De maand van yourtravelguideonline | Februari 2018

De kortste maand van het jaar zit er op, en wat vloog februari voorbij. Sneeuwklokjes schieten uit de grond, de lentezon liet zich veelvuldig zien, het kwik daalde flink onder nul en de schaatskoorts sloeg toe. Februari was een maand met mixed feelings. Waar het me zakelijk gezien voor de wind ging, kreeg ik persoonlijk te maken met fysieke klachten. Voor ik mijn verjaardag ga vieren in Sevilla blik ik eerst nog even terug op februari. Benieuwd naar wat mij allemaal bezighield? Lees snel verder! 

#yourtravelguideonline

In februari publiceerde ik acht blogs, en daar ben ik tevreden over aangezien ik het afgelopen maand ontzettend druk had. De afgelopen weken ben ik flink aan het netwerken geweest. En niet zonder resultaat. Voor de komende tijd staan er leuke samenwerkingen op de agenda. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die bedrijven mij geven aangezien ik met mijn blog nog niet het grootste bereik heb. In mijn vorige maandoverzicht vertelde ik je dat januari een recordmaand was qua bezoekers. Ook in februari wisten jullie Yourtravelguideonline goed te vinden. Ik merk dat het SEO-vriendelijk maken van mijn oude artikelen zijn vruchten afwerpt. Het heeft me veel tijd gekost, en ik ben nog niet helemaal klaar, maar het resultaat mag er zijn.

In Accommodaties Portugal zette ik vier fijne slaapplekken op een rij. Het artikel werd in februari het meest gelezen. Mijn favoriete blog ging over de Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi. Wat mij betreft het mooiste gebouw ter wereld. Ons bezoek aan de moskee heeft op mij een verpletterende indruk gemaakt. In het artikel vertelde ik je alles wat je moet weten als je de moskee wilt bezoeken en liet ik je zien hoe mooi de moskee van binnen en buiten is. Daarnaast bleven oude blogs als De leukste wijken van Antwerpen en Wat kost een stedentrip Praag? het goed doen. Beiden worden nog steeds heel veel gelezen. 

Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi

#yourtravelguideonline op social media

Op Instagram was ik in februari minder actief dan normaal. Onderstaande foto was in februari favoriet bij mijn volgers. De foto is gemaakt tijdens ons bezoek aan de Sultan Qaboos Grand Mosque in Oman. Zelf vond ik de foto van de Sassi in Matera in Italië erg mooi. Tijdens onze reis door het Midden-Oosten maakte ik voor de laatste keer foto’s met mijn Nikon D40. Inmiddels ben ik mijn Sony A600 aan het uitproberen. Om mijn nieuwe camera optimaal te kunnen gebruiken heb ik besloten om een fotografie cursus te volgen, speciaal voor dit type camera. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Sultan Qaboos Grand Mosque Muscat Oman

Matera

#yourtravelguideonline reizen

Ons reisjaar begon afgelopen maand met een stedentrip Leeuwarden. Waar we vorig jaar Rotterdam in ijzige kou en sneeuw verkenden, was het weer in Friesland fantastisch. Fris, maar met een heerlijk winters zonnetje. We maakten een stadswandeling met gids, dwaalden door de pittoreske straatjes en hofjes van de binnenstad en gingen op zoek naar street art. Ook bezochten we museum Princessehof, waar alles draait om keramiek. Omdat Leeuwarden dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is worden er tal van activiteiten georganiseerd. Een goede reden om ook een bezoek aan de Friese stad te brengen.

Leeuwarden

Twee weken geleden publiceerde ik onze reisplannen 2018. In juli gaat er een lang gekoesterde wens in vervulling. We gaan drie weken naar Alaska. Al jaren dromen we van een rondreis door de mooiste wildernis van Noord-Amerika. Met als hoogtepunt een bezoek aan Katmai National Park, het leefgebied van vissende bruine beren. Voor het zover is gaan we eerst mijn verjaardag in Sevilla vieren. Lekker even de Nederlandse kou ontvluchten en genieten van de Spaanse zon. Althans dat hoop ik, want de weersvoorspellingen zijn niet al te best.

