De maand van yourtravelguideonline | November 2017

De dagen worden kouder en natter, en het verlangen naar de zon steeds groter. De feestdagen komen dichterbij en het jaar 2018 nadert met rasse schreden. Voor we ons vol overgave gaan storten op de pepernoten, kalkoen en kerststol blik ik eerst nog even terug op de afgelopen maand. Benieuwd naar wat mij bezighield in november? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

In november kwamen er minder artikelen online dan gebruikelijk. Hiervoor had ik een goede reden: ik ben begonnen met het herschrijven en SEO-vriendelijk maken van oude artikelen. Dit kost veel tijd maar de resultaten zijn al merkbaar. Erg fijn. Aangezien ik nog veel artikelen moet doen, zal ik hier nog wel even zoet mee zijn de komende periode. Omdat het minder publiceren me erg goed is bevallen, heb ik besloten om minder vaak per week op de knop publiceren te drukken. 

Mijn favoriete blog van afgelopen maand was verdwalen in Kruger National Park. Tijdens het schrijven van dit artikel beleefde ik ons hachelijke avontuur door de wildernis opnieuw. Ook realiseerde ik me dat mijn paniekerige gedrag één van de redenen is waarom alleen reizen niks voor mij is. Tijdens onze roadtrip Portugal heb ik mijn hart verloren aan het Zuid-Europese land, en dan in het bijzonder aan Porto. Een artikel over deze fantastische stad kon niet uitblijven. In Porto bezienswaardigheden deelde ik 10 tips voor een bezoek aan de stad van de port. Ik verlang met enige regelmaat terug naar Portugal, zeker met het koude, natte weer van dit moment.

Porto

In november kreeg ik een uitnodiging om Middelburg in wintersfeer te komen ontdekken. In het weekend van 8, 9 en 10 december zal ik mij onderdompelen in de Zeeuwse stad. Vorig jaar zomer maakten we een mini-roadtrip door Zeeland, waarbij we ook Middelburg aandeden. Smalle straatjes met kinderkopjes, een verzameling kleine huisjes met namen uit een ver verleden op de gevel en bijzonder mooie historische gebouwen. We hebben ons prima vermaakt destijds. Maar wat heeft Middelburg te bieden in de winter? Ik ben heel erg benieuwd.

#yourtravelguideonline op social media

Waar ik in oktober veel tijd investeerde in Instagram, heb ik het in november een beetje laten versloffen. Ondanks dat kreeg ik veel respons op de foto’s die ik plaatste. Onderstaande foto was in november favoriet bij mijn volgers. De foto is gemaakt tijdens een wandeling door Central Park in New York. The Big Apple hebben we de afgelopen jaren al twee keer bezocht. De stad werkt als een magneet. Als je er eenmaal bent geweest, wil je weer terug. In het voorjaar van 2018 vliegen we opnieuw de oceaan over om een aantal dagen in deze geweldige stad door te brengen. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Central Park New York

#yourtravelguideonline reizen

In november brachten we een bezoek aan Enschede. In de textielstad van weleer liepen we zaterdag ruim 16 kilometer. We wandelden door de wijk Roombeek waar in 2000 de verwoestende vuurwerkramp plaatsvond. Inmiddels is de wijk omgetoverd tot een creatieve wijk vol kunst, cultuur en bijzondere architectuur. Onze wandeling door Enschede sloten we af bij de Twentsche Foodhal, een heerlijke plek om te genieten van een goed glas wijn en lekkere gerechten. 

Roombeek Enschede

Of we nog nieuwe reisplannen hebben? Jazeker! Alleen is de vraag waarheen? We zijn al weken op zoek naar een betaalbare vakantie tijdens de kerstperiode. Voorwaarde is dat het een bestemming wordt waar de zon schijnt. Het klinkt redelijk eenvoudig maar tot op heden hebben we nog niks passends gevonden bij onze wensen: actief, cultuur en zon. We geven de hoop niet op en blijven stug doorzoeken. Zodra we iets gevonden hebben laat ik het je weten via mijn socialmedia-kanalen. Eén ding staat in elk geval vast: Kerst en Oud & Nieuw vieren we in het buitenland.

