De maand van yourtravelguideonline | December 2017

Allereerst wil ik jullie een gelukkig, gezond en reislustig 2018 wensen. December was om voor ik er erg in had. Ik maakte mijn tweede persreis, kreeg antwoord op dé vraag die mij al een half jaar bezighield en we maakten een rondreis door het Midden-Oosten. Maar het was ook de maand waarin mijn camera ermee stopte en ik na een Apple-update niet meer bij mijn foto’s kon, vandaar dat mijn terugblik op de laatste maand van 2017 iets later dan gepland online staat. Benieuwd wat mij allemaal bezighield in december? Lees snel verder.

#yourtravelguideonline

Wegens de enorme drukte op m’n werk en de voorbereidingen op onze rondreis Verenigde Arabische Emiraten en Oman verschenen er in december slechts vijf blogs online. December is traditiegetrouw de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ik publiceerde mijn mooiste reisfoto’s, meest gelezen blogs en blikte terug op mijn reisjaar 2017. In december werd het blog de leukste wijken van Antwerpen het meest gelezen. Yourtravelguideonline is het afgelopen jaar enorm gegroeid, en daar ben ik trots op. Ik wil jullie hiervoor bedanken. In 2018 hoop ik dat de groei doorzet en dat er nog meer leuke samenwerkingen tot stand komen. 

Kloosterstraat Antwerpen

In de tweede week van januari zijn de vakdagen van de Vakantiebeurs. Als reisblogger wil ik daar natuurlijk bij zijn. Helaas ging mijn aanmelding niet van een leien dakje. Er was veel interne miscommunicatie en dat heeft ertoe geleid dat ik vijf formulieren moest invullen voor ik mijn accreditatie kreeg. Ik ben heel benieuwd wat ik kan verwachten tijdens de vakdagen. Zie ik jou ook op dinsdag in Utrecht?

#yourtravelguideonline op social media

Tijdens onze rondreis Verenigde Arabische Emiraten en Oman heb ik veelvuldig foto’s gepost op Instagram. In zowel Abu Dhabi als Oman staan prachtige gebouwen waar je foto’s van blijft maken. Onderstaande foto was in december favoriet bij mijn volgers. De foto is gemaakt tijdens onze roadtrip door het zuidwesten van Amerika. In Death Valley bezochten we Zabriskie Point: één van de heetste plekken op aarde en wordt gekenmerkt door zijn zandkleurige golvende duinlandschap waar zo goed als niets leeft. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Death Valley National Park

#yourtravelguideonline reizen

In november werd ik door de gemeente uitgenodigd om me onder te dompelen in de winterse sferen tijdens Middelburg Winterstad. Ik was al eens in de Zeeuws hoofdstad geweest, en ook deze keer vermaakte ik mij er prima. Ik bezocht het Zeeuws Museum, beklom de Lange Jan en sliep in het sfeervolle Boutique Hotel The Roosevelt. Het jaar 2017 sloten we af met een geweldige rondreis door het Midden-Oosten. Inmiddels heb ik mijn hart verloren aan het gastvrije en prachtige Oman. Na onze rondreis staat één ding vast: we willen een keer voor langere tijd terug naar het sultanaat. 

Muscat Oman

Ibra Oman

Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabi

Nieuwe plannen? Binnenkort gaan we naar het Amsterdam Light Festival en ben ik uitgenodigd door Marketing Oost voor een bezoek aan Zwolle. In de Hanzestad zal ik in Museum de Fundatie de perspreview bijwonen over de tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Neo Rauch. Aansluitend staat er nog een stadswandeling op het programma. Erg leuk om naar aanleiding van mijn blog over Zwolle uitgenodigd te worden. 

Stadswandeling Zwolle

2017 was een geweldig reisjaar, en ook in het nieuwe jaar hoop ik met Roel weer veel mooie reizen te mogen maken. Wel gaan we het dit jaar anders aanpakken. Waar we in het verleden vaak kort van te voren boekten, willen we in 2018 langer van te voren onze reizen boeken. Niet alleen prijstechnisch is het aantrekkelijker om eerder te boeken, maar ook voor een goede voorbereiding. Enkele bestemmingen voor 2018 staan al vast: mijn verjaardag vieren we in Sevilla, in oktober reis ik traditiegetrouw Roel achterna naar Cannes en onze grote reis wordt een roadtrip door West-Canada en Alaska.  

