De maand van yourtravelguideonline | Januari 2018

Normaal gesproken is januari een maand waar geen eind aan lijkt te komen. Een maand waarin je na de feestdagen je ritme weer probeert te vinden. Hoe cliché, maar dit keer was januari om voor ik er erg in had. De eerste maand van het jaar is voor ons hét moment om reisplannen te maken. Benieuwd wat mij allemaal bezighield de afgelopen maand? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

Enige tijd geleden werd ik uitgenodigd door Marketing Oost voor een bezoek aan Zwolle. In de Hanzestad woonde ik in Museum de Fundatie de perspreview bij over de tentoonstelling van Neo Rauch. De expositie Dromos Schilderijen 1993-2017 van de Duitse kunstenaar in De Fundatie laat je in chronologische volgorde 65 werken van Rauch zien. Zijn veelal kolossale schilderijen nemen je mee naar een herkenbare wereld, die verwarring en soms verontrusting veroorzaakt. 

Neo Rauch Museum de Fundatie Zwolle

Januari was voor Yourtravelguideonline een recordmaand wat betreft bezoekersaantallen. In vergelijking met een jaar geleden zijn mijn bezoekersaantallen verviervoudigd. Erg leuk om te zien dat de stijgende lijn van het afgelopen jaar zich blijft voortzetten. De afgelopen maand waren jullie driftig op zoek naar de leukste wijken van Antwerpen, routes voor een roadtrip door Zuid-Italie, Portugal of Amerika en wilden jullie heel graag weten wat een stedentrip Praag kost.

In januari kwamen negen blogs online. Door het schrijven van terugblik rondreis VAE en Oman beleefde ik onze geweldig reis door het Midden-Oosten opnieuw. Ik hoop dat ik jullie een beetje warm heb kunnen maken voor het geweldige Oman. Het meest trots was ik op portretten uit het Midden-Oosten. En dan niet zo zeer op het artikel zelf, maar meer op het feit dat ik de stap heb gezet om mensen aan te spreken om een foto te maken. 

#yourtravelguideonline op social media

Na onze rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten en Oman ben ik op Instagram foto’s blijven posten van beide landen. Foto’s die overigens op veel likes konden rekenen. Onderstaande foto was in januari favoriet bij mijn volgers. De foto is gemaakt tijdens ons bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi. Zelf vond ik de close-up van een kameel in de Al Wasil-woestijn ook niet onaardig. Tijdens onze reis door het Midden-Oosten maakte ik voor de laatste keer foto’s met mijn Nikon D40. Na ruim 10 jaar stopte mijn camera ermee, en bleek niet meer te redden. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi

Kameel Al Wasil-woestijn Oman

#yourtravelguideonline reizen

Januari is doorgaans een maand dat we thuis zijn, en ook dit jaar was dat niet anders. De eerste maand van het jaar staat bij ons altijd in het teken van het maken van nieuwe reisplannen en het vaststellen van ons reisbudget. Onze reisplannen beginnen steeds vastere vormen te krijgen, maar op een stedentrip Sevilla en Cannes na ligt er nog niets vast. Wel hebben we besloten om dit jaar niet naar New York te gaan. Erg jammer, maar onze reis naar Alaska zal een flinke aanslag zijn op ons reisbudget. Ter inspiratie woonden we in Rotterdam een presentatie over Alaska bij. Na de presentatie zijn we nóg enthousiaster geworden. Later deze maand meer over onze reisplannen. 

#yourtravelguideonline persoonlijk

Het afgelopen jaar heb ik genoten van het goede leven. Het gevolg is wel dat ik inmiddels een flink aantal kilo zwaarder weeg dan een jaar geleden. De overtollige kilo’s wil ik op een verantwoorde manier kwijtraken. Om dit te bereiken heb ik mijn eetpatroon aangepast en laat ik de witte wijn voorlopig staan. Ook ben ik begonnen met een 10 weken fit programma. Afgelopen maand heb ik al heel wat uren in de sportschool doorgebracht. De eerste dagen had ik last van spierpijn, maar inmiddels is dat verdwenen. 

Na afloop van de presentatie over Alaska in Hotel New York lunchten we bij Posse op Katendrecht. De oude loods is ruim en heeft een stoere, industriële inrichting, toch is het er intiem en hangt er een relaxte sfeer. Ik genoot van een overheerlijk broodje geitenkaas. 

Posse Katendrecht Rotterdam

Reisplannen maken, kunst kijken en fit worden in januari

Januari kende een mooie start van het nieuwe jaar. Ik woonde een perspreview bij in Museum de Fundatie, ging een aantal keer lunchen en we besloten om drie weken naar Alaska te gaan. Mijn 4-daagse werkweek bevalt uitstekend. Het geeft me rust en ruimte, iets waar ik behoefte aan had. Ik heb ontzettend veel zin om mijn verjaardag in Sevilla te vieren, al was het alleen maar om wat zonnestralen op m’n gezicht te voelen. Maar voor ik mijn weekendtas ga pakken, moet ik nog flink aan de bak: fitter worden en kilo’s kwijtraken. Kan jij ook terugkijken op een fijne eerste maand van het jaar, en wat zijn jouw plannen voor februari? 