#yourtravelguideonline persoonlijk

In november spendeerde ik veel tijd aan zaken die komen kijken bij het ondernemerschap. Ik bezocht de KvK Startersdag in Utrecht, deed voor het eerst BTW-aangifte en openende eindelijk een zakelijke bankrekening. De KvK Startersdag was interessant, inspirerend en leerzaam om bij te wonen. Mijn bezoek heeft geleid tot nieuwe inzichten waar ik verder mee kan. 

In het verleden heb ik nooit staan te springen als het om een bezoek aan de tandarts gaat. Sinds ik gediagnostiseerd ben met aangezichtspijn is een bezoek aan de tandarts echt een ding geworden. Het maken van een afspraak stel ik dan ook het liefst uit. Waar ik voorheen fluitend de behandelkamer binnenliep, loop ik tegenwoordig liever hard de praktijk uit. In november moest ik er toch echt aan geloven want er was een stuk van mijn kies af. Gelukkig weet mijn tandarts van mijn chronische aandoening en gaat hij uitermate zorgvuldig te werk. Na een half uur peentjes zweten is mijn kies vakkundig gerestaureerd. Voorlopig ben ik er weer even vanaf. Voor een half jaar om precies te zijn, want dan staat de halfjaarlijkse controle op de agenda. 

Enschede, uitnodiging persreis en een gezellige zaterdag in november

We genoten van een weekend Enschede, maakten reisplannen voor volgend jaar en hadden een uitermate gezellige zaterdag met vrienden. Ik kan enorm genieten van zo’n zaterdag: hapje, drankje en goede, diepgaande gesprekken die leiden tot nieuwe inzichten. Dit zijn van die dagen die ik koester. Omringd worden door echte vrienden. Weten dat je er altijd voor elkaar zult zijn, in goede maar ook in minder goede tijden. Kan jij terugkijken op een fijne maand, en wat zijn jouw plannen voor december? 

18 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | November 2017

 • 1 december 2017 at 14:54
  Permalink

  Pffff ik kan me voorstellen dat je met weinig zin naar de tandarts gaat! Ik heb erg gevoelig tandvlees en zelfs als ik 3x per dag poets blijft het vaak bloeden. Dus als de tandarts met zo’n hark in m’n tandvlees gaat bloeden lijk ik naderhand vaak net een vampier ;p Veel plezier in Middelburg volgende week en we zien elkaar ongetwijfeld bij de Vakantiebeurs? 🙂

  Beantwoord
  • 4 december 2017 at 20:31
   Permalink

   Gevoelig tandvlees lijkt me heel vervelend. Gelukkig heb ik nooit iets aan mijn gebit, op de afgebroken kies na dan. Heel veel zin in Middelburg, hoop dat de weergoden gunstig gezind zijn. Ik ben van de partij op de vakantiebeurs dus ik ga je zeker zien, leuk! Geniet nog even in Israël en daarna in Nederland met je familie tijdens de Kerst.

   Beantwoord
 • 1 december 2017 at 15:28
  Permalink

  Mijn plannen zijn vooral cocoonen met mijn gezin en genieten van Middelburg in de winter 😊 Wij blijven thuis en ik kijk uit naar fijne feestdagen en mooie gesprekken. Daar geniet ik ook zo van!

  Beantwoord
  • 4 december 2017 at 20:28
   Permalink

   Mooie plannen Carolien en ik geef je helemaal gelijk. Ik vind het erg fijn om mooie en diepgaande gesprekken te hebben met vrienden.

   Beantwoord
 • 1 december 2017 at 21:23
  Permalink

  Leuke maand heb je gehad. Ik heb een aantal maanden geleden ook alles SEO vriendelijk gemaakt, het kost inderdaad veel tijd maar het is het zeker waard!

  Beantwoord
  • 4 december 2017 at 20:26
   Permalink

   Jij ook al 😉 Het is een klus en het kost veel tijd maar het loont, dus de moeite waard.

   Beantwoord
 • 1 december 2017 at 23:10
  Permalink

  Wat een fijne maand heb je gehad. Dat van meer tijd steken in seo vriendelijke artikel maken, ken ik. Vooral dat er heel veel tijd in gaat zitten. Maar je merkt gelijk dat het zijn vruchten afwerpt. Dat weekendje Middelburg klinkt goed. Is een leuke stad. Veel plezier alvast.