#yourtravelguideonline persoonlijk

Net als voorgaande jaren bleek december een drukke maand op mijn werk te zijn. Aangezien het bedrijf gesloten is tijdens de feestdagen en de ateliers waar onze productie plaatsvindt doorwerken, moeten zij voorzien zijn van werk. Omdat het mijn taak is om de ateliers aan de gang te houden, kan je je wellicht voorstellen dat het een drukke maand voor mij was. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en kon ik met een goed gevoel het vliegtuig instappen.

Het was niet alleen een drukke, maar ook een spannende maand op mijn werk. In december 2016 had ik een voorstel ingediend om minder te gaan werken. Per 1 juli 2017 mocht ik als proef een half jaar lang vier dagen werken. Tijdens mijn functioneringsgesprek van afgelopen maand kreeg ik te horen of ik parttime mocht blijven werken of dat ik weer fulltime aan de slag moest gaan. Zelf was ik uitermate tevreden over het experiment. In vier dagen lijk je nóg productiever te zijn. Ook mijn baas vond het een zeer geslaagd experiment en dat betekent dat ik vanaf 1 januari vier dagen werk. 

Zat alles mee in december? Nee! Tijdens onze laatste dag in Dubai hield mijn camera het voor gezien. Scherpstellen, instellingen wijzigen of überhaupt een foto maken lukte niet meer. En dat uitgerekend op reis. Ik baalde als een stekker, en dat is nog zacht uitgedrukt. Na het inwinnen van advies bij collega-bloggers en enig speurwerk op internet heb ik op de luchthaven van Dubai een Sony A6000 met twee lenzen gekocht. 

Rondreis Midden-Oosten en definitief 4 dagen werken in december

We genoten van onze rondreis Verenigde Arabische Emiraten en Oman en ik kreeg groen licht om definitief 4 dagen te gaan werken. Een mooie afsluiting van het jaar 2017. De flow waarin ik de laatste maanden ben geraakt wil én ga ik in 2018 vasthouden. Kan jij ook terugkijken op een fijne laatste maand van het jaar, en wat zijn jouw plannen voor dit nieuwe jaar? Ik wens je een fijne januari en voor degene met goede voornemens, succes!

28 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | December 2017

 • 4 januari 2018 at 13:39
  Permalink

  Wat een geweldige rondreis door het Midden-Oosten lijkt me dat! En ik ben trouwens ook op de Vakantiebeurs. Zie je daar!

  Beantwoord
  • 5 januari 2018 at 14:01
   Permalink

   Het was een geweldige rondreis, met als hoogtepunt Oman. Een prachtig land met een gastvrije en vriendelijke bevolking. Leuk je dinsdag te zien!

   Beantwoord
 • 4 januari 2018 at 22:55
  Permalink

  Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  De grootste nachtmerrie op reis, wanneer je camera ermee ophoudt. In Costa Rica hield één van mijn lenzen het ook voor gezien waardoor ik alleen met een enorme zoomlens zat. Pure ellende gedurende de reis omdat je dan toch je planning helemaal om moet gooien. Gelukkig heb je nog een nieuwe camera kunnen kopen. Mooie foto’s. Lijkt me ook een interessant gebied, dat Midden-Oosten.

  Fijn dat je ook 4 dagen mag werken, dat geeft je echt stukken meer vrijheid. Helaas lever je wel wat vakantiedagen daarvoor in. Althans ik 😉

  Beantwoord
  • 5 januari 2018 at 14:06
   Permalink

   Dankjewel Danny! Jij ook de beste wensen voor 2018, en dat het maar een mooi jaar mag worden. Het ophouden van m’n camera was inderdaad een nachtmerrie. Gelukkig gebeurde het op de laatste dag van onze reis door het Midden-Oosten. Met alleen een zoomlens kom je ook niet ver in jouw geval, balen joh! Het is een uitermate interessant gebied, zeker een aanrader. Helemaal als je op zoek bent naar een bestemming waar toerisme nog in de kinderschoenen staat. De afgelopen 6 maanden heb ik al kunnen proeven aan parttime werken, maar het is wel heel fijn als je definitief een ja te horen krijgt. Het geeft me veel meer vrijheid en tijd die ik aan m’n blog kan spenderen. Qua vakantiedagen ga ik er niet heel veel op achteruit aangezien ik 36 uur werk. Je hebt overigens erg mooie reisplannen voor dit jaar!

   Beantwoord
 • 5 januari 2018 at 17:21
  Permalink

  Je foto’s van Oman zagen er super uit, ben benieuwd naar je blogs daarover! Fijn dat je een dagje minder kan gaan werken in de week. Zo is een lang weekend op pad ook meer een optie. 🙂 En gelukkig toch nog naar de vakantiebeurs! Veel plezier daar. Ik ben er zelf niet, moet gewoon werken komende week.

  Beantwoord
  • 8 januari 2018 at 20:09
   Permalink

   Dankjewel Yvonne! Deze week komt er een terugblik op onze reis online. Een dag minder werken is geweldig! Geeft me rust en ik kan meer tijd besteden aan m’n blog, en een lang weekend op pad. Jammer dat ik je niet zie op de Vakantiebeurs, wellicht bij een volgend evenement een keer.

   Beantwoord
 • 5 januari 2018 at 18:14
  Permalink

  Wat fijn dat je nu vier dagen gaat werken, dat lijkt mij wel een stukje rust geven. Oeh wat vervelend dat jouw camera kapot ging. Gaaf dat je in Middelburg was en ook naar Zwolle mag, veel plezier alvast!

  Beantwoord
  • 8 januari 2018 at 20:07
   Permalink

   Geeft inderdaad een stukje rust, erg fijn! Gelukkig begaf m’n camera het op de laatste dag van onze reis. Middelburg was erg leuk, en naar Zwolle kijk ik enorm uit.

   Beantwoord
 • 5 januari 2018 at 19:46
  Permalink

  Wat lekker dat je 4 dagen gaat werken! Ik werk ook 4 dagen per week en die extra dag is zó fijn! Mooi 2018 gewenst!

  Beantwoord
  • 8 januari 2018 at 20:05
   Permalink

   Het is heerlijk om 4 dagen te werken, al zijn die dagen nu wel langer geworden. Daartegenover staat natuurlijk wel die vrije vrijdag. Jij ook een mooi 2018 gewenst met veel mooie reizen, gezondheid, geluk en liefde. Geniet ook straks van jullie nieuwe huis, fijn om weer een eigen plek te hebben.

   Beantwoord
 • 5 januari 2018 at 22:33
  Permalink

  Abu Dhabi en Oman lijken me prachtig. Ik heb Dubai wel bezocht, maar de rest alleen nog maar vanuit de lucht gezien.
  Er staan een paar mooie foto’s van je in deze decemberblog in elk geval!
  Gefeliciteerd met je 4 dagen en tot op de beurs!

  Beantwoord
  • 8 januari 2018 at 19:58
   Permalink

   Beide landen waren prachtig, erg indrukwekkend ook. Ik heb inderdaad een foto van jou gezien die je genomen had vanuit het vliegtuig, zo mooi! Tot dinsdag Denise.

   Beantwoord
 • 5 januari 2018 at 23:22
  Permalink

  Jij ook nog de beste wensen voor het nieuwe jaar (mag nog nét geloof ik ;-)). Wat een prachtige foto’s weer van het Midden-Oosten, blijft indrukwekkend! Fijn ook dat je vanaf nu vast vier dagen mag gaan werken!

  Beantwoord
  • 8 januari 2018 at 19:52
   Permalink

   Dat mag nog hoor Britte, jij ook! Onze reis door het Midden-Oosten was geweldig. Voor mij sprong Oman er met kop en schouders boven uit, zo’n mooi land en vriendelijke bevolking.

   Beantwoord
 • 6 januari 2018 at 06:58
  Permalink

  Gefeliciteerd dat je parttime aanstellen op deze manier door kan gaan! Ik ben echter heel verbaasd dat je werkgever je deelontslag eerst wil testen. (Of werk je nu extra uren op een dag?)

  Sevilla is een prachtige stad. Ik heb me er zeker vermaakt. Het is een aanrader om fietsen te huren.

  Beantwoord
  • 7 januari 2018 at 11:00
   Permalink

   Dankjewel Jenny! Ik werk inderdaad meer uren op een dag, 9 om precies te zijn. Al met al werk ik evengoed 36 uur per week, maar een dag vrij is heerlijk! We gaan zeker fietsen in Sevilla. Ik had al van meerdere mensen gehoord dat het een must is.