27 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Januari 2018

 • 1 februari 2018 at 10:39
  Permalink

  Ahhh, zo jammer dat New York niet doorgaat… maar wel begrijpelijk! Kan je het niet combineren eigenlijk? Tussenlanding ofzo? Mooi om te lezen dat je bezoekersaantallen zo groeien, super!!

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 09:52
   Permalink

   Het is vast te combineren maar we hebben uiteindelijk gekozen om alleen naar Alaska te gaan. Aanvankelijk wilden we Alaska combineren met West-Canada maar omdat er zo veel te zien is willen we ons focussen op alleen Alaska. We hebben nu een korte tussenstop op IJsland en vliegen dan rechtstreeks naar Anchorage. Erg fijn inderdaad de groei van mijn bezoekersaantallen, blij mee.

   Beantwoord
 • 1 februari 2018 at 13:23
  Permalink

  Altijd fijn dat januari om is voor je er erg in hebt 😉 Januari is altijd zo’n treurige maand na al de gezelligheid. Ook top dat je blog zo groeit, 4x met daar vorig jaar. Knap hoor! Januari is voor mij ook echt een top maand, je merkt echt dat mensen hun vakanties aan het plannen zijn voor de schoolvakanties 🙂 Keep up the good work!

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 09:54
   Permalink

   Ik denk dat we met z’n allen naar wat zon snakken. Heb jij denk ik geen last van in het verre Sydney.

   Beantwoord
 • 1 februari 2018 at 20:00
  Permalink

  Ah ik zie nu waarom New York niet doorgaat. Een hele goede keuze, want ik denk dat Alaska inderdaad best prijzig is. En het zou zonde zijn om daar dingen te moeten laten, want zo vaak kom je er niet! Wel gaaf dat jullie die kant op gaan!

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 09:57
   Permalink

   Een goede reden toch?! Alaska is inderdaad erg prijzig en daar is een reden voor. De mensen moeten hun jaaromzet verdienen in de maanden juni, juli en augustus. Het hoogseizoen voor de toeristische sector. Dit betekent dat de prijzen hoog liggen, erg begrijpelijk maar jammer voor ons. Zo ontzettend veel zin in.

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 09:07
  Permalink

  Je foto’s van Verenigde Arabische Emiraten en Oman zijn echt jaloersmakend. Serieus. Nederland lijkt ineens nog grijzer. Maar Posse is dan inderdaad wel weer erg leuke 😉

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 09:58
   Permalink

   Leuk om te horen Aniek. Oman is een prachtig land en de bevolking is zo gastvrij. Misschien de tijd om eens die kant op te gaan?

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 10:48
  Permalink

  Zou wat tof dat je zoveel meer bezoekers hebt gekregen op je website. Kan je een hand schudden. Mijn bezoekers aantal is ook echt vier keer zoveel als vorig jaar. Tof hè! Wat tof trouwens dat je reisplannen hebt voor Alaska. En ja is duur maar zoiets is toch ontzettend gaaf. Denk dat het een hele mooie reis gaat worden. Alvast veel plezier ook al duurt het nog even.

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 10:00
   Permalink

   Tof dat ook jouw bezoekersaantallen gegroeid zijn. Reizen is keuzes maken. We willen al zo lang naar Alaska en nu gaan we echt. En ach dat New York daar voor moest wijken is dan maar zo.

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 11:52
  Permalink

  Echt, Alaska is echt een droombestemming en het zal inderdaad een aanslag zijn op jullie reisbudget. Het zal lastig geweest zijn om te besluiten om niet naar New York te gaan, maar je kunt het geld inderdaad goed gebruiken denk ik 😉

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 10:02
   Permalink

   Het was eigenlijk helemaal niet lastig om New York door te strepen. We zijn er al twee keer geweest, en er komt vast een derde keer. Het is een aanslag op het reisbudget maar hebben het er graag voor over. Ik denk dat we een ongelooflijk mooie reis gaan maken die we niet snel zullen vergeten.

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 17:49
  Permalink

  Jammer dat jullie dit jaar niet naar New York kunnen, maar Alaska lijkt me misschien nog wel iets vetter! Wanneer staat jullie reis op de planning? Wij planden deze maand ook al een aantal van onze reizen voor komend jaar, maar het meeste zijn we bezig met het voorbereiden van onze wereldreis die we volgend jaar willen gaan maken.

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 10:05
   Permalink

   Onze reis naar Alaska is heel vet! We zijn de eerste drie weken van juli in Alaska. Ontzettend veel zin in. Begrijp heel goed dat jullie focus meer op de wereldreis ligt. Hebben jullie een globale route of gaan jullie op de bonnefooi? Ben benieuwd waar jullie dit jaar allemaal heengaan.

