De maand van yourtravelguideonline | Augustus 2018

En weer is er een maand voorbij. In augustus ging ik vaak uit eten en had ik geen gebrek aan opdrachten van klanten. Maar de maand begon met een flinke financiële tegenvaller. Voor ik mijn tas ga pakken voor onze citytrip naar Leeds, blik ik eerst nog even terug op augustus. Benieuwd wat mij allemaal bezighield? Lees snel verder!

#yourtravelguideonline

In augustus kwamen er vier artikelen online. Een mooi aantal gezien de vele deadlines die ik in augustus had voor mijn klanten. Een berenexcursie in Katmai National Park werd het meest gelezen en was ook mijn persoonlijke favoriet. Tijdens het schrijven gierde de adrenaline opnieuw door mijn lijf, en was ik voor even terug in het overweldigende Alaska.

Berenexcursie Katmai National Park Alaska

Ook in augustus wisten weer meer mensen Yourtravelguideonline te vinden. Afgelopen maand passeerde ik de grens van 10.000 bezoekers. En dan te bedenken dat het er één jaar geleden nog geen 2.000 waren. Meer dan 85% van mijn bezoekers komt via Google op mijn blog terecht. En daar ben ik heel blij mee. Oude blogs als De leukste wijken van Antwerpen en Wat kost een stedentrip Praag? blijven extreem goed scoren.

Het leukste artikel om te schrijven was De leukste steden van Nederland. Hierin deelde ik mijn favoriete lunchadresjes en bezienswaardigheden van Zwolle, Rotterdam, Enschede, Maastricht, Haarlem, Leeuwarden en ‘s-Hertogenbosch. En dat je niet per se naar het buitenland hoeft voor een toffe stedentrip is nu wel duidelijk. Afgelopen maand liet ik je in Gletsjers in Alaska zien welk effect klimaatverandering op onze natuur heeft. En ik nam je mee naar het verlaten Fort de la Chartreuse in Luik waar ik mijn eerste Urbex ervaring beleefde.

#yourtravelguideonline op social media

Op Instagram was ik in augustus voor mijn doen erg actief. Ik deelde voornamelijk foto’s van onze reis door Alaska. Onderstaande foto was niet de best scorende foto, maar wel mijn persoonlijke favoriet. De foto is genomen op de Richardson Highway. Deze weg loopt van Glennallen naar Valdez en gaat door prachtige natuur. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee!

Richardson Highway Alaska

#yourtravelguideonline reizen

Op een dagje Amsterdam na bleven we in augustus lekker thuis. Het was alweer enige tijd geleden dat ik in hoofdstad was geweest. Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben we de paraplu niet nodig gehad. Het was een heerlijk dagje zwerven door de hoofdstad: een kop koffie en een punt cheesecake bij Koffiehuis De Hoek, slenteren door de 9 straatjes en de Jordaan, lunchen bij De Zagerijmet het pontje over naar Noord en afsluiten met een wit wijntje op een zonovergoten terras. 

Eye Amsterdam

Onze volgende trip staat gepland en gaat naar Leeds. De Engelse stad behoort tot één van de upcoming cities van Europa. Zo staan het Royal Armouries Museum, de oude abdij Kirkstall Abbey en het winkelcentrum County Arcade op ons lijstje. En ongetwijfeld zoeken we de natuur op aangezien je binnen no-time in de Yorkshire Dales bent. 

#yourtravelguideonline persoonlijk

Augustus begint slecht. Wanneer ik vroeg in de ochtend mijn voet in het toilet zet, weet ik onmiddellijk dat het mis is. En goed ook. Mijn rechtersok zuigt zich razendsnel vol water. Het water stroomt via het spotje in het plafond naar beneden. En niet een beetje ook. Al snel blijkt dat we wederom lekkage hebben in de badkamer. Later die dag horen we van de buurvrouw dat het water ook zijn weg naar hun huis heeft gevonden. Het is niet de eerste keer dat we lekkage in de badkamer hebben. Destijds hebben we alle voegen en kitranden laten vervangen. Na alle opties zorgvuldig bekeken te hebben, hebben we besloten om de vijftien jaar oude badkamer te vervangen. Inmiddels hebben we een nieuwe badkamer uitgezocht. Deze zal in november geplaatst worden. In financieel opzicht een flinke tegenvaller. Praktische gezien gelukkig niet want we hebben een tweede badkamer.

Na een tegenvallend begin bestond de rest van de maand uit louter hoogtepunten. Als freelance tekstschrijver mag ik niet klagen over de hoeveelheid opdrachten. Het zorgde ervoor dat ik veel deadlines had. Ik slaagde erin om alle klussen op tijd in te leveren bij mijn opdrachtgevers.

Augustus is binnen mijn familie de maand van de verjaardagen. Roel, mijn moeder én schoonmoeder zijn vlak na elkaar jarig. De verjaardag van Roel vierden we dit jaar niet. Wel gingen we op de bewuste dag gezellig uit eten in Haarlem. De verjaardag van mijn moeder werd traditiegetrouw met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind bij de Chinees gevierd. En afgelopen vrijdag namen mijn schoonouders ons mee naar Hof van Holland, een sfeervolle bistro in Noordwijk.

Taarten

Dagje Amsterdam, lekkage en verjaardagen in augustus

Ondanks de lekkage en de financiële tegenslag kan ik terugkijken op een fantastische maand. We genoten van een dagje Amsterdam, gingen een aantal keer uit eten en kletsten bij met vrienden tot in de late uurtjes. Op dit moment heb ik zakelijk de wind mee, en daar ben ik heel trots op. Ik kan met een goed gevoel de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gaan zetten voor onze citytrip naar Leeds. Heb jij ook een fijne maand achter de rug, en wat zijn jouw plannen voor september? 

Deel dit bericht:

2 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Augustus 2018

 • 1 september 2018 at 22:18
  Permalink

  Wat fijn dat augustus zo’n goeie maand was. Maar wel balen van de badkamer! Ik realiseer mij meteen weer dat het goed is om met dat soort dingen rekening te houden.. onze badkamer is ook al wat ouder. Wij gaan komende maand beginnen met een verbouwing van de zolder als het goed is.. maar die was al heel lang ingecalculeerd gelukkig. Fijne septembermaand toegewenst!

  Beantwoord
  • 4 september 2018 at 17:29
   Permalink

   Dankjewel! Zeker balen van de badkamer. Vier jaar geleden hebben we het hele huis verbouwd, alleen de buitenmuren stonden nog. Op de eerste dag hadden we een grote tegenvaller en moesten we het reserve potje al aanspreken. En dat ging ten koste van de badkamer. Een verbouwing aan de zolder die ingecalculeerd is, klinkt beter. Veel succes! Jij nog speciale dingen in september?

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.