Terugblik roadtrip Amerika | Route, planning en accommodaties

Amerika en roadtrippen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In mei maakten we een onvergetelijke reis door het zuidwesten van Amerika. Met onze huurauto reden we van bruisende steden naar desolate dorpen, trotseerden we hoge bergen en diepe canyons in nationale parken en reden we over eindeloos stoffige wegen door de woestijn. Een indrukwekkende route van totaal 5067 kilometer. In roadtrip Amerika lees je meer over onze route, de accommodaties waar we verbleven en mijn tips voor het maken van een onvergetelijke rondreis door het zuidwesten van Amerika.

Route roadtrip Amerika San Francisco

Dag 1 | Aankomst San Francisco

Met de KLM vliegen we op San Francisco International Airport, de belangrijkste van de drie luchthavens in de Bay Area. De metro van Bay Area Rapid Transit (BART) brengt ons vanaf de luchthaven naar het centrum. Bij aankomst in het hotel kunnen we al inchecken. De rest van de dag verkennen we de The Golden City. We spotten street art in San Francisco en fietsen over de iconische Golden Gate Bridge naar Sausalito, vanwaar we de ferry terug nemen naar het vaste land.

Lees ook: Vlucht vertraging? Je hebt recht op een vergoeding tot wel 600 euro!

Route roadtrip Amerika Alcatraz Island

Dag 2 | Dagtrip naar Alcatraz Island

Op de tweede dag in San Francisco staan we vroeg op. We nemen de ferry naar Alcatraz Island voor een indrukwekkend bezoek aan één van de beroemdste gevangenissen ter wereld. Eenmaal terug in de stad gaan we naar Fishermans Wharf. Niet helemaal mijn ding, té toeristisch. We brengen nog wel even een bezoek aan de zeeleeuwen bij Pier 39. De rest van de middag lopen we door de stad, en dat is best pittig met het hoogteverschil. Lombard Street, City Hall en de Painted Ladies, we strepen ze allemaal af die middag.

Tip: Wil je Alcatraz Island bezoeken? Koop dan vooraf tickets zodat je de lange wachtrij kunt overslaan. Met dit ticket kan je tijdens een 45 minuten durende audiotour luisteren naar de verhalen van mensen die in Alcatraz verbleven. Je hoort gevangenen en bewakers vertellen en zo komt de geschiedenis tot leven. Een aanrader!

Route roadtrip Amerika Bass Lake

Dag 3 | Oakhurst

Na een grondige inspectie van de huurauto vinden we een paar beschadigingen. We melden dit de verhuurmaatschappij, maar zij vinden de krassen en deukjes niet noemenswaardig. Voor de zekerheid neem ik een paar foto’s. Onze roadtrip Amerika kan nu echt beginnen! We verlaten San Francisco en rijden over Interstate 580 en 205 om vervolgens Highway 49 en 41 te nemen. Uitgestrekte landschappen met koeien en fruitbomen trekken aan ons voorbij. Eenmaal aangekomen in Oakhurst rijden we door naar Bass Lake. Een prachtig meer omgeven door overweldigende natuur.

Route roadtrip Amerika Yosemite National Park

Dag 4 | Dagtrip Yosemite National Park

Vanuit Oakhurst is het een half uur rijden naar de ingang van Yosemite National Park. Hier kopen we de Annual Pass ($ 80,00/mei 2017). De pas verschaft ons toegang tot bijna alle nationale parken in Amerika. Vanaf de ingang rijden we direct door naar het visitor center. Het wordt een dag vol natuurgeweld. Omdat dit onze eerste hike tijdens onze roadtrip Amerika is, beginnen we rustig.  We lopen naar de Lower Yosemite Fall. Vervolgens pakken we de shuttle bus naar het startpunt van de volgende wandeling, naar Vernal Fall. Een pittige klim voert ons naar de top van de waterval, waar een immense hoeveelheid water naar beneden stort en zich als een kolkende massa zijn weg vindt naar het dal. Eenmaal beneden gekomen lopen we door naar Mirror Lake, een meer zo glad als een spiegel.

Route roadtrip Amerika Sequoia National Park

Dag 5 | Bakersfield

Goudgele vlaktes, wijngaarden vol druivenranken en plantages vol sinaasappelbomen brengen ons vandaag naar Sequoia National Park. De smalle kronkelige weg in het park voert ons naar 1800 meter hoogte. Helaas kunnen we niet genieten van het uitzicht want je ziet geen hand voor ogen door de dichte mist. De metershoge bomen met een gigantische omtrek lijken tot in de hemel te reiken. We lopen de Sherman Tree Trail en Congress Trail. Vanuit het park rijden we rechtstreeks door naar Bakersfield waar we één nacht verblijven.

 • Afstand Oakhurst – Bakersfield: 351 km.
 • Accommodatie: Red Lion Hotel, Bakersfield.

Route roadtrip Amerika Death Valley

Dag 6 | Beatty

Afgelopen nacht hebben we nauwelijks geslapen omdat de buurvrouw het enorm naar haar zin had. Na een ontbijt bij Starbucks checken we uit en beginnen we aan de lange autorit naar Death Valley. Kilometerslange golvende wegen voeren ons door een imposant maanlandschap. Indrukwekkende rotspartijen, goudgele zandduinen, immense zoutvlaktes en een uitgebreid kleurenpalet als het om de rotsformaties bij Zabriskie Point gaat. Wat een ongelooflijk bijzondere plek is dit. De avond valt als we de indrukwekkende woestijn verlaten.

Route roadtrip Amerika Red Rock Canyon

Dag 7 | Las Vegas

Voor we richting Las Vegas rijden, brengen we eerst nog een bezoek aan het spookstadje Rhyolite. Het voormalig mijnwerkersdorp ligt net buiten Death Valley, op steenworp afstand van Beatty. Vanuit het verlaten stadje rijden we naar Red Rock Canyon, een indrukwekkende rotsformatie net buiten Las Vegas. In de vroege avond checken we in bij ons hotel in het gokparadijs. Vanaf de 45ste verdieping hebben we een geweldig uitzicht over Las Vegas. De drukte in de stad is een flinke overgang na alle natuur van de de afgelopen dagen. Het is even wennen om zoveel mensen om je heen te hebben. De avond valt en de Strip komt tot leven.

Route roadtrip Amerika Neon Museum Las Vages

Dag 8 | Las Vegas

De dag begint met een bezoek aan het Neon Museum. Erg leuk om meer te horen over de geschiedenis van de neon borden. Vervolgens lopen we de Strip op en neer. Parijs, Venetië en New York binnen handbereik. Wat een bizarre stad is dit. ‘s Avonds gaan we naar de overdekte Fremont Street, de tweede straat van Las Vegas. Er hangt een gezellige sfeer. In downtown Las Vegas is een lichtshow, je kunt er ziplinen en het wemelt er van de straatartiesten.

Route roadtrip Amerika Bryce Canyon National Park

Dag 9 | Bryce Canyon National Park

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg. We verlaten de staat Nevada en rijden naar Bryce Canyon in de staat Utah. Het eerste deel van de route is vrij saai, er valt niet veel meer te zien dan asfalt. Hoe dichter we bij onze bestemming komen, hoe mooier het landschap wordt. We rijden door een overwegend groen landschap naar Bryce Canyon. Omdat we ons niet 100% voelen, besluiten we om geen trail te lopen. In het nationale park rijden we direct naar het hoogste punt. Vanaf  Rainbow Point stoppen we bij alle uitkijkpunten. We maken foto’s, verwonderen ons en zijn verbluft over de immens grote rotsformaties die in het indrukwekkende landschap staan. Na alle view points bezocht te hebben zoeken we de warmte van onze accommodatie op. We nemen een warme douche, gaan een hapje eten en kruipen vroeg onder de wol. 

Route roadtrip Amerika Monument Valley

Dag 10 | Blanding

Bij het openen van de gordijnen staat ons een onaangename verrassing te wachten. Sneeuwvlokken vallen gestaag naar beneden. Uitgerekend op de dag dat de langste rit van onze roadtrip Amerika op het programma staat. Onderweg naar Blanding brengen we een bezoek aan Monument Valley. De Navajo’s vragen een belachelijk hoge prijs voor een tour. Omdat onderhandelen tot niets leidt, besluiten we om zelf door Monument Valley te rijden. Off the road. Over goed begaanbare gravelwegen rijden we langs indrukwekkende rotspartijen. Het weer is grillig. Donkere wolken en blauwe luchten wisselen elkaar in rap tempo af. Als we Monument Valley verlaten wordt het snel donker. Tot overmaat van ramp begint het na enkele kilometers ook nog hard te sneeuwen. Het zijn 114 lange kilometers tot aan ons motel.

 • Afstand Bryce Canyon National Park – Blanding: 558 km.
 • Accommodatie: Stone Lizard Lodging, Blanding.

Route roadtrip Amerika Lake Powell

Dag 11 | Page

Na een goed verzorgd ontbijt en het sneeuwvrij maken van de auto rijden we richting Page. Gisteravond hebben we online kaarten besteld voor een boottocht over Lake Powell. Het landschap waar we doorheen rijden verraad dat het afgelopen nacht flink heeft gesneeuwd. We komen net op tijd aan bij Lake Powell, waar we een vijf uur (retour) durende boottocht maken. Op het dek genieten we van de imposante canyons. Het laatste stuk varen we er zelfs doorheen. We zetten voet aan wal, lopen nog zo’n 10 minuten om vervolgens bij Rainbow Bridge National Monument uit te komen.

Route roadtrip Amerika Horseshoe Bend

Dag 12 | Flagstaff

Voor we vandaag naar Flagstaff vertrekken bezoeken we eerst de Upper Antelope Canyon. Om 09:00 uur rijden we in een open truck naar de canyon. Onze gids legt de spelregels uit (rechts lopen en op de heenweg zoveel mogelijk foto’s maken) en geeft tips hoe je je camera en/of telefoon het beste kunt instellen voor het maken van de mooiste foto’s. De kleuren zijn prachtig, en de vormen zeer bijzonder. Op weg naar de uitgang zien we dat er inmiddels een rij met mensen in de canyon staat. Na de tour doen we boodschappen en rijden door naar Horseshoe Bend. Vanaf de parkeerplaats is het even lopen om vervolgens een landschap te zien waar je mond van openvalt. Magisch!

Route roadtrip Amerika Grand Canyon National Park

Dag 13 | Flagstaff

Het natuurgeweld van de afgelopen dagen krijgt vandaag een vervolg. Om 08:30 uur stappen we in de auto en rijden naar Grand Canyon National Park. Ondanks het vroege tijdstip is het al erg druk in het nationale park. Je kunt er diverse trails lopen. Tijdens het lopen van de South Rim Trail genieten we van de kleuren en vormen van het indrukwekkende landschap. Aan het eind van de middag melden we ons op het vliegveld van het park voor een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Een geweldige ervaring om de immense canyon én de Colorado River van boven te zien. Vol adrenaline rijden we terug naar Flagstaff, waar we deze fantastische dag afsluiten bij de Italiaan.

Route roadtrip Amerika Scottsdale

Dag 14 | Scottsdale

Het is een echte zondag vandaag. Uitslapen, uitgebreid ontbijten en een rustig tempo. Na het uitchecken gaan we Flagstaff in. Een ontzettend leuk stadje aan Route 66 met veel street art, hipster places en historische panden. Op weg naar Scottsdale stoppen we in Sedona, waar we Red Rock State Park bezoeken. Ondanks het warme weer lopen we de Eagle’s Nest Trail. Indrukwekkende vergezichten en een diversiteit aan bloemen en cactussen wisselen elkaar in rap tempo af tijdens onze wandeling. Vanuit Sedona rijden we door naar ons motel in Scottsdale. 