#yourtravelguideonline persoonlijk

Vorige maand vertelde ik vol enthousiasme dat ik was begonnen met een 10 weken fit programma. Helaas heb ik na ruim twee weken noodgedwongen mijn sportschoenen aan de wilgen moeten hangen. Mijn lichaam kon het intensieve sporten niet aan. De afgelopen weken heb ik veelvuldig mijn huisarts en het ziekenhuis bezocht. Ruim drie jaar geleden ben ik geopereerd aan een liesbreuk. Sindsdien heb ik een matje in mijn buik. Door het sporten kreeg in buik- en rugklachten die hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt worden door het matje. Volgende week mag ik weer naar het ziekenhuis, en hoop ik dat er een diagnose wordt gesteld. 

Naast het fysieke ongemak waren er gelukkig genoeg leuke momenten te beleven in februari. Zo kwam de eetclub na lange tijd weer bij elkaar. We genoten van de winterse gerechten en hadden elkaar veel te vertellen. Kortom, een gezellige avond met lieve vrienden. Ik ging lunchen met een vriendin, en dat werd hoogtijd want we raakten niet uitgepraat. En op de laatste zaterdag van de maand brachten Roel en ik een bezoek aan Den Haag. We namen een kijkje op het Binnenhof, slenterden door leuke Haagse straatjes en lunchten bij de Eat Company aan de Prinsestraat. De dag erna maakten we een heerlijke wandeling van ruim 12 kilometer door de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Hofvijver Den Haag

Stedentrip Leeuwarden, de wind mee en fysiek ongemak in februari

Ondanks de lichamelijke ongemakken kan ik terugkijken op een fantastische maand. Op dit moment heb ik zakelijk de wind mee, en daar ben ik heel trots op. Een jaar gelden ben ik een weg ingeslagen, maar ik had niet durven dromen dat het zó snel zou gaan. Ik had geen plan in de zin van daar wil ik over een jaar staan. Het komt zoals het komt. Ik kan met een goed gevoel m’n weekendtas pakken en in het vliegtuig naar Sevilla stappen. Heb jij ook een fijne maand achter de rug, en wat zijn jouw plannen voor maart? 

15 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Februari 2018

 • 1 maart 2018 at 07:39
  Permalink

  Vervelend dat je het sporten moest stoppen door pijn, ik hoop dat het matje verder geen problemen geeft in het dagelijks leven.
  Verder klinkt de kortste maand van het jaar ook als een leuke maand voor jou.

  Beantwoord
  • 7 maart 2018 at 19:29
   Permalink

   In het dagelijks leven ondervind ik nauwelijks hinder van het matje. Tijdens het sporten wel dus daar ben ik mee gestopt. Nu richt ik me op de 1000 km van 2018.

   Beantwoord
  • 7 maart 2018 at 19:28
   Permalink

   Februari was inderdaad een fijne maand! Leeuwarden heeft ons ook verrast, erg leuke stad waar genoeg te doen en zien is.

   Beantwoord
 • 2 maart 2018 at 15:54
  Permalink

  Wat vervelend dat het fysiek wat minder gaat 🙁 Ik hoop dat je een beetje goed weer hebt in Sevilla! Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag (ook in maart), maar ik had 2 weken lang bijna alleen maar regen ;p Maar het voordeel was dat het in de ochtend vaak wel droog blijft, dus dan eropuit trekken en ‘s middags ergens van een warme choco (of een sangria ;p) genieten! Alvast een fijne verjaardag gewenst 🙂

  Beantwoord
  • 7 maart 2018 at 19:05
   Permalink

   Het weer was redelijk. Overdag droog en een waterig zonnetje, wel veel wind. Alle parken waren tijdens ons bezoek aan Sevilla gesloten vanwege het gevaar van vallende bomen. Zo jammer dat we niet naar Plaza de España konden, maar we hebben ons geen moment verveeld. Ik begrijp heel goed dat Sevilla één van je favoriete Spaanse steden is.

