De maand van yourtravelguideonline | December 2018

Allereerst wil ik je een gezond, gelukkig en reislustig 2019 wensen. Het vuurwerk is afgestoken, de champagnefles is tot de laatste druppel leeggedronken en de kerstspullen kunnen weer voor een jaar opgeborgen worden. Welkom 2019! Voor ik mijn dagelijks ritme weer ga oppakken, blik ik eerst nog even terug op de laatste maand van 2018. Benieuwd wat mij bezighield in december? Lees snel verder! 

#yourtravelguideonline

In de laatste maand van 2018 kwamen er vijf blogs online. December is voor mij traditiegetrouw de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ik publiceerde mijn mooiste reisfoto’s, meest gelezen blogs en blikte op nieuwjaarsdag terug op mijn reisjaar 2018. En in Paarse Vrijdag legde ik je uit waarom het belangrijk was om op 14 december in het paars gekleed te gaan. In het uitgebreide artikel over Nice gaf ik je tips voor een stedentrip naar de stad waar 300 dagen per jaar de zon schijnt. Nergens anders aan de Zuid-Franse kust combineer je zo eenvoudig historische straatjes, kunst en een Russische kathedraal met strand, zon en lavendelijs als in Nice. Een aanrader voor een stedentrip in het voor- of najaar.

Nice Frankrijk

#yourtravelguideonline op social media

Afgelopen maand was ik wederom niet heel erg actief op Instagram. De reden? Ik genoot van mijn vakantie op Bali. Waar andere reisbloggers continue via filmpjes en foto’s plaatsen om te laten zien hoe fantastisch ze het wel niet hebben, laat ik tijdens mijn reizen social media links liggen. Je hebt dus nog wat tegoed van mij. De komende periode zal ik dan ook veel foto’s van Bali op Instagram delen. Onderstaande foto kreeg in december verreweg de meest hartjes op Instagram. De Columbia Glacier is een van de actiefste en snelst bewegende gletsjers ter wereld. Door de grote hoeveelheid ijs die hier dagelijks in zee stort, heeft zich hier een enorm doolhof van ijsbergen gevormd. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Lees ook: Boottocht Columbia Glacier | Varen naar de snelst bewegende gletsjer

Columbia Glacier Valdez Alaska Verenigde Staten

#yourtravelguideonline reizen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik de afgelopen weken op Bali was. Wat een fantastische bestemming. Drie weken de kou én feestdagen ontvluchtten. Heerlijk! Ik heb volop genoten van onze slow travel vakantie. Ondanks het regenseizoen waren de buien op één hand te tellen. De zon liet zich veelvuldig zien waardoor de temperatuur snel opliep. En zon in december, wie wil dat nou niet? Ik wel in elk geval. Wel moesten we erg wennen aan de hoge luchtvochtigheid. Via Canggu reisden we achtereenvolgens naar Ubud, Sidemen en het buureiland Nusa Lembongan. Om vanaf daar weer terug te keren naar Canggu. Een geweldige reis waarover ik je binnenkort meer zal vertellen. 

Vakantie Bali december 2018

Of er al iets op de planning voor 2019 staat? Plannen genoeg, maar we hebben nog niks vastgelegd. We willen sowieso een Europese roadtrip maken. Eentje die hoog op het lijstje staat is om via Duitsland en Oostenrijk naar Slovenië te rijden. Het lijkt me geweldig om de Duitse Alpenstraße en de Großglockner Hochalpenstraße in Oostenrijk te rijden. Om vervolgens in Slovenië bruisende steden, middeleeuwse dorpjes, gigantische meren, smaragdgroene rivieren en betoverende grotten te bezoeken. Ook denken we erover om terug te gaan naar Bali. En mijn verjaardag vieren we ongetwijfeld in het buitenland. Binnenkort maar eens op zoek gaan naar een leuke bestemming. En als jij een leuk idee hebt, laat het mij weten!

#yourtravelguideonline persoonlijk

De dagen voor mijn vakantie waren best pittig. Er moesten deadlines gehaald worden. En omdat ik tijdens mijn vakantie mijn laptop niet tevoorschijn wilde halen moest er vooruit gewerkt worden. Helaas lukte het me niet om alles af te krijgen voor ik naar Bali vertrok. Zowel op de heen- als terugreis heb ik in het vliegtuig gewerkt. En dat was oké. Ook had ik to-dolijstjes die nog afgewerkt moesten worden en de verbouwing van de badkamer was nog in volle gang. Na bijna vier weken de aannemer over de vloer gehad te hebben was ik daar wel een beetje klaar mee. Uiteindelijk was de badkamer één dag voordat we op het vliegtuig naar Bali stapten klaar. En het eindresultaat mag er zijn. 

Vakantie Bali en een nieuwe badkamer in december

De laatste maand van het jaar was heerlijk. Een fijne vakantie op Bali gehad. En hoe lekker is het dan om thuis te komen en je eindelijk de nieuwe badkamer in gebruik kunt nemen? De oude badkamer is in vier weken tijd omgetoverd tot een wellness paradijs. Het nieuwe jaar is nog jong, maar ik heb al een aantal leuke opdrachten binnengesleept. Kan jij ook terugkijken op een fijne decembermaand, en wat zijn jouw plannen voor dit nieuwe jaar? Ik wens je een fijne januari en voor degene met goede voornemens, succes!

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.