Route roadtrip Amerika Piestewa Peak

Dag 15 | Palm Springs

Op de weerapp zien we dat het kwik vandaag zal stijgen naar 43 graden. Voor we Scottsdale achter ons laten, maken we eerst een wandeling door Old Town. Dit gedeelte van de stad ademt een en al nostalgie uit, alsof je over een filmset van een western loopt. Vervolgens rijden we naar Piestewa Peak, waar meterslange cactussen in het woestijnlandschap staan. Na een ingekorte hike vanwege de extreem hoge temperatuur rijden we door naar Palm Springs. Ik zit achter het stuur en de hitte begint langzamerhand zijn tol te eisen. Bij het eerste de beste tankstation wisselen we van plek. Niet veel later val ik in slaap, om bij het binnenrijden van Palm Springs weer te ontwaken. 

Route roadtrip Amerika Joshua Tree National Park

Dag 16 | San Diego

Omdat het om 10:00 uur al 43 graden is in Palm Springs doen we het rustig aan. Het late ontbijt bij LULU smaakt ons goed. De parasols, ventilatoren en het vernevelingssysteem bieden ons de gewenste verkoeling. Voor we naar San Diego rijden, brengen we een bezoek aan Joshua Tree National Park. Het desolate landschap staat vol karakteristieke bomen en de rotsformaties in het nationale park lijken handmatig gestapeld te zijn Ondanks de warmte lopen we een trail. Bepakt met liters water ploeteren we door het warme zand. Een fantastische plek waar we klauteren langs rotsen en genieten van de grillige natuur. We vergeten de tijd en verkijken ons op de afstand die we nog naar San Diego moeten afleggen. 

Route roadtrip Amerika Balboa Park San Diego

Dag 17 | San Diego

Omdat we onze dag in San Diego optimaal willen benutten loopt de wekker vandaag al vroeg af. Na een goed ontbijt rijden we naar het immens grote Balboa Park. Het is heerlijk om te wandelen door dit prachtige stadspark vol bloemen, planten, musea en mooie gebouwen. Het park is zeer geliefd bij de inwoners van San Diego en de toeristen. Vanuit het park rijden we naar het Gaslamp Quarter. Voorheen een verpauperde wijk, maar inmiddels in volle glorie herstelt. Hier genieten we van indrukwekkende architectuur en doen we een drankje bij een van de hippe hotspots. In de middag brengen we nog een bezoek aan Old Town. De avond sluiten we af bij Tomato, een restaurant waar volgens Italiaans gebruik gekookt wordt.

Lees ook: San Diego | Wat te doen in de stad met Spaanse invloeden 

 • Afstand Palm Springs – San Diego: 202 km.
 • Accommodatie: Hotel Aqua Mar, San Diego.

Route roadtrip Amerika Venice Beach Los Angeles

Dag 18 | Los Angeles

Na twee nachten in San Diego rijden we naar Los Angeles. Via Venice Beach wandelen we naar de Santa Monica Pier, waar we een iets eten. Het begint langzaam door te dringen dat onze roadtrip Amerika hier zal eindigen. Aan het eind van de middag rijden we naar de luchthaven om de huurauto in te leveren.

Dag 19 | Amsterdam

Na een goede nacht ontbijten we bij Starbucks, checken uit en nemen de shuttle bus naar de luchthaven. Alles verloopt voorspoedig en onze vlucht vertrekt op tijd. Op Schiphol rollen onze reistassen al snel van de band en kunnen we naar huis.

Route roadtrip Amerika Death Valley

Roadtrip Amerika

Misschien is deze roadtrip Amerika een inspiratie voor jouw volgende rondreis door de Verenigde Staten. Wil je ook een roadtrip Amerika maken, maar je hebt geen idee hoe het werkt met autoverhuur? Neem dan een kijkje op de website van EasyTerra. Deze onafhankelijke prijsvergelijker gaat voor jou op zoek naar de meest gunstige prijs voor een huurauto.

