Sequoia National Park | Alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan een van de meest bijzondere nationale parken van Amerika

In Sequoia National Park word je omringd door immens hoge bomen met een gigantische omtrek. Bomen die lijken te reiken tot in de hemel en met stammen waar een complete kleuterklas zonder problemen hand in hand omheen kan staan. In dit bijzondere park in Californië vind je de hoogste bomen ter wereld: de Sequoiadendrons. Een duizelingwekkende aanblik waarbij je je voor even weer dat kleine kind van vroeger voelt. Sequoia National Park is beroemd om haar bossen met de reusachtige mammoetbomen, maar ook erg geliefd bij wandelaars om de vele trails die je er kunt lopen. 

Lake Kaweah Verenigde Staten

Lake Kaweah

De toegangsweg naar Sequoia National Park vanuit het zuidwesten is bijzonder mooi. De lange rechte weg (CA-198) gaat door de vlakke San Joaquin Valley. Wijngaarden vol druivenranken en plantages vol sinaasappelbomen trekken aan ons voorbij. Het gebied wordt geleidelijk aan steeds heuvelachtiger, de weg stijgt langzaam. In de verte doemen de goudgele heuvels die Lake Kaweah omgeven voor je op. Het meer heeft zijn naam te danken aan de Kaweah River, waarvan de diverse aftakkingen door steile ravijnen stromen. De hoofdweg naar Sequoia volgt de Middle Fork van de Kaweah River. Voor je het park binnenrijdt, passeer je het plaatsje Three Rivers. Dit is de laatste mogelijkheid om te tanken voor je het park inrijdt.

Lees op: Terugblik roadtrip Amerika | Route, planning en accommodaties

De haarspeldbochten van Generals Highway

Sequoia and Kings Canyon National Park is alleen vanuit het westen bereikbaar. Je rijdt het park binnen bij Ash Mountain Entrance, gelegen in het zuidwestelijke deel van Sequoia. De smalle tweebaansweg Generals Highway (CA-198), die alleen in de zomer open is, verbindt beide parken met elkaar. Deze weg kent oneindig veel haarspeldbochten en zal je naar een hoogte van 1800 meter leiden. De rit is spectaculair en je ziet de natuur onderweg veranderen. Hoe hoger je komt, hoe groter de bomen worden. Op de route zijn diverse uitzichtpunten waar je je kunt verwonderen aan de prachtige omgeving. Helaas zat dat er voor ons niet in. De regen kwam met bakken uit de lucht en hoe hoger we kwamen, hoe dichter de mist werd.

Sequoia National Park Verenigde Staten

Sherman Tree Trail en Congress Trail

Vanaf de parkeerplaats volg je het pad dat over een afstand van ongeveer 400 meter steil naar beneden gaat. Op sommige plekken zijn er traptreden aangebracht wat het dalen vergemakkelijkt. Direct na de afdaling bereik je de General Sherman Tree. De gigantische boom wordt door hekken beschermd, en doet het goed als achtergrond voor een selfie. Vanaf deze indrukwekkende boom starten verschillende trails. Zowel bij de Sherman Tree Trail als de Congress Trail loop je over goed begaanbare paden. Onderweg kom je immense Sequoiabomen tegen die tussen de 500 en 1500 jaar oud zijn.

Sequoia National Park Verenigde Staten

Uitgeholde bomen en tellen van jaarringen

De reusachtig hoge bomen zijn zelfs bestand tegen vuur. Tijdens een wandeling door het dichtbeboste gebied kom je verschillende bomen tegen die van binnen uitgehold zijn door brand. Ondanks de verwoesting van een deel van de stam blijft de boom wel groeien. Er staan in Sequoia National Park bomen waar je in de stam kunt kruipen of doorheen kunt lopen, zo groot is de uitsparing. In dit deel van de Verenigde Staten komen regelmatig bosbranden voor, mentale tijdens de hete zomermaanden. Van de omgevallen bomen kan je de jaarringen tellen. Bij bomen met een omtrek van dit kaliber zal je hiervoor wel de nodige tijd moeten uittrekken.

Sequoia National Park Verenigde Staten

General Sherman Tree een letterlijk hoogtepunt

Sequoia National Park heeft zijn naam te danken aan de reusachtige mammoetbomen die hier groeien. Deze Sequoia’s zijn veelal duizenden jaren oud en kunnen wel honderd meter hoog worden. Het Giant Forest is een van de plekken in het park waar je tussen deze giganten kunt wandelen. Het letterlijke hoogtepunt van Giant Forest is de General Sherman Tree. De allerhoogste boom ter wereld is zo’n 83 meter hoog en de stam heeft een omtrek van ruim 31 meter.

Lees ook: Wat te doen in San Francisco | 8 tips voor een bezoek aan The Golden City

Bereikbaarheid Sequoia National Park

Kom je vanuit Los Angeles, dan moet je rekening houden met een reistijd van ruim vier uur. Een rit vanuit San Francisco duurt bijna vijf uur. Maak je een roadtrip door Zuidwest-Amerika, dan kan je Sequoia National Park bezoeken op weg van Oakhurst (Yosemite National Park) naar Bakersfield (Death Valley). Het is verstandig om met een huurauto het park te bezoeken. Je kunt dan volledig je eigen plan trekken. Route 198 is de hoofdweg. Route 180 brengt je ook naar Kings Canyon National Park. Zijwegen leiden naar de mooie uitzichtpunten en bijzondere bezienswaardigheden.