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 20:45
  Permalink

  Ziet er goed uit en Oman lijkt me een mooi en bijzonder land om te bezoeken. Tja al dat lekkere eten, dat herken ik zeker wel, dat gaat érgens zitten. Daarom maar iets meer bewegen en ook ik ben weer begonnen met een iets bewuster eetpatroon. Alaska, gaaf hoor! en ja je kunt niet alles, soms moet je keuzes maken.

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 10:13
   Permalink

   Qua beweging ben je heel goed bezig Carolien! Je bent op dit moment een echte kilometervreter. Vooral volhouden! Reizen is keuzes maken, en daarom gaan we drie volle weken naar Alaska.

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 22:44
  Permalink

  Dat fit worden, daar ben ik ook mee bezig. Ook ik ben wel wat zwaarder geworden, dat wil ik eraf trainen. Ik kan je steunen dus 😉 Jammer van New York, maar Alaska is een goede reden waarom beide trips te duur werden. Ga je Alaska combineren met Canada?

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 10:15
   Permalink

   Zullen we een digitaal fitprogramma gaan ontwikkelen 😉 Kunnen we elkaar en anderen steunen. Uiteindelijk hebben we alleen voor Alaska gekozen omdat we ervoor willen waken dat het een racetrip wordt. Canada moeten we dus bewaren voor een andere keer.

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 22:54
  Permalink

  Haha, dat is het nadeel van lekker eten…het blijft zo plakken. Prachtige foto’s. Die van de moskee is echt TE gaaf!! Leuk om je verjaardag in Sevilla te vieren…veel plezier!

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 10:18
   Permalink

   Voorheen had ik geen last van dat plakken, maar na een bepaalde leeftijd wel 😉 De foto van de moskee is één van de mooiste die ik er gemaakt heb, erg blij mee. Dankjewel Martin, ben jij al eens in Sevilla geweest?

   Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 22:59
  Permalink

  Wat een fijne maand! Leuk dat je goede cijfers hebt gehaald.

  Ik vind de foto van de reflectie van die moskee echt prachtig.

  Beantwoord
 • 2 februari 2018 at 23:41
  Permalink

  Prachtig die foto van de grote Sheikh Zayed moskee inderdaad! En wat leuk dat je je verjaardag in Sevilla viert. Hopelijk inderdaad met lekker veel zonnestralen.
  Ik heb nog niet zoveel gepland als jij. Volgende week heb ik een opdracht op een gave plek in Nederland en ik zou in de zomer graag een paar weken met de kinderen willen interrailen, als dat qua accommodatie financieel haalbaar is. Verder wacht ik nog een persreis af en hoop ik zelf nog iets tussendoor te boeken. Er komt uiteindelijk altijd weer meer op je pad dan je nu denkt.

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 10:20
   Permalink

   Dankjewel Denise! Hoop inderdaad ook op wat zonnestralen, heb er wel behoefte aan. Voor ons doen hebben we ook nog niet veel gepland hoor. Meestal ligt ons reisschema voor het hele jaar al vast. Lijkt me leuk om met je kinderen te interrailen. Als kind vond ik het geweldig om met de trein te reizen. Er zal vast wel iets op je pad komen voor dit jaar.

   Beantwoord
 • 4 februari 2018 at 22:29
  Permalink

  Januari was bij mij ook erg fijn, alhoewel het wel een beetje druk was ;p Hoop dat februari iets rustiger gaat worden haha. Zo fijn dat je je verjaardag in Sevilla gaat vieren! Een verjaardag in het buitenland voelt altijd toch net iets specialer en leuker 🙂

  Beantwoord
  • 6 februari 2018 at 19:14
   Permalink

   Ik kijk enorm uit naar Sevilla. Heb bij jou erg leuke dingen over de stad gelezen. Ik hoop met je mee dat februari iets rustiger voor je wordt.

   Beantwoord
 • 6 februari 2018 at 13:39
  Permalink

  Ik kan het best geloven dat de maand vlug voorbij is gegaan! Je hebt je goed kunnen bezig houden 🙂 En waw, welke leuke vooruitzichten, voor de reis naar Alaska!! Die gaat echt top worden! Zelf ben ik er nog niet geweest maar ik droom er wel van. Ik hou van bestemmingen met een grote oppervlakte van wilde natuur! Veel succes met het 10 weken fit programma! Ik zou beter ook iets gelijkaardigs beginnen. Niet omdat ik kilo’s kwijt moet maar omdat ik in de winter een echte couchpotato ben en amper zin heb om iets actiefs te doen. Maar ik wil in de lente fit genoeg zijn voor enkele stevige bergwandelingen 😀

  Beantwoord
  • 10 februari 2018 at 09:37
   Permalink

   Alaska was voor ons ook een droom, eentje die we al jaren hadden. Nu gaat het echt gebeuren, kan het nog nauwelijks geloven. Ontzettend veel zin in. Ik kan me voorstellen dat je van bestemmingen houd met een grote oppervlakte van wilde natuur. Niet voor niets leef je als een nomade. Met het oog op onze reis naar Alaska ben ik met het fit programma begonnen.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.