  Beantwoord
  • 4 december 2017 at 20:26
   Permalink

   Het kost inderdaad veel tijd maar het loont. Vorig jaar zijn we al een keer in Middelburg geweest en het is inderdaad een leuke stad. Ik ben benieuwd hoe de stad er in de wintermaanden uitziet.

   Beantwoord
 • 2 december 2017 at 08:45
  Permalink

  Wat goed dat je met de SEO aan de slag bent gegaan Marcel, dat kan zo’n verschil maken. Leuk dat je de resultaten al merkt. Het is dan toch geen Malta geworden voor de Kerst? Zelf gaan we naar de Canarische eilanden, omdat dit me de meest zonzekere keus leek. Ik denk alleen dat betaalbare tickets nu niet meer makkelijk te vinden zijn voor deze bestemming. Wij boekten bijna een jaar gelede. Succes met de zoektocht!

  Beantwoord
  • 4 december 2017 at 20:24
   Permalink

   Het is een klus maar ik merk direct verschil, erg fijn! Ik heb nog wel heel wat blogs te gaan. Een mooie klus voor de wintermaanden. Malta is het niet geworden, maar de zoektocht is wel ten einde. De kans dat het minder goed weer is op Malta heeft ons doen besluiten om naar Dubai, Abu Dhabi en Oman te gaan. Naar de Canarische Eilanden hebben we ook nog gekeken. Heel veel plezier jullie!

   Beantwoord
 • 2 december 2017 at 13:16
  Permalink

  Leuk overzicht! Wat een klus zeg om alles SEO vriendelijk te maken…wel nuttig. Leuk dat je dat direct merkt! Ik ben hier meestal vrij laks in…ook al wijst Yoast mij dan terecht 😉 Vervelend als je last hebt van aangezichtspijn, helemaal als je naar de tandarts moet…gelukkig ben je er weer even van af!

  Beantwoord
  • 4 december 2017 at 20:17
   Permalink

   Dankjewel Martin! SEO-vriendelijk maken is inderdaad een klus. Ik heb me daar erg op verkeken. Voornamelijk de oude blogs vragen veel tijd omdat ik destijds niet helemaal begreep hoe het werkte. Inmiddels weet ik dit wel en is het absoluut de moeite waard om het te doen, ook al kost het veel tijd. Met de aangezichtspijn kan ik goed leven, maar als ik naar de tandarts moet speelt het op.

   Beantwoord
 • 3 december 2017 at 10:42
  Permalink

  Weer een top-blog. Met leuke vooruitzichten!

  Beantwoord
 • 3 december 2017 at 20:26
  Permalink

  Leuk dat je naar Middelburg gaat! Wat rot van die aangezichtspijn, dat kan echt ellendig zijn. Doe jij je BTW zelf? Ik zit nog te dubben of ik wel of niet mij in laat schrijven, die BTW-aangifte is 1 van de redenen haha. Zal er uiteindelijk wel aan moeten geloven denk ik.

  Beantwoord
  • 4 december 2017 at 20:14
   Permalink

   Veel zin in Middelburg. Ik ben er al eens eerder geweest en het is een leuke stad. Tot op heden heb ik de BTW-aangifte zelf gedaan. Als ik er niet meer uitkom dan laat ik het mijn broer doen, is de expert op dit gebied in de familie.

   Beantwoord
 • 15 december 2017 at 21:16
  Permalink

  Leuke terugblik, al is dat tandarts bezoek natuurlijk niet fijn. Werken aan SEO, daar kan ik ook nog wel eens goed in duiken. Ik heb wel eens wat aangepast, maar ik kan vooral de oudere artikelen wel een gestructureerd verbeteren. Herschrijf je dan een heleboel?

  Beantwoord
  • 19 december 2017 at 21:40
   Permalink

   SEO is een hele klus maar het loont. Het gaat mij voornamelijk om mijn vindbaarheid in Google. Sommige hotels zijn leuk bedacht, maar daar zoekt niemand op. Ik herschrijf de artikelen niet, wel loop ik alle artikelen door en update ik ze. Noem het een opfrisrondje 😉

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.