De maand van yourtravelguideonline | Oktober 2016

Afgelopen weekend was er een van grote tegenstellingen. Zaterdag was een prachtige dag en genoot ik op het strand van de zon, heerlijk! In de nacht van zaterdag op zondag werd de klok een uur verzet, we konden een uurtje langer slapen. Het officiële begin van de wintertijd was hiermee een feit. Ik ben geen liefhebber van kou, mede door mijn aangezichtspijn. Het liefst sla ik de winter dus over. De herfst daarentegen vind ik wel een aangenaam jaargetijde. Zo genoot ik van de herfstzon aan de Côte d’Azur, maakte ik een wandeling in Nationaal Park De Hoge Veluwe en aanschouwde ik burlende herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Daarnaast moest ik flink aan de bak voor mijn studie en was het op m’n werk een tikkeltje chaotisch. Benieuwd naar mijn oktober? Lees snel verder!

De maand van yourtravelguideonline: Oktober#yourtravelguideonline

Mijn favoriete blog van oktober was Kort maar krachtig-tag. Het was tijd om wat meer over mezelf te vertellen en daar was deze tag uitermate geschikt voor.

De meest gelezen blog van de afgelopen maand was Terug van weggeweest-tag: Zuid-Italië en daar ben ik behoorlijk trots op. De tag had ik zelf verzonnen en het was best spannend om te zien hoe deze zou worden ontvangen. 

Een fijn moment voor yourtravelguideonline was dat er een artikel in de media verscheen. Mijn blog Herfst in Nationaal Park De Hoge Veluwe werd gepubliceerd op de website van Stichting Het National Park De Hoge Veluwe. Ontzettend gaaf!

#yourtravelguideonline op social media

Afgelopen maand was het stil op Instagram. Mijn telefoon vertoonde nogal wat kuren en kon ik geen foto’s plaatsen. Erg jammer. Inmiddels zijn de problemen opgelost. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis met me mee!

Het aantal volgers op Facebook en Twitter heeft afgelopen maand een vlucht genomen. Bedankt allemaal!

#yourtravelguideonline reizen

In oktober zijn we twee weekendjes weggeweest. In het mondaine Cannes genoten we volop van de herfstzon. Erg fijn als je in oktober op het strand kunt liggen of de stad kunt verkennen in een korte broek. Heerlijk! Cannes heeft mij aangenaam verrast. Het is een stad van contrasten. Luxe jachten en designer winkels versus de wijk Le Suquet in het oude centrum. Door de combinatie van luxe, architectuur, romantische wijken en ontspanning is Cannes een veelzijdige stad.

CannesHet weekend erop verbleven we een nacht in Garderen, een bosrijke omgeving op de Veluwe. We maakten een wandeling in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Een prachtig natuurgebied waar ik zeker vaker een wandeling zal gaan maken.

Nationaal Park De Hoge VeluweHet reisjaar 2016 zit er bijna op, er staat nog één bestemming op de planning. De kerstdagen vieren we in Luxemburg-Stad. Ik ben heel benieuwd naar de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg. Tips zijn welkom!

#yourtravelguideonline persoonlijk

Eind september begon mijn studie aan de Schrijversacademie met een kennismaking met mijn docente en medestudenten. Na een intensieve dag in de bibliotheek van Haarlem moest ik afgelopen maand flink aan de bak. Ontwikkel je eigen stijl was de eerste module in een serie van vier. Elke week plande ik twee studieavonden in om aan mijn opdrachten te werken. Iedere donderdag voor 9:00 uur moest ik mijn opdrachten ingeleverd hebben. Deze werden voorzien van feedback door mijn docente en/of medestudenten.

Ik creëerde een personage, schreef een romantische tafelscène, mini- en maximaliseerde teksten, beschreef een landschap en leerde een verhaal op drie manieren te vertellen. Niet elke opdracht ging van een leien dakje. Wat ik lastig vond was dat je aan een maximaal aantal woorden gebonden was. Voor ik het wist had ik teksten van bijna 400 woorden die ik moest terugbrengen naar 200. Meer zeggen met minder woorden. Ontzettend leerzaam! Aanstaande zaterdag wordt de eerste module afgesloten en starten we met de tweede, het verhaal vormgeven.

De laatste zondag van deze maand maakte ik met een gids een burlwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen in Zandvoort. Het werd een bijzondere wandeling door een prachtig natuurgebied. Het imponerende gedrag van de mannetjes met het oorverdovende geluid van het burlen is een goed voorbeeld van machogedrag in de dierenwereld. Ontzettend gaaf om dit van dichtbij mee te maken!

Amsterdamse Waterleidingduinen Amsterdamse WaterleidingduinenOktober was een drukke maand met allemaal leuke dingen. Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Heb jij ook een leuke maand achter de rug? Ik wens jullie een fijne november!

Deel dit bericht:

4 reacties op “De maand van yourtravelguideonline | Oktober 2016

 • 1 november 2016 at 19:21
  Permalink

  Gaaf dat één van je artikelen is gepubliceerd! En ik ben erg benieuwd naar je verblijf in Luxemburg. Toch een land/stad waar we vooral doorheen rijden richting het zuiden van Europa zonder er echt eens te verblijven. Ik kijk uit naar je volgende blogs =)

  Beantwoord
  • 1 november 2016 at 19:46
   Permalink

   Heel gaaf! Was als een kind zo blij 🙂 Klopt inderdaad wat je over Luxemburg schrijft. Uiteindelijk is het Luxemburg-Stad geworden en wat ik lees en hoor is het een erg leuke stad. Leuk om te horen dat je naar m’n volgende blogs uitkijkt! Ik kom morgen even bij jou lezen 🙂 Leuk!

   Beantwoord
 • 1 november 2016 at 19:34
  Permalink

  Leuke maand had je! Grappig dat je ook burlende herten hebt gespot. Ik lees er de afgelopen maand veel over, en nu ben ik ook heel benieuwd. Volgend jaar erbij zijn dus 😉 De Hoge Veluwe wil ik nog graag bezoeken. Dan boek ik er ook een nachtje Garderen bij, fijn!

  Beantwoord
  • 1 november 2016 at 19:52
   Permalink

   Het is bronstijd voor de herten dus ze burlen wat af 🙂 Absolute aanrader! Ik woon tegenover de duinen en zie de herten dagelijks! In het verleden stonden ze vaak bij ons in de voortuin, tegenwoordig niet meer. Als natuurliefhebber ga je de Hoge Veluwe prachtig vinden.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.