Spiegelgebouwen in New York | Verrassende en mysterieuze plaatjes

Het leven in New York staat nooit stil, elke seconde van de dag gebeurd er iets Bekende bijnamen voor New York zijn The Big Apple of The City That Never Sleeps. Afgelopen jaren ben ik een aantal keer in New York geweest. De stad leeft, barst van de energie en er is ontzettend veel te zien. Naast alles bekende highlights die in New York te vinden zijn, barst het er van de spiegelgebouwen. Elke keer als ik zo’n gebouw zie gaat mijn hart sneller kloppen. Ik vind het ontzettend gaaf om spiegelgebouwen in New York te gebruiken tijdens het fotograferen. Speciaal voor jou selecteerde ik mijn mooiste foto’s. Bewonder én verwonder!

Spiegelgebouwen in New York

In The Big Apple struikel je over de kantoorgebouwen. Voor veel mensen is een kantoorgebouw niet het eerste gebouw waar ze aan denken om te fotograferen, tenzij het om een architectonisch hoogstandje gaat. Het zijn juist deze gebouwen waar ik blij van wordt. Menig toerist zal een kantoorgebouw snel voorbij lopen, ik niet. De spiegels en strakke lijnen gebruik ik voor het fotograferen van iets wat tegenover het spiegelgebouw staat. Je creëert de mooiste effecten door juist je camera op een spiegelgebouw in New York te richten. Het resulteert in verrassende en mysterieuze plaatjes.

Spiegelgebouwen in New York

Spiegelgebouwen in New York

Spiegelgebouwen in New York

Ground Zero en het One World Trade Center

In het financiële hart van New York stonden ooit de Twin Towers. Tijdens de aanslagen van 9/11 werden beiden torens weggerukt uit de skyline van New York. Jaren van wederopbouw volgden. In 2014 is het One World Trade Center officieel geopend. Het hoogste gebouw van New York staat naast de plek waar ooit de Twin Towers stonden. De bezoeken aan Ground Zero hebben op mij een diepe indruk achtergelaten. Er zijn veel spiegelgebouwen in New York te vinden, dus de kans is vrij groot dat je bij een bezoek aan de stad ook overgaat tot het schieten van mysterieuze plaatjes.

One World Trade Center

Kijk jij de volgende keer anders naar een spiegelgebouw? Ik ben benieuwd of ik je nieuwe inzichten heb gegeven voor het fotograferen van doorgaans saaie kantoorgebouwen.

Wat is de betekenis van spiegel en spiegeling?

Een spiegel is een voorwerp dat licht (en andere soorten elektromagnetische straling) weerkaatst volgens de wet “hoek van inval = hoek van terugkaatsing”.

Men onderscheidt naar de vorm van het spiegelende oppervlak:

  • Een vlakke spiegel: een spiegel met een vlak oppervlak. Het beeld is bij zo’n spiegel even groot als het origineel.
  • Een holle spiegel: een spiegel met als spiegelend oppervlak een gedeelte van de binnenzijde van een bol of paraboloïde.
  • Een bolle spiegel: een spiegel met een bol spiegelend oppervlak. Een bolle spiegel verkleint het beeld, maar vergroot het gezichtsveld. 

De meeste spiegels bestaan uit een glazen plaat met op de achterkant een dun laagje reflecterend materiaal, veelal zilver of aluminium. Bij vlakke spiegels zien we als gevolg van de wijze van terugkaatsen van de lichtstralen een spiegelbeeld op gelijke afstand van de spiegel als het voorwerp voor de spiegel en in afmetingen daaraan gelijk. Bron: Wikipedia

De spiegeling is een afbeelding uit de meetkunde. In de wiskunde is het een voorbeeld van een affiene transformatie. Het beeld van een voorwerp V onder de spiegeling heet het spiegelbeeld van V. Links en rechts draaien onder de spiegeling om. Men zegt dat de oriëntatie van het voorwerp van teken wisselt.

Spiegeling in een n-dimensionale ruimte gebeurt met een n-1-dimensionale deelruimte als spiegel. Dus in het platte vlak spiegelt men in een lijn (de spiegellijn), deze spiegeling wordt wel lijnspiegeling genoemd, en in de ruimte spiegelt men in een vlak (het spiegelvlak), deze spiegeling wordt wel vlakspiegeling genoemd. Bron: Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.