De maand van yourtravelguideonline: Mei 2017

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik de maand mei voor het grootste gedeelte heb doorgebracht in Amerika. Onze roadtrip door het zuidwesten was een aaneenschakeling van hoogtepunten. We genoten volop van de overweldigende natuur in de Nationale Parken en liepen kilometers door de steden San Francisco en San Diego. Als klap op de vuurpijl maakten we ook nog een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Fantastisch! Voor ik op zoek ga naar nieuwe bestemmingen voor de rest van dit jaar, blik ik eerst nog even terug op mei. Benieuwd naar wat mij allemaal bezighield afgelopen maand? Lees snel verder! 

#yourtravelguideonline

Het aantal blogs dat ik deze maand publiceerde was minder dan jullie van mij gewend zijn, dit vanwege onze reis. De meest gelezen blog was San Francisco het startpunt van onze roadtrip. Ondanks dat er in mei minder blogs verschenen, waren mijn bezoekersaantallen hoger dan april. Nog steeds zit er een stijgende lijn in. Ik ben hier enorm blij mee, dank jullie wel!

Tijdens onze reis publiceerde ik één blog, street art San Francisco. Ik ben een enorme liefhebber van deze kunstvorm en in The Golden City barst het ervan. Ik was zó enthousiast over de kleurrijke kunstwerken, dat ik deze direct met je wilde delen. Wat is jouw favoriet? 

Begin deze week publiceerde ik de eerste Amerika blog, Yosemite National Park in foto’s. De komende tijd kan je meer blogs over onze reis verwachten, genoeg inspiratie opgedaan de afgelopen drie weken. Maar ook blogs over andere bestemmingen, dichtbij en ver weg. Vanaf volgende week vrijdag volgen er weer interviews met jongeren die vertellen over hun vrijwilligerswerk in het buitenland.

#yourtravelguideonline op social media

Op reis heb ik veelvuldig foto’s geplaatst op Instagram. Het zal je dan ook niet verbazen dat mijn top 5 met meeste likes bestaat uit foto’s van onze roadtrip. Afgelopen maand mocht ik ruim 100 nieuwe volgers begroeten. 

Instagram Mei 2017

Instagram Mei 2017

Bovenstaande foto’s waren in mei favoriet bij mijn volgers. Benieuwd naar mijn foto’s op Instagram of wil je me volgen tijdens mijn reizen? Kijk op @yourtravelguideonline en reis mee! 

Via Facebook heb ik je dagelijks op de hoogte gehouden van onze avonturen in Amerika. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit op deze manier heb gedaan. Terugkijkend kan ik concluderen dat het mij erg goed bevallen is. Ik heb veel tips, vragen en complimenten over mijn foto’s van jullie mogen ontvangen, waarvoor dank. Ook op Facebook is het aantal volgers flink gestegen, ik ben inmiddels de 200 volgers gepasseerd.

#yourtravelguideonline reizen

Drie weken lang hebben we het zuidwesten van Amerika mogen ontdekken. Kilometers gelopen door steden als San Francisco, Flagstaff en San Diego. Gereden door de indrukwekkende maanlandschappen van Death Valley, een helikoptervlucht gemaakt boven de Grand Canyon, gewandeld in Yosemite National Park en ons verwonderd op de Las Vegas Strip. Het was een geweldige reis vol indrukken en mooie ervaringen!

Roadtrip Amerika Mei 2017

Voor de komende periode hebben we nog geen concrete reisplannen. Dit is volkomen nieuw voor ons. Meestal weten wel wat onze volgende bestemming is. Er zijn wel ideeën, maar ons kennende kunnen deze morgen weer anders zijn. Ben jij op een bestemming geweest waarvan je denkt daar moet je heen, laat het mij weten. Tips en ideeën zijn altijd welkom!

#yourtravelguideonline persoonlijk

De eerste zaterdag van de maand had ik de afsluitende bijeenkomst van mijn studie in de bibliotheek van Haarlem. Na alle feedback had ik nog wat kleine aanpassingen gedaan en was mijn eindverhaal af. Nu was het moment daar, het voorlezen ervan. Best spannend. Ook keek ik uit naar de verhalen van mijn medestudenten. Ik kan je melden, er zitten talenten bij. Na afloop zijn we met z’n allen de kroeg ingedoken om het glas te heffen. Na het behalen van de basisopleiding heb ik nu even vakantie. In september pak ik de draad weer op, en zal ik mij gaan specialiseren. 

Afgelopen maand heb ik voor het laatst fulltime gewerkt. Vanaf deze week ga ik minder werken, vrijdag wordt mijn parttime dag. Een heerlijk vooruitzicht! Zo kan ik mij gaan richten op een nieuwe uitdaging, een leven opbouwen als digital nomad. Ik vind het heel spannend, maar heb er ontzettend veel zin in.

Geweldige roadtrip USA, hoge bezoekersaantallen en niet langer fulltime werken in mei

Mei was voor mij een fantastische maand. We maakten een geweldige reis door Amerika, stegen mijn bezoekersaantallen en nam ik afscheid van het fulltime werken voor een baas. Heb jij ook een fijne maand achter de rug? Voor juni wens ik je alle goeds toe. 

17 reacties op “De maand van yourtravelguideonline: Mei 2017

 • 2 juni 2017 at 09:09
  Permalink

  Een prachtige maand Mei, met mooie foto’s als herinnering.
  Heel veel succes met je plannen op parttime friday ? leuk!
  Groetjes van de reisfreaks

  Beantwoord
  • 2 juni 2017 at 09:29
   Permalink

   Hele fijne herinneringen, een reis om niet snel te vergeten. We hebben genoten vanaf de eerste seconde, wat een prachtige natuur en steden hebben we gezien. Heerlijk hè die parttime vrijdag, ben er zo ontzettend blij mee, dankjulliewel!