Heb jij weleens een roadtrip Amerika gemaakt? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen! 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. In dit artikel vind je affiliate links. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Deel dit bericht:

24 reacties op “Terugblik roadtrip Amerika | Route, planning en accommodaties

 • 12 juni 2017 at 21:47
  Permalink

  Fijn verslag van een ongetwijfeld zeer fijne reis. In Sedona/Scotssdale en omgeving was ik ooit ook. Ik tourde van Las Vegas naar Phoenix over – jawel – de route 66.

  Beantwoord
  • 13 juni 2017 at 21:37
   Permalink

   Het was een zeer fijne reis. Je bent in een mooie omgeving geweest, en de Route 66 moet je een keer gereden hebben.

   Beantwoord
  • 13 juni 2017 at 21:45
   Permalink

   Geniet van jullie mooie reis!

   Beantwoord
 • 13 juni 2017 at 20:02
  Permalink

  Hele mooie en herkenbare route. Ik was met een internationale kampeerreis in Amerika en zou graag nog eens terug willen voor een échte roadtrip 😉 . Het is er zo ontzettend mooi. Ik wil dan wel heel erg graag naar Yellowstone, maar dat ligt wel enigszins uit de route.

  Beantwoord
  • 13 juni 2017 at 21:40
   Permalink

   Een échte roadtrip kan ik je aanraden 😉 Denk dat je dan iets meer vrijheid hebt dan met een kampeerreis. Of zat je niet aan een strak schema gebonden? Yellowstone staat ook bij mij nog op m’n lijstje, voor deze reis lag het te ver. Een goede reden om een keer terug te gaan.

   Beantwoord
 • 13 juni 2017 at 21:21
  Permalink

  Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt zeg! En wat een fijne foto’s. Nog nooit geweest, maar nu wil ik ook!

  Beantwoord
  • 13 juni 2017 at 21:44
   Permalink

   Het was een geweldige reis, genoten vanaf de eerste tot de laatste minuut. Leuk om te horen dat je nu ook wilt 🙂 Reizen is keuzes maken, wie weet ben je binnenkort in de gelegenheid om zo’n reis te maken. Ik denk dat heel veel mensen (ook ik) een waslijst hebben aan nog te bezoeken landen en plaatsen.

   Beantwoord
 • 16 juni 2017 at 15:41
  Permalink

  Wow, zo krijg ik nog meer zin in een roadtrip USA. Ziet eruit als een hele fijne reis. Als wij ook echt gaan zoek ik dit artikel er weer even bij ter inspiratie ?

  Beantwoord
  • 16 juni 2017 at 19:00
   Permalink

   Goed om te horen Carolien! Het was een heel fijne reis. Ik wilde op sommige plekken best langer blijven, vooral in de Nationale Parken.

   Beantwoord
 • 17 juni 2017 at 10:48
  Permalink

  Jeetje, ik ben stiekem echt jaloers! De foto’s zijn echt prachtig Marcel en jullie hebben echt super veel mooie dingen gezien tijdens jullie roadtrip. Ik ben echt benieuwd naar alle mooie blogs en foto’s die er nog aankomen 🙂

  Beantwoord
  • 18 juni 2017 at 20:15
   Permalink

   Dankjewel Gabriëlle! Het was een fantastische reis en hebben ontzettend veel moois gezien. Blogs komen er inderdaad aan. Wel verspreid, anders lijkt het net of ik alleen over Amerika schrijf 😉 De eerste blog die ingepland staat is San Diego, de stad waar ik verliefd op geworden ben.

   Beantwoord
 • 19 juni 2017 at 06:11
  Permalink

  Gaaf! Amerika is voor mij echt een van de beste landen voor een roadtrip. Volgende maand ga ik in mn eentje roadtrippen daar en ben heel benieuwd, doe deze keer Oregon en Washington (plus een stukje Alaska maar dat ken ik al goed) en kijk er enorm naar uit. Hopelijk ga ik ooit nog naar Yosemite, dat lijkt me echt ultiem.

  Beantwoord
  • 19 juni 2017 at 19:03
   Permalink

   Er breken goede tijden aan voor je, lekker roadtrippen door Amerika. Gaaf hoor! En een stukje Alaska meepakken, jaloersmakend 😉 Ik vind Zuid-Afrika ook een goed land om te roadtrippen. Ben je daar al eens geweest?

