Kort maar krachtig-tag | Wie gaat er schuil achter Yourtravelguideonline

Bij collega-blogger Marcella kwam ik de kort maar krachtig-tag tegen. Een erg leuke tag waarin je meer te weten komt over de blogger. Altijd leuk om een blogger beter te leren kennen, toch? Ook ik vulde het lijstje in om jullie te laten zien wie er schuil gaat achter Yourtravelguideonline. Nieuwsgierig geworden naar mijn antwoorden? Lees snel verder en leer mij kennen!

Kort maar krachtig-tag: Marcel KorbeeKort maar krachtig-tag!

Stom: Dat mensen zeggen dat ik altijd op reis ben. Zou willen dat het waar was. Ik heb net als ieder ander die 4 dagen werkt 20 vakantiedagen te besteden per jaar. Elk jaar puzzelen we om ze optimaal te gebruiken. We plannen onze reizen in periodes waar verplichte vrije dagen als Pinksteren, Hemelvaart en Kerst vallen. We gaan geregeld een weekend weg en pakken dan vaak vrijdag, mijn parttime dag, mee. Scheelt vakantiedagen! 

Allerstomst: Dat bij thuiskomst je voordeur openstaat, je huis is leeggehaald en twee auto’s zijn gestolen. Het overkwam ons toen we vorig jaar terugkwamen van onze reis door Zuid-Europa. In één seconde was het vakantiegevoel verdwenen.

Dag met een gouden randje: Lastige vraag! Er zijn zoveel momenten geweest die ik koester. Als ik moet kiezen dan ga ik voor de drie luipaarden die we tijdens onze roadtrip Zuid-Afrika in het Addo Elephant National Park spotten. Ze liepen recht op onze auto (met openstaand raam) af. Een spannend én onvergetelijk moment.

Leukste liedje: Namen van artiesten kan ik nog wel onthouden, maar de titel van een liedje wordt lastig. In elk geval een artiest/nummer dat bij het land past waar ik me bevind. Tijdens onze roadtrip Zuid-Italië liepen we door de smalle straatjes van een Italiaans dorpje en hoorden we de muziek van Andrea Bocelli uit een van de huisjes komen. Kippenvel!

Hou van: Ontdekken van nieuwe bestemmingen. En dat hoeft niet per se ver weg te zijn. Laatst zijn we naar Zeeland geweest. Prachtig! Er zijn nog zo veel mooie plekken te ontdekken dat ik voorlopig nog niet uitgereisd ben.

Nooit gedacht: Als kind kreeg ik jarenlang een abonnement voor het openluchtzwembad tijdens de zomervakantie. Op vakantie gaan zat er niet in bij ons thuis. Na mijn eerste reis was ik verkocht. Ik wilde meer van de wereld zien. Dat ik inmiddels zoveel van de wereld heb mogen zien vind ik een voorrecht en had ik nooit gedacht. 

Genieten: Tijdens het reizen zoek ik graag de stilte op. Wandelen door verlaten natuurgebieden, in stilte genieten van een weids uitzicht of van de stilte in een kerkje. Heerlijk!

Drakensbergen

Bang voor: Daar hoef ik niet lang over na te denken, hoogtes. Toen ik jong en wellicht onbezonnen was, heb ik een keer gebungeejumpt. Ik vraag me nog altijd af hoe ik daartoe gekomen ben. Het was overigens wel ontzettend kicken. Tijdens het wandelen door een bergachtig gebied houd ik mezelf altijd voor: niet de diepte in kijken maar recht vooruit.

Hekel aan: Een navigatiesysteem dat niet naar behoren werkt. Tijdens onze reis door Zuid-Italië bleef mevrouw maar roepen ‘maak een U-bocht, maak een U-bocht’, zelfs als we op plaats van bestemming waren aangekomen. Irritant!

Lekkerste weer: Blauwe hemel en daar mag best een wolkje te zien zijn. Temperatuur rond de 25 graden. Heerlijk!

Leukste leeftijd: Als ik terugkijk waren sommige periodes minder fijn dan andere, that’s life! Vanaf m’n 25ste kwam ik in een rustiger vaarwater terecht. Ik rondde mijn studie af, beleefde mijn coming-out en een paar jaar later ontmoette ik Roel. Vanaf die tijd is mijn leven een feestje! Ik heb totaal geen problemen gehad met 30 of 40 worden. Het gaat wel hard, half veertig alweer.

Spijt van: Keuzes maken hoort bij het leven. Je kunt niet zeggen of een keuze goed of fout is. Je kunt er achteraf over nadenken, maar spijt? Nee! 

Geen tijd voor: Sporten. Dit compenseer ik dan weer met de lange wandelingen die we maken tijdens onze reizen. Om in shape te blijven let ik goed op m’n voeding.

Lekkerste eten: Italiaans! Pizza, pasta, salade of een panini met mozzarella en prosciutto crudo. Heerlijk!

Fijnste vakantieland: Met zekerheid de lastigste vraag die er tussen staat. Ik vond onze roadtrip Zuid-Afrika echt geweldig. Maar ook onze citytrip naar Kopenhagen vond ik gaaf. Wat een leuke bestemming. Als ik moet kiezen dan ga ik toch voor Italië. Ik voel me daar zó ontzettend thuis.

Kopenhagen Denemarken

Vreselijk goor: Accommodaties die niet schoon zijn. In Zuid-Afrika overkwam het ons één keer. Beddengoed met bloedvlekken en niet schoongemaakt sanitair. Gelukkig was het maar voor één nacht.

Mezelf een duwtje geven: Ik heb de onaangename gewoonte om de dingen voor me uit te schuiven. Komt wel, doe ik wel een keer als ik zin heb of ik heb nu even geen tijd. Tegenwoordig gaat het een stuk beter. Je moet het toch een keer doen, dus kan je het maar beter gelijk doen. Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen.

Wil nog: Heel veel plekken ontdekken op deze aardbol. Mijn absolute nummer één is Alaska. De grootste staat van Amerika staat al een tijdje bovenaan maar om de een of andere reden wordt Alaska steeds doorgeschoven. Misschien komend jaar?

Mis een beetje: Het lef om m’n baan op te zeggen, een bord te koop in de tuin te zetten en voor langere tijd op reis te gaan.

Dansen: Dat is ontzettend lang geleden. Een vreugdedansje maak ik wel op z’n tijd!

Heb ik je kennis laten maken met de blogger achter Yourtravelguideonline? Ik ben benieuwd wat je van mijn antwoorden vindt!

Deel dit bericht:

4 reacties op “Kort maar krachtig-tag | Wie gaat er schuil achter Yourtravelguideonline

 • 1 november 2016 at 19:14
  Permalink

  Wat erg, thuis komen met een leeggeroofd huis en gestolen auto’s! Heftig! Ik ben twee keer bestolen tijdens onze reis, ook zo naar. Vooral de laatste keer, toen hadden we echt totaal niks meer.

  Verder leuk lijstje, tof om je beter te leren kennen. Over een aantal weken in real life. Leuk!

  Beantwoord
  • 1 november 2016 at 19:33
   Permalink

   Heel erg heftig! Daarna beland je in een heel slechte aflevering van CSI. Gelukkig waren we heel goed verzekerd en de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij is snel gegaan, gelukkig! Sindsdien hebben we een alarmsysteem, prettig gevoel. Wat jullie tijdens het reizen hebben meegemaakt lijkt me ook heftig, hoop dat nooit mee te maken. Het was tijd om meer over mezelf naar buiten te brengen, wordt het allemaal net iets persoonlijker. Erg leuk inderdaad, ik kijk er naar uit!

   Beantwoord
 • 6 november 2016 at 23:43
  Permalink

  Leuke tag en leuke antwoorden! Grappig om de blogger beter te leren kennen.

  Beantwoord
  • 7 november 2016 at 19:09
   Permalink

   Dank je wel Jenny! Ik vond het weleens tijd worden om met de billen bloot te gaan 😉

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.