   Beantwoord
 • 6 januari 2018 at 11:00
  Permalink

  Wat een bijzondere bestemming, VAE en Oman. Prachtige foto’s!! Pfff, balen als je camera het begeeft. Ik heb dat op mijn allereerste backpackreis gehad…mijn camera begaf het in het vliegtuig om de heenreis…en ik ‘moest’ nog 6 weken. Ik studeerde nog en had niet zo veel geld voor een nieuwe van dezelfde kwaliteit, dus een hele goedkope gekocht. Daar heb ik nog heel veel prachtige momenten vast mee kunnen leggen ik heb toen geleerd dat mooie foto’s niet alleen afhankelijk zijn van dure apparatuur, maar dat je ook met minder prima je herinneringen kunt vastleggen!

  Beantwoord
  • 7 januari 2018 at 10:58
   Permalink

   Dankjewel Martin! Het was inderdaad balen, gelukkig gebeurde het op de laatste dag. Fijn dat je destijds toch nog een camera hebt kunnen kopen en alles hebt kunnen vastleggen.

   Beantwoord
 • 6 januari 2018 at 15:22
  Permalink

  Leuke decembermaand had je. En fijn dat Middelburg in de winter ook goed bevallen is. Op de een of andere manier trekt het Midden-Oosten mij niet maar misschien verandert dat nog door jouw blogs 😉 Ik ben ook dinsdag op de vakdag dus wie weet tot dan!

  Beantwoord
  • 7 januari 2018 at 10:56
   Permalink

   Middelburg is altijd goed volgens mij, ongeacht het jaargetijde dat je er bent. Ik kan je verklappen dat het Midden-Oosten een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, voornamelijk Oman. Wellicht zie ik je dinsdag, leuk!

   Beantwoord
 • 6 januari 2018 at 17:05
  Permalink

  Wat moet jij gebaald hebben van je camera, ik had wel kunnen huilen! Ik ben trouwens heel benieuwd naar je verhalen over het midden oosten, dus kom maar op!

  Beantwoord
  • 7 januari 2018 at 10:52
   Permalink

   Ik baalde enorm! Gelukkig gebeurde het op de laatste dag van onze reis en niet op de eerste. De eerste twee blogs zijn af en komen binnenkort online. Ik kan je al verklappen dat Oman een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, zó mooi en de mensen zijn behulpzaam, gastvrij en vriendelijk.

   Beantwoord
 • 6 januari 2018 at 18:01
  Permalink

  Balen van je camera Marcel. Gelukkig heb je nu een goed alternatief. Leuk dat je naar Zwolle gaat binnenkort, ik wil ook een artikel over de leuke stad maken. Het is er zo leuk! Ik wens je veel goeds voor 2018, hou de flow vast!

  Beantwoord
  • 7 januari 2018 at 10:50
   Permalink

   Dat mijn camera ermee ophield was inderdaad balen. Dan is het fijn om geld achter de hand te hebben als zich zoiets voordoet. Ik ben heel benieuwd naar de perspreview in Zwolle, leuk om uitgenodigd te worden voor zoiets. En met die flow zit het wel goed.

   Beantwoord
 • 7 januari 2018 at 10:50
  Permalink

  Als eerste balen dat de aanmelding voor de vakdag vakantiebeurs zo moeizaam ging. Ik ga dinsdag ook en dan zie ik je waarschijnlijk wel. En enorm balen van je camera. Echt. Gelukkig reis ik altijd met een telefoon, compactcamera, go pro en een spiegelreflex. Moet er niet aan denken dat ik helemaal niks meer heb om foto’s mee te maken.

  Beantwoord
  • 8 januari 2018 at 19:44
   Permalink

   Het is uiteindelijk allemaal goedgekomen. Leuk als ik je dinsdag zie! Dat m’n camera het begaf was inderdaad enorm balen. Wat sleep je veel mee op reis. Ik vind een camera genoeg om mee te nemen.

   Beantwoord
 • 10 januari 2018 at 08:51
  Permalink

  Fijn he, om 4 dagen te werken. Het geeft zoveel meer rust en je hebt meer tijd om andere dingen te doen. Ik werk al een aantal jaar 4 dagen per week en zou echt niet meer terug willen naar 5. Balen dat je camera er mee ophield, gelukkig was het wel de laatste dag in Dubai. En hoe bevalt je nieuwe camera? Al veel foto’s mee geschoten?

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:16
   Permalink

   Heel erg fijn om 4 dagen te werken. Ik had al een half jaar proefgedraaid en om heel eerlijk te zijn was ik er al aangewend. Had er niet aan moeten denken dat het niet door zou gaan. Gelukkig was dat niet het geval. Camera bevalt erg goed, al is het nog wel erg wennen. Nog niet heel veel foto’s mee geschoten maar dat komt ongetwijfeld nog.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.