   Beantwoord
 • 19 juni 2017 at 09:40
  Permalink

  Tot voor kort had ik helemaal niks met Amerika. Nu lees ik er steeds meer over en begint het toch te kriebelen. Wat een gave roadtrip hebben jullie gemaakt zeg! Ben benieuwd naar de rest van je verhalen.

  Beantwoord
  • 19 juni 2017 at 18:57
   Permalink

   Ik herken wel wat je zegt. Jaren geleden had ik ook helemaal niks met Amerika, tot ik er voor de eerste keer kwam. Direct verkocht. Inmiddels een aantal keer teruggewenst, naar verschillende staten. Onze roadtrip was geweldig, genoten vanaf de eerste seconde. Wie weet kan ik je de komende tijd met mijn blogs overtuigen om ook eens naar Amerika te gaan.

   Beantwoord
 • 20 juni 2017 at 15:40
  Permalink

  Gave roadtrip Marcel! Je hebt veel dezelfde bezienswaardigheden bezocht als wij, maar ook een aantal toffe andere dingen gedaan. Zo lijkt San Diego me erg tof, maar Horseshoe Bend ook! Mooie route hoor!

  Beantwoord
  • 20 juni 2017 at 18:40
   Permalink

   Onze roadtrip was overweldigend, zoveel gezien en gedaan. San Diego is zo’n gave stad. Doet erg Europees aan door de Spaanse invloeden. Horseshoe Band is erg indrukwekkend. We hebben een rustig plekje opgezocht en samen in stilte genoten van het uitzicht, om stil van te worden.

   Beantwoord
 • 26 juni 2017 at 11:05
  Permalink

  Toffe route volgens mij. Ik vroeg me inderdaad af of het niet te zwaar is, al die kilometers, maar blijkbaar dus niet. 🙂 Ooit ga ik eens die kant op, lijkt me echt zo’n mooie regio.

  Beantwoord
  • 28 juni 2017 at 17:55
   Permalink

   We hebben ontzettend genoten van onze roadtrip. Het was niet te zwaar, al had ik op sommige plekken best iets langer willen blijven. Het rijden in de VS is zó relaxt dat je niet doorhebt dat je lange afstanden aflegt. Het Zuidwesten is erg mooi, vooral de natuurparken.

   Beantwoord
 • 26 juli 2017 at 18:29
  Permalink

  Leuk om te lezen en ik neem zeker een paar dingen over als wij in april onze 1e roadtrip gaan maken.
  Wij landen in LA, en hebben 3 weken en hebben alleen nog maar Tickets en al 2 weken aan het puzzelen wat we gaan doen, maar nog geen hotel geboekt.
  Wat gaan we doen, waar blijven we en hoelang en welk hotel enz. Vooral de vragen hoelang we ergens moeten blijven is erg lastig.

  Beantwoord
  • 26 juli 2017 at 19:40
   Permalink

   Wat tof dat jullie een roadtrip gaan maken door Amerika! Voorbereiding is het halve werk zegt men altijd. In het geval van het samenstellen van je route is dit ook zeker waar. Je bent vroeg begonnen en dat is een voordeel, je kunt veel uitzoeken en gaandeweg nog wijzigen. Als ik je een tip mag geven: boek op tijd je hotels, vooral als je in de parken wilt slapen. De accommodaties zijn snel vol, en duur overigens. Wij boekten onze accommodaties met de mogelijkheid om deze ook te kunnen annuleren. Het kan namelijk voorkomen dat je een paar dagen/weken later op internet een goedkoper of beter hotel tegenkomt. Zonder kosten kan je dan het vorige annuleren, wel zo fijn. Een andere tip die ik je wil meegeven is als je je route gaat bepalen, maak een lijstje met de dingen die je per se wilt zien. Omdat je al tickets hebt geboekt, staan je begin- en eindpunt vast en zo kan je de rest eenvoudiger invullen. Maak een logische route. De vraag hoelang je ergens moet blijven is een vraag waar