   Beantwoord
 • 4 juni 2017 at 01:09
  Permalink

  Hoewel het internet hier in Australië behoorlijk bagger is, heb ik je best goed kunnen volgen. Je foto’s zijn prachtig en jullie hebben volgens mij een fanatastische reis achter de rug! Tips voor een volgende bestemming? Nieuw-Zeeland moet zeker op de bucketlist 😉

  Beantwoord
  • 6 juni 2017 at 20:08
   Permalink

   Ik zag op Twitter zo nu en dan voorbijkomen dat het internet in Australië erg traag is. Wij hadden de eerste dagen in Amerika ook beperkt internet. We hebben een fantastische reis gemaakt, ontzettend veel gezien en gedaan. Geweldig land om een roadtrip te maken. Dat je Nieuw-Zeeland aanbeveelt snap ik wel. De foto’s die ik gezien heb en je blogs, geweldig! Het land staat zeker op onze bucketlist maar niet bovenaan (nog).

   Beantwoord
 • 6 juni 2017 at 14:19
  Permalink

  Wauw, dat ziet er mooi uit! Leuk om te zien dat je op plekken bent geweest waar ik bijna een jaar geleden ook heb rond mogen lopen. Ziet er gaaf uit!

  Beantwoord
 • 7 juni 2017 at 12:58
  Permalink

  Zag je foto’s op instagram voorbij komen, echt geweldig weer hoe je jullie reis hebt weergegeven. Ben blij dat alles zo goed uitpakt voor je en wat een nieuws, zo snel al minder gaan werken, TOP! Keep on going.

  Beantwoord
  • 8 juni 2017 at 22:57
   Permalink

   Dankjewel Cristel! Onze reis was fantastisch, zo veel gezien en gedaan. Het gaat inderdaad lekker, mag absoluut niet klagen. Minder werken is echt heerlijk, wat een luxe.

   Beantwoord
 • 8 juni 2017 at 21:29
  Permalink

  Wat heerlijk dat je minder gaat werken en je kan richten op je passie! Mooi besluit! Je foto’s van de USA zijn trouwens echt mooi!

  Beantwoord
  • 8 juni 2017 at 23:02
   Permalink

   Dankjewel Lies! We hebben een geweldige reis achter de rug. Minder werken is een besluit waar ik geen moment spijt van heb. Tijd om dromen na te jagen. Nu kan ik mij focussen op mijn passie, heerlijk! Ben jij trouwens nog aangenomen?

   Beantwoord
 • 9 juni 2017 at 09:04
  Permalink

  Mooie foto’s! Ik zag vele al eens eerder voorbij komen, leuk om ze nu ook bij elkaar te zien.

  Gefeliciteerd met het afronden van een deel van je studie. Wat doe je ook alweer? (Sorry….)

  Ik werk nu anderhalf jaar niet meer fulltime en ik zou echt niet anders meer willen!

  Beantwoord
  • 11 juni 2017 at 18:18
   Permalink

   Dankjewel Jenny! Geeft niet hoor, je kunt niet alles onthouden. Ik volg een studie aan de Schrijversacademie. Eerste deel van mijn studie heb ik op zak, in september begin ik met mijn specialisatie. Snap helemaal dat je niet anders meer wilt, het went zo snel. Ik heb nu twee vrijdagen niet gewerkt en ik moet er niet meer aan denken om fulltime te werken.

   Beantwoord
 • 9 juni 2017 at 14:59
  Permalink

  Wat een ontzettend gave reis zeg! En wat spannend om minder te gaan werken en zo de eerste stap naar het digital nomad bestaan te nemen. Succes!

  Beantwoord
  • 11 juni 2017 at 18:19
   Permalink

   We hebben inderdaad een gave reis achter de rug. Ben jij weleens in het zuidwesten van Amerika geweest? Heel spannend, ik laat het allemaal op me af komen en zie wel waar het heen gaat.

   Beantwoord
 • 10 juni 2017 at 21:21
  Permalink

  Wat een fijne maand om op terug te kijken. Wat gaat juni je brengen?

  Beantwoord
  • 11 juni 2017 at 18:22
   Permalink

   Mei was inderdaad een heel fijne maand! En wat juni me gaat brengen? Geen idee. Ik ben niet echt een planner, zie wel wat er op mijn pad komt.

   Beantwoord
 • 20 juni 2017 at 13:38
  Permalink

  Heerlijk, ik kom je USA-blogs graag lezen 🙂 Als nieuwe bestemming kan ik je IJsland natuurlijk aanbevelen. Maar ik zie jou ook wel nazomeren op een fijn eiland als Fuerteventura, Madeira of de Azoren. Alle 3 staan overigens nog op mijn wishlist!

  Beantwoord
  • 20 juni 2017 at 18:34
   Permalink

   Leuk! IJsland staat nog steeds op mijn wishlist, wellicht volgend jaar. Ik kom straks even je eerste artikel lezen, ben erg nieuwsgierig. Je zit er niet ver naast wat betreft de bestemming voor september 🙂 Afgelopen weekend hebben we vliegtickets geboekt voor Portugal. We gaan 12 dagen roadtrippen. Madeira zijn we in het verleden al eens geweest, twee keer zelfs. En de Azoren staan ook bij mij op de wishlist.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *