De maand van yourtravelguideonline | Juni 2018

Aangezien de afgelopen maanden er flink in hebben gehakt, had ik besloten even gas terug te nemen en mijn agenda voor juni volledig leeg te laten. En dat is gelukt. Juni was een luie maand waarin we de laatste dingen kochten voor onze reis naar Alaska en ik mijn camera-uitrusting uitbreidde met een macrolens. Voor we morgen in het vliegtuig naar Anchorage stappen, blik ik eerst nog even terug op afgelopen maand. Benieuwd wat mij allemaal bezighield? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

In juni besteedde ik weinig tijd aan mijn blog, en daardoor kwamen er slechts vier blogs online. Ik vind het heerlijk om artikelen te schrijven maar bewust afstand nemen is ook heel fijn. In Weekend Eifel liet ik je zien dat Duitsland een fijn vakantieland is. Mijn favoriete blog ging over De leukste wijken van Keulen. Wat mij betreft zijn dit de wijken die je moet zien als je naar de Duitse Domstad gaat. Ook deelde ik onze Route Alaska. Tijdens het schrijven van het blog realiseerde ik me dat we een geweldige en speciale reis gaan maken. Het artikel werd in juni het meest gelezen. En zette ik de Verkeersregels Amerika voor je op een rij. Een blog met tips waar je op moet letten als je in de Verenigde Staten gaat autorijden.

Daarnaast bleven oude blogs als De leukste wijken van Antwerpen en Wat kost een stedentrip Praag? het goed doen. Beiden worden nog steeds heel veel gelezen. Daarnaast zijn er nog twee succesjes te melden waar ik erg trots op ben: juni gaat de boeken in als maand waarin ik de meeste bezoekers op mijn blog had en het artikel Wat te doen in Mechelen tikte de 100.000 lezers aan. Ik merk dat het SEO-vriendelijk maken van mijn oude artikelen zijn vruchten afwerpt. Het heeft me heel veel tijd gekost maar het resultaat mag er zijn.

#yourtravelguideonline op social media

Ook op Instagram was ik in juni veel minder actief, of beter gezegd: niet actief. Mijn voornemen is wel om tijdens onze reis door Alaska veel foto’s te plaatsen. Op mijn Facebookpagina zal ik dagelijks een update geven van onze avonturen in de grootste staat van Amerika. Onderstaande foto kon rekenen op de meeste likes. Tijdens onze roadtrip door de hak van Italië in 2016 passeerden we Lago di Monte Cotugno. In het meer bevindt zich de grootste dam in klei van Europa. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee!

Lees ook: Puglia | Een reis langs pittoreske dorpjes in de hak van Italië

Lago di Monte Cotugno Italië

#yourtravelguideonline reizen

In juni stonden er geen reisjes op de planning, en dat is ook wel eens lekker. We hebben ons voornamelijk beziggehouden met de voorbereidingen op onze reis naar Alaska. Gezocht naar trails die we willen lopen en veel gelezen over plekken die we gaan bezoeken. Al jaren dromen we van een reis naar het land van ruige bergketens, machtige gletsjers, immense meren, wildlife en ongerepte wildernis. Ik kan het nog nauwelijks bevatten maar het gaat nu echt gebeuren. Onze reis zal een aaneenschakeling worden van hoogtepunten, maar het meest kijk ik uit naar het Katmai National Park. Dit park is hét leefgebied van de bruine beren. Foto: Askja Reizen.

Route Alaska

#yourtravelguideonline persoonlijk

Juni was een luie maand waarin ik niet veel spannende dingen beleefde. We kochten de laatste dingen voor onze vakantie: wind- en waterdichte broeken, thermo ondergoed en speciale outdoor shirts die je beschermen tegen kou maar ook goed vocht afvoeren. En ik trakteerde mezelf op een macrolens voor mijn Sony A6000, kocht een aantal filters, extra batterij, geheugenkaartjes en een blaasbalg voor mijn nieuwe camera. 

Lege agenda en de laatste voorbereidingen voor Alaska in juni

Het voornemen om mijn agenda leeg te houden is gelukt en heeft me goed gedaan. Ik creëerde op deze manier tijd voor mezelf en dat had ik nodig na de drukte van de afgelopen maanden. Mijn lijf kwam tot rust en ik slaagde in mijn voornemen om de nodige kilo’s (6.5!) af te vallen. Ik kan terugkijken op een heerlijke maand. Heb jij je doelen gehaald in juni, en wat zijn jouw plannen voor juli?

2 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Juni 2018

 • 3 juli 2018 at 11:19
  Permalink

  Fijn zo’n rustige maand zodat je volop bezig kan zijn met de voorbereidingen van jullie reis. Ik publiceer tegenwoordig overigens altijd ‘maar’ 4 blogs per maand. Ik zie het niet als weinig, maar juist als een mogelijkheid om extra aandacht aan mijn artikelen te besteden. Die druk om zoveel mogelijk te publiceren zou ik lekker loslaten, zeker nu, dan kun je volop genieten van de reis 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je verhalen straks. Geniet ervan!

  Beantwoord
  • 3 juli 2018 at 16:47
   Permalink

   Ik ben het helemaal met je eens Shamira. Het is me zó goed bevallen dat ik terugga naar 4 blogs per maand. En dan te bedenken dat ik begonnen ben met 3 blogs per week. Ik moet er niet meer aan denken om heel eerlijk te zijn. Er is immers meer in het leven dan alleen bloggen. Tijdens onze reizen komen er sowieso nooit nieuwe blogs online. Vooruit schrijven doe ik niet aan, vind ik zo’n onzin. Voor mij staat genieten op reis bovenaan.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.