De maand van yourtravelguideonline | November 2018

De dagen worden kouder en natter, en het verlangen naar de zon steeds groter. De feestdagen komen dichterbij en het jaar 2019 nadert met rasse schreden. Voor wij naar Bali vertrekken blik ik nog even terug op de afgelopen maand. November was de maand waarin ik officieel als zzp-er aan de slag ging, een stedentrip naar Dresden maakte en eindelijk tijd had voor familie en vrienden. Benieuwd wat mij nog meer bezighield? Lees snel verder! 

#yourtravelguideonline

Afgelopen maand was ik aanwezig bij de lancering van het magazine ‘Buitentijd’ van Bever in Rotterdam. Samen met boswachter Hanna Tersmette van Natuurmonumenten en 3 op Reis-presentator Maurice Lede maakten we een wandeling naar het Eiland van Brienenoord. Daarna moesten zij flink aan de bak om het eerste exemplaar van het magazine te onthullen. Leuk om bij zo’n event aanwezig te mogen zijn, en om andere reisbloggers te spreken. 

In november publiceerde ik zeven artikelen. In mijn favoriete blog gaf ik je tips wat je allemaal kunt doen in Leeds tijdens je stedentrip in deze Noord-Engelse stad. Ook kwamen er weer twee artikelen over Alaska online. In natuur in Alaska liet ik je aan de hand van 15 foto’s zien hoe geweldig deze bestemming is voor natuurliefhebbers. En dat de grootste staat van Amerika ook een wandelparadijs is mag duidelijk zijn nadat je over de Solomon Gulch Trail hebt gelezen. 

Op de laatste dag van de maand publiceerde ik mijn meest persoonlijke blog ooit. En dit allemaal naar aanleiding van de uitspraken van voetbalanalist Johan Derksen in het Veronica-programma Voetbal Inside. In SorryJohan kon je lezen over de jarenlange pesterijen die ik meemaakte, de strijd met mezelf en mijn coming out. Het artikel heeft veel teweeggebracht. De lieve reacties die ik van jullie heb mogen ontvangen waren hartverwarmend. Dank daarvoor! En daar kreeg ik dan weer tranen van in mijn ogen. 

SorryJohan

#yourtravelguideonline op social media

Op Instagram was ik in november niet heel erg actief. De belangrijkste reden hiervoor was dat ik een beetje klaar ben met dit medium. Zeker na het zien van de VPRO-documentaire #followme. Ik blijf zeker nog foto’s plaatsen op Instagram maar ga mijn focus verleggen naar Pinterest. In november volgde ik een een-op-een workshop bij collega-blogger Antonette van we12totravel. Erg leerzaam. En leuk om haar eens in real life te ontmoeten. Onderstaande foto was verreweg de meest favoriete foto bij mijn volgers. De Matanuska Glacier is een van de meest toegankelijke gletsjers van Alaska. Eén van de vele gletsjers die wij bezochten tijdens onze roadtrip. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee!

Lees ook: Gletsjers in Alaska | IJsrivieren die je moet bezoeken voor het te laat is! 

Instagram november 2018 Matanuska Glacier Alaska Verenigde Staten

#yourtravelguideonline reizen

In november ging ik voor het eerst alleen op reis. Ik trakteerde mezelf op een stedentrip Dresden. Vijf dagen lang dompelde ik me onder in het Florence aan de Elbe. Ik vergaapte me aan barokke gebouwen, musea en kerken in de Altstadt. Zwierf urenlang door het hippe Neustadt met haar street art, vintage winkeltjes en fijne restaurantjes. En net buiten de stad ging ik hiken in Nationaal Park Sächsische Schweiz. Helemaal alleen. Aanvankelijk zag ik er enorm tegenop. Maar na een aarzelend begin vond ik mijn draai in de voormalig Oost-Duitse stad. Ik kon gaan en staan waar ik wilde en hoefde met niemand rekening te houden. Het enige minpuntje vond ik om alleen uit eten te gaan. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar. En fijn dat Roel me dit gunt en juist aanmoedigt om alleen op reis te gaan. 

