De maand van yourtravelguideonline | Juli 2018

Waar jullie afgelopen maand moesten dealen met tropische temperaturen, genoten wij van onze vakantie in Alaska. En als je denkt dat wij drie weken lang kou en regen hebben gehad, dan heb je het flink mis. We hebben, op een enkel buitje na, alleen maar mooi weer gehad. En dat bleek uitzonderlijk te zijn. Voor er later deze week een eerste Alaska-blog online komt, blik ik eerst nog even terug op juli. Benieuwd wat mij allemaal bezighield? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

Het is precies een maand geleden dat mijn laatste blog online kwam: mijn terugblik op de maand juni. In juli besteedde ik geen tijd aan mijn blog. Het was een bewuste keuze om geen nieuwe artikelen te schrijven of in te plannen. Mijn vakantie zit erop, en inmiddels heb ik alweer een week gewerkt. Tijdens onze roadtrip in Alaska heb ik genoeg bloginspiratie opgedaan. De komende tijd kun je dus veel artikelen over Alaska op Yourtravelguideonline verwachten. In mijn eerste blog neem ik jullie mee op berenexcursie in Katmai National Park. Komende week zal deze online komen, dus houd mijn blog en Facebookpagina goed in de gaten.  

Berenexcursie in Katmai National Park Alaska

Ondanks dat er in juli geen nieuwe artikelen online kwamen, is er wel een succesje te melden. Afgelopen maand wisten meer mensen Yourtravelguideonline te vinden dan in juni, mijn recordmaand. Velen waren nieuwsgierig naar onze Route Alaska. Maar ook oude blogs als De leukste wijken van Antwerpen en Wat kost een stedentrip Praag? blijven goed scoren. Met het warme weer van de afgelopen weken waren veel mensen op zoek naar verkoeling aan het strand. Het artikel over De 9 leukste badplaatsen van Nederland volgens reisbloggers werd dan ook veel gelezen. 

Woensdag 1 augustus is het 2 jaar geleden dat ik Yourtravelguideonline het wereldwijde web opslingerde. En daar heb ik geen seconde spijt van. Als ik zie wat de afgelopen twee jaar mij gebracht heeft, kan ik alleen maar trots zijn. Trots op waar ik nu sta met mijn blog, maar ook op mezelf. En dankbaar voor de mogelijkheden die ik krijg. De komende periode liggen er voldoende uitdagingen op mij te wachten en staan er leuke samenwerkingen op het programma.    

#yourtravelguideonline op social media

Op Instagram was ik in juli erg actief. Mijn voornemen om tijdens onze reis in Alaska veel foto’s te plaatsen is grotendeels geslaagd. De komende tijd zal ik nog veel meer foto’s met jullie delen van onze indrukwekkende reis. Onderstaande foto was niet de best scorende foto, maar wel mijn persoonlijke favoriet. Normaal gesproken vind ik foto’s van mijzelf niet de moeite waard om te plaatsen. Of ik sta er met m’n ogen dicht op, of zijn te geposeerd.

Met deze foto ben ik heel tevreden, en zegt veel over hoe ik me op dit moment voel. Zoals je op m’n sweater kunt lezen: life’s good. In Alaska viel voor mij alles op z’n plek. Op dit moment kan ik er nog niet veel over vertellen maar dat houd je tegoed. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee!

Matanuska Glacier Alaska

#yourtravelguideonline reizen

Afgelopen maand was ik grotendeels in Alaska te vinden. Een vakantie waarin we genoeg dingen op de planning hadden, maar waar ik ook tot rust wilde komen. En dat is gelukt. We sliepen veelal in lodges midden in de natuur, genoten van de ongerepte en ruige natuur, maakten een gletsjerwandeling, liepen 135 kilometer aan trails, vlogen in een 40 jaar oud vliegtuigje naar de onbewoonde wereld, gingen op berenexcursie en ik las sinds lange tijd weer eens een boek. De thriller Wat verborgen is van Hjorth Rosenfeldt is een absolute aanrader. De verwachtingen van Alaska waren hoog, torenhoog zelfs. En je weet, als je hoge verwachtingen hebt kun je alleen maar teleurgesteld worden. Ik kan je geruststellen: Alaska heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. 

Y Lake Talkeetna Alaska

#yourtravelguideonline persoonlijk

De dagen na onze vakantie waren we vaak op het strand te vinden. Het blijft een voorrecht om zó dichtbij het strand te wonen. Elke keer als we er zijn voelt het als vakantie, ook na een drukke werkdag. Ik heb inmiddels alweer één week gewerkt en het was flink aanpoten. En niet alleen qua werk, maar ook zeker qua temperatuur. Mijn kantoor heeft als enige geen airco. De temperatuur steeg de afgelopen week naar tropische waarden. Je begrijpt vast dat ik mijn werktempo aan de omstandigheden heb aangepast. 

Vakantie Alaska, tropische temperaturen en lekker in mijn vel in juli

Jarenlang droomden we over een reis naar Alaska. Onze droom is inmiddels uitgekomen. Het is een fantastische bestemming die ik iedereen kan aanraden als je van natuur houdt. Imposante bergformaties, uitgestrekte meren, machtige gletsjers, wildlife en ongerepte natuur. Je vindt het allemaal in de grootste staat van Amerika. Mijn lijf kwam tot rust, ik tankte energie, hakte knopen door en heb genoeg bloginspiratie voor de komende tijd. Ik kan terugkijken op een fantastische maand. Hoe was jouw maand, en wat zijn jouw plannen voor augustus? En voor wie nog op vakantie gaat of heeft, geniet ervan!

6 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Juli 2018

 • 29 juli 2018 at 09:39
  Permalink

  Marcel, je mag zeker trots op jezelf zijn! Wat jij in twee jaar bereikt hebt, is top!

  Beantwoord
  • 3 augustus 2018 at 18:19
   Permalink

   Juli was echt geweldig! Deze maand zal ik niet snel vergeten, zo veel mooie dingen beleefd. Alaska is een absolute aanrader. Er volgen nog veel meer blogs, dus stay tuned.

   Beantwoord
 • 8 augustus 2018 at 13:18
  Permalink

  Wauw, gefeliciteerd met een nieuw record! Je bent echt goed bezig! Fijn dat jullie zó genoten hebben van Alaska, je maakt me echt zo benieuwd naar deze prachtige staat! En naar het boek Wat verborgen is van Hjorth Rosenfeldt, ik heb ‘m toegevoegd aan mijn wishlist op mijn e-reader!

  Beantwoord
  • 8 augustus 2018 at 18:14
   Permalink

   Dankjewel Marcella! Voorheen publiceerde ik drie blogs per week. Inmiddels heb ik dit teruggebracht tot één. En het voelt zo goed! Ondanks het minder publiceren en delen van blogs op Twitter stijgen m’n bezoekersaantallen enorm. Alaska is geweldig, zó ruig en mooi! We hebben ontzettend genoten en er komen nog heel veel blogs online. En het boek moet je echt lezen, erg goed!

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.