Auto huren Amerika? Boek een huurauto via Sunny Cars!

Ik raad je aan om vóór vertrek een auto te huren. Wij huren altijd via Sunny Cars. Als je via deze organisatie huurt, ben je altijd all inclusive verzekerd. Zelfs je eigen risico wordt door hen gedekt. Zelf vind ik het altijd een fijn idee dat alles goed geregeld is en dat ik niet ter plaatse nog hoef te kijken naar een passende verzekering. Daarnaast zijn de auto’s altijd in goede staat en als je het Premium Plus pakket afsluit krijg je altijd een voertuig met minder dan 25.000 kilometer op de teller.

Ben jij al eens in dit park met gigantische bomen geweest?

In dit artikel vind je affiliate links. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Deel dit bericht:

12 reacties op “Sequoia National Park | Alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan een van de meest bijzondere nationale parken van Amerika

 • 11 juli 2017 at 15:19
  Permalink

  Oewh die mist maakt het erg mysterieus, gaaf zeg! Ik heb wel Sequoia’s gezien in Yosemite, maar volgens mij is dit park nog indrukwekkender. 🙂

  Beantwoord
  • 12 juli 2017 at 05:59
   Permalink

   Sequoia NP is heel indrukwekkend en staat vol met prachtige indrukwekkende bomen, Yosemite valt daarbij in het niet. Het was erg koud en heel mistig maar de moeite waard om trails te lopen. De mist zorgde ervoor dat het park nog mysterieuzer werd, zo mooi. Absolute aanrader voor je volgende roadtrip 😉

   Beantwoord
 • 14 juli 2017 at 02:32
  Permalink

  Prachtig! Ik ben nog nooit in de VS geweest, dank voor je inspiratie. Voor mijn gevoel slaan veel reizigers dit park over – ik heb er nog weinig over gelezen.

  Beantwoord
  • 18 juli 2017 at 17:33
   Permalink

   Graag gedaan Jenny! Je gevoel heeft het goed. Heel veel reizigers slaan inderdaad Sequoia NP over, en dat is heel erg jammer. In voorbereiding op onze roadtrip kon ik ook heel weinig vinden over dit park.

   Beantwoord
 • 14 juli 2017 at 05:08
  Permalink

  Zo, dat zijn hoge bomen! Gaaf om daar dan doorheen te lopen. Je lijkt dan opeens een stuk kleiner en dan met die mist maakt het helemaal af. Jammer dat het bijna vroor, maar het moet een hele mooie ervaring zijn geweest. 83 meter is trouwens aardig hoog voor een boom 😉

  Beantwoord
  • 18 juli 2017 at 17:34
   Permalink

   Het was heel gaaf om daar doorheen te lopen, een mooie ervaring. Jammer van de kou maar dan kan je je op kleden 😉 Heb jij plannen om ooit die kant op te gaan?

   Beantwoord
 • 14 juli 2017 at 08:59
  Permalink

  Gaaf! Vorige keer heb ik dit park overgeslagen (zo veel Nationale Parken, zo weinig tijd). Maar nu ik weer een maandje naar de VS ga ben ik toch aan het kijken of ik weer wat nieuwe parken kan bezoeken. Deze staat hoog op mijn lijst!

  Beantwoord
  • 18 juli 2017 at 17:36
   Permalink

   Er zijn inderdaad zo veel Nationale Parken dat het onmogelijk is om ze allemaal te bezoeken. Als ik jou was zou ik Sequoia gaan bezoeken tijdens je verblijf in Amerika. Je zal er geen spijt van krijgen.

   Beantwoord
 • 15 juli 2017 at 09:53
  Permalink

  Sequoia hebben we op onze trip laten liggen omdat we al op een andere plek aan de kust de reuze bomen bewonderden en het wat uit de route lag. Het staat zeker nog op mijn lijst voor als we nog eens die kant uit gaan. Ik begreep dat je in Kings Canyon ook geweldig kunt wandelen, dus dat gaat helemaal goed komen!

  Beantwoord
  • 18 juli 2017 at 17:37
   Permalink

   Reizen is keuzes maken. Ook wij hebben keuzes moeten maken, je kunt onmogelijk alles zien. In Kings Canyon kan je inderdaad goed wandelen. Wegens tijdgebrek hebben wij dit park overgeslagen.

   Beantwoord
 • 16 juli 2017 at 20:36
  Permalink

  Bijzonder hé, Sequoia National Park! Ik vond het er ook onwijs intrigerend. We kregen nog uitleg van een ranger bij General Sherman Tree. Ze vertelde oa dat die mega boom maar kleine dennenappels heeft. Bizar!

  Beantwoord
  • 18 juli 2017 at 17:38
   Permalink

   Heel bijzonder Marcella! Vooraf wist ik niet goed wat ik moest verwachten, ja hoge bomen. Maar dat ze zó hoog zouden zijn, erg indrukwekkend. Dat is inderdaad heel bizar, wist ik niet.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.