien jaar lang meer dan 100 kilometer per dag woon-werkverkeer en die ellendige files. Ik ga dat absoluut niet missen. Of ik mijn werk ga missen? Nee. Het voelt goed. Ik heb de juiste beslissing genomen. En ik heb het op een heel fijne manier kunnen afsluiten. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven.   

Lees ook: Je vaste baan opzeggen: durf jij dat? Ik heb het vandaag gedaan!

Stedentrip Nice, vriendenweekend Paterswolde, kraamfeest Tess en laatste werkdag in oktober

Oktober was een heftige maand. Niet alleen qua drukte, maar ik belandde ook nog eens in een roller coaster van emoties. Ik nam na 16 jaar afscheid van mijn werk en collega’s, genoot samen met Roel van een welverdiend weekend Nice en het vriendenweekend in Paterswolde. En op het kraamfeest konden we onze nieuwe aanwinst in de familie bewonderen: Tess. Tussen alle bedrijven door moesten er ook nog een aantal deadlines voor opdrachtgevers gehaald worden. Inmiddels ben ik zó moe dat ik de komende dagen helemaal niks ga doen en ga genieten van mijn vrijheid. Hoe was jouw maand? Ik wens je alle goeds toe voor november, en geniet van de herfst! 

Deel dit bericht:

4 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Oktober 2018

 • 1 november 2018 at 19:45
  Permalink

  Wow wat een maand heb jij gehad! Lekker even rustig aan doen dan inderdaad. Viel me inderdaad wel op dat er niets geplaatst werd, jammer want ik lees altijd alles met veel plezier 🙂

  Beantwoord
  • 4 november 2018 at 08:52
   Permalink

   Het was inderdaad een heftig maandje, maar het zit erop. En nu rustig aan doen want m’n lijf zegt: tot hier en niet verder. Leuk ome horen, lief! Ik heb nu ook meer tijd voor het schrijven van artikelen voor mijn blog dus er komt genoeg aan. Voldoende materiaal liggen van Alaska, maar ook Leeds en Nice.

   Beantwoord
 • 2 november 2018 at 19:54
  Permalink

  Het lijkt me ondanks alles best gek om afscheid te nemen na ergens zo lang gewerkt te hebben. Fijn dat het goed voelt en de houding van sommige collega’s zegt inderdaad meer over hen. Hopelijk blijven de positieve dingen je bij. Veel succes en plezier tijdens dit nieuwe avontuur.

  Beantwoord
  • 4 november 2018 at 08:56
   Permalink

   Bedankt voor je reactie Shirley! Het was ook best gek om na 16 jaar afscheid te nemen. Maar het is een proces waar je naartoe leeft. De beslissing had ik al in juli genomen waardoor je stukje bij beetje afscheid aan het nemen bent. De positieve dingen blijven absoluut bij. En dat moet ook. Ik heb er niks aan om in het negatieve te blijven hangen. Kost veel te veel energie, en dat is het niet waard. Plezier ga ik zeker hebben want ik ga iets dan wat ik écht leuk vind.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.