   Beantwoord
 • 2 maart 2018 at 16:59
  Permalink

  Wat vervelend dat je zulke klachten kreeg van het sporten.. hopelijk gaat het gauw beter en kan je het sporten op een iets lager pitje weer oppakken. Wat super dat je mooie samenwerkingen hebt kunnen afspreken en dat je blog zo mooi groeit. Terecht, je artikelen zijn gewoon goed en de foto’s prachtig!

  Beantwoord
  • 7 maart 2018 at 19:03
   Permalink

   Bedankt voor je complimenten Yvonne, erg leuk en lief om te horen. Ik merk dat de investering in het SEO-vriendelijk maken van mijn artikelen z’n vruchten begint af te werpen. En dat sporten, het is me verboden. Vanaf nu richt ik me op de 1000 km van 2018. Een mooie uitdaging, en misschien nog wel belangrijker: geen pijn.

   Beantwoord
 • 2 maart 2018 at 22:19
  Permalink

  Wat naar dat je met je gezondheid loopt te klooien! Sinds mijn whiplash besef ik eigenlijk pas echt hoe fijn het is als alles gewoon werkt.

  Veel plezier alvast in Sevilla. Ga zeker ook fietsen – dat is echt ideaal.

  Beantwoord
  • 7 maart 2018 at 18:59
   Permalink

   Nooit fijn als je met je gezondheid loopt te klooien. Ik hoop het snel af te kunnen sluiten als er een diagnose gesteld wordt. Een whiplash lijkt me ook geen pretje. Ondervind je er nog steeds hinder van? We hebben gefietst in Sevilla, erg leuke manier om de stad te verkennen.

   Beantwoord
 • 3 maart 2018 at 10:38
  Permalink

  Wat een fijne maand heb je achter de rug! Wel jammer dat je het sporten hebt moeten opgeven. Wat leuk dat jullie naar Leeuwarden geweest zijn. Dat is een onbekende stad voor mij. februari was voor mij ook belachelijk druk en helaas zet zich dat nog even door. Ik hoop dat mijn collega’s snel opknappen zodat ik ook weer een normaal ritme krijg. Heel veel plezier in Sevilla…neem een beetje zon mee terug 🙂

  Beantwoord
  • 7 maart 2018 at 18:58
   Permalink

   Leeuwarden is een leuke stad, dus als je nog een tripje in Nederland wilt maken kan ik je de Friese hoofdstad aanraden. Ik las inderdaad op je blog dat je het ook ontzettend druk had/hebt op je werk. Succes en denk een beetje om jezelf. Sevilla was geweldig. Helaas was het weer niet al te best en heb ik het zonnetje niet mee kunnen nemen.

   Beantwoord
 • 19 maart 2018 at 11:33
  Permalink

  Wat naar dat je klachten hebt en regelmatig een arts hebt bezocht. Ik hoop dat je intussen duidelijkheid én minder last hebt. Leuk dat Leeuwarden je zo goed beviel! Ik wil ook zeker een paar evenementen bezoeken én erover schrijven om mijn steentje qua promotie bij te dragen! Mooi dat het goed gaat met je bedrijf trouwens!

  Beantwoord
  • 19 maart 2018 at 17:56
   Permalink

   Heel vervelend! Inmiddels heb ik iets meer duidelijkheid en weet ik wat het niet is. Helaas weten de artsen nog niet wat het wel is en de pijn is er nog steeds, heel erg zelfs. Leeuwarden vond ik erg leuk. Zeker doen, voor jullie is het zó dichtbij.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.