Stedentrip Dresden Duitsland

Nationaal Park Sächsische Schweiz Duitsland

Of er nog iets op de planning staat dit jaar? Jazeker! Binnenkort vertrekken we voor drie weken naar Bali. Via Canggu, Ubud en Sidemen reizen we naar Nusa Lembongan. Vanaf Nusa gaan we voor één nacht terug naar Canggu om vervolgens naar huis te vliegen. Een nieuwe bestemming voor ons waar ik ontzettend benieuwd naar ben. Heb jij nog tips voor dat leuke restaurantje waar je lekker kunt eten of een bezienswaardigheid die we niet mogen missen? Laat het me weten in een reactie.

#yourtravelguideonline persoonlijk

‘Hoe bevalt het om zzp-er te zijn?’ Een vraag die me de afgelopen weken veel werd gesteld. Ik kan hier heel kort over zijn. Geweldig. Het is een goede keuze geweest om mijn vaste baan op te zeggen. Ik heb nog geen moment heimwee gehad naar mijn oude werk. Integendeel zelfs. Ik voel aan alles dat ik het juiste besluit heb genomen. Mijn lijf komt tot rust. Geen spanningen meer om naar mijn werk te rijden. Of ik veranderd ben? Ja! Allereerst ben ik een veel gelukkiger persoon geworden. Ik straal weer als nooit te voren. Relaxter ook. Niet meer druk hoeven maken om iemand die je dagelijks het bloed onder de nagels vandaan haalt. Die altijd op zoek is naar iets om je onderuit te halen. En dit niet alleen bij mij deed maar ook bij andere collega’s. De afgelopen jaren heb ik wel geleerd dat dit gedrag alles zegt over de persoon zelf. Mocht je dit lezen -wat ik overigens niet verwacht- dan heb ik een tip voor je: ga eens met jezelf aan de slag! 
 
In financieel opzicht heb ik een stap terug moeten doen. Dat is nou eenmaal de consequentie als je een startende ondernemer bent. Maakt geld gelukkig? Mij niet! Geluk zit voor mij in andere dingen. De buurtkat die dagelijks op het bankje in de tuin komt zitten en naar binnen kijkt. De blik in Roel’s ogen als hij me aankijkt op een alledaags moment. Of samen met je beste vriendin gesprekken voeren die ertoe doen. Geluk zit voor mij niet in gekleed gaan volgens de laatste mode. En dat zegt iemand die jarenlang in de fashion heeft gewerkt. Of die grote auto onder m’n kont hebben. Zolang m’n auto mij van A naar B brengt, vind ik het prima. 

Lees ook: Je vaste baan opzeggen: durf jij dat? Ik heb het vandaag gedaan!

Stedentrip Dresden, afspreken met vrienden en de verbouwing van de badkamer in november

November was een heerlijke maand. Ik genoot van mijn eerste maand als zzp-er en van mijn stedentrip Dresden. Maar ook van de tijd die ik doorbracht met familie en vrienden. De verbouwing van de badkamer is in een vergevorderd stadium en wordt volgende week afgerond. En tussen alle bedrijven door moesten er ook nog een aantal deadlines gehaald worden. Als startende ondernemer mag ik absoluut niet klagen over het aantal opdrachten. Ik kan terugkijken op een goede eerste maand als zzp-er. Nog een kleine twee weken en dan vertrekken we naar Bali. Een paar weken even helemaal niks doen. Nou ja niks, we gaan het eiland verkennen. Maar wel slow travel. Hoe was jouw maand? En wat zijn jouw plannen voor december?

Deel dit bericht:

2 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | November 2018

 • 4 december 2018 at 08:40
  Permalink

  Wauwww wat een mooie reis voor de boeg. Hele fijne vakantie gewenst!

  Beantwoord
  • 7 december 2018 at 18:26
   Permalink

   Ja, lekker hè! Dankjewel.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.