De maand van yourtravelguideonline | Juli 2017

Wat een geweldige maand heb ik achter de rug. Een artikel dat veel teweeg bracht, hoge bezoekersaantallen, een zilveren bruiloft en ik verraste Roel met een citytrip Praag. Maar ook een maand waarin ik druk bezig ben geweest met de voorbereidingen voor het opstarten van mijn eigen bedrijf. Voor we een lang weekend naar Praag gaan, blik ik eerst nog even terug op juli. Benieuwd naar wat mij allemaal bezighield afgelopen maand? Lees snel verder! 

#yourtravelguideonline

In dit maandoverzicht wil ik het hebben over het artikel dat de meeste tongen heeft losgemaakt afgelopen maand. Ik had vooraf niet kunnen bedenken dat twee mannen op reis zoveel teweeg zou brengen. Het was voor mij niet de vraag óf ik het zou schrijven, maar wanneer. Op de een of andere manier was ik er nu klaar voor om het artikel het wereldwijde web op te slingeren.

Voorwaarde was wel dat het niet een te zwaar artikel zou worden. Humor is voor mij belangrijk en dat moest er ook in terugkomen, en daar ben ik in geslaagd. Het onderwerp was voor velen iets waar ze nog nooit bij hadden stilgestaan, een eye-opener. De afgelopen dagen ben ik overspoeld door lieve reacties en mooie woorden, waarvoor dank! Ik heb plannen om meer te doen met dit artikel en wil het onder de aandacht brengen bij een groter publiek. Hierover wellicht meer in het maandoverzicht van augustus.

Twee mannen op reis

#yourtravelguideonline op social media

Waar ik vorige maand nog vertelde dat ik welgeteld één dag boven de 500 volgers op Instagram zat, kan ik je nu melden dat ik er inmiddels ruim boven zit én blijf. Jammer dat Instagram niet meer is wat het geweest is. Ik moet soms zelfs op zoek gaan naar foto’s van mensen die ik volg, zo jammer! Onderstaande foto was in juli favoriet bij mijn volgers. De foto is gemaakt op Dominica. Na een pittige tocht door het regenwoud kwamen we uit bij deze magische plek, Emerald Pool. Benieuwd naar mijn foto’s of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Emerald Pool Dominica

#yourtravelguideonline reizen

Afgelopen maand waren we een weekend in het sfeervolle Mechelen. In mijn blog wat te doen in Mechelen laat ik je zien wat er allemaal te doen en te zien is in de stad van de Maneblussers. Het is een compacte stad met een historisch centrum, oude grachten, monumentale panden en je kunt er heerlijke hamburgers eten. Een bezoek meer dan waard! 

Wat te doen in Mechelen

Voor komende maand staat er een lang weekend Praag gepland. Het cadeau voor Roel z’n verjaardag moest een verrassing zijn, maar ik kon niet langer mijn mond houden. Voordeel is nu wel dat we samen voorpret hebben en kunnen uitzoeken wat willen doen en zien. Ons hotel bevindt zich midden in het oude centrum, een perfecte plek om de stad goed te leren kennen. Wat mogen we volgens jou absoluut niet overslaan tijdens ons lang weekend Praag? Tips zijn welkom! 

De voorbereidingen voor onze roadtrip door Portugal vorderen gestaag. Inmiddels hebben we vier accommodaties geboekt en zijn we ons druk aan het inlezen. Het aftellen is begonnen, nog een maand en dan vertrekken we naar het land van de sprookjespaleizen in Sintra, de gigantische ravijnen in de Serra da Estrela, Lissabon met haar romantische wijken en de witte dorpjes in de Alentejo. Ik heb ontzettend veel zin in onze rondreis door Portugal.

#yourtravelguideonline persoonlijk

Juli was de maand van feestjes. Aan het begin van de maand vierden we de verjaardag van mijn nichtje. Zij had voor ons een grote verassing in petto: afgestudeerd, geslaagd en een baan. Vorige week vierden we de zilveren bruiloft van vrienden. Een gezellig feest in een bosrijke omgeving waarbij ik samen met de bruid even losging op de dansvloer, en ik kan je melden dat was heel lang gelden. Omdat Brabantse feestjes vaak tot diep in de nacht duren hadden we een overnachting in een nabijgelegen hotel geboekt. Na een korte nacht maakten we zondagochtend een wandeling door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. 

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Weekend Mechelen, een zilveren bruiloft en drie weken volle bak draaien in juli 

Juli was een heerlijke maand op privé gebied. Qua werk was het aanpoten omdat mijn collega drie weken genoot van haar welverdiende vakantie. Gelukkig is zij maandag weer terug en kan ik gas terugnemen. We genoten volop van ons weekend in het sfeervolle Mechelen, vierden een feestje ter gelegenheid van het 25 jarig huwelijk van vrienden en ben ik druk bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf. Waar ik het meest naar uitkijk in augustus? Ons weekend Praag en de inschrijving van mijn bedrijf bij de KvK. Wat zijn jouw plannen voor de komende maand? Voor degene die in augustus een vakantie gepland hebben, geniet ervan! 

6 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Juli 2017

 • 31 juli 2017 at 19:18
  Permalink

  Klinkt als een fijne maand! Heel jammer dat Instagram zo veranderd is en dat het maar een willekeur aan foto’s laat zien. Fijn dat je op je werk wat gas terug kan nemen, het is toch altijd wel weer prettig als iedereen weer op hun vertrouwde stek zit.

  Beantwoord
  • 31 juli 2017 at 19:27
   Permalink

   Het was een heerlijke maand, op de drukte van m’n werk na. Ik verplicht mezelf om gas terug te nemen, geleerd om goed naar mijn lijf te luisteren. Heb jij ook een fijne maand achter de rug?

   Beantwoord
 • 1 augustus 2017 at 13:50
  Permalink

  Mooie maand Marcel! Ook ik was in Mechelen, ik moet er hoognodig een fotoblog van maken! Mooie stad! Leuk dat je je bedrijf officieel gaat inschrijven!

  Beantwoord
  • 1 augustus 2017 at 17:40
   Permalink

   Het was een heerlijke maand. Mechelen is een erg fijne stad. Ik ben heel benieuwd naar je foto’s en wat jij er van vond. Het gaat er eindelijk van komen, mijn inschrijving bij de KvK. Heel veel zin in deze nieuwe uitdaging.

   Beantwoord
 • 4 augustus 2017 at 19:00
  Permalink

  Wat een fijne maand Marcel! Leuk dat jullie naar Praag gaan. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Ik ben ook nog steeds druk aan het werk. In de schoolvakanties werk ik altijd extra, maar de piekmaand moet nog komen voor mij. September wordt echt bizar druk (60 uur per week 🙁 ). In oktober mag ik eindelijk weg. Zo’n zin in.

  Beantwoord
  • 5 augustus 2017 at 16:26
   Permalink

   We kijken ontzettend uit naar onze citytrip Praag, veel zin in! Extra werken is op zich niet erg, maar 60 uur per week is wel heel veel. Heel veel succes en luister goed naar je lijf! Wel fijn dat je na deze drukke periode op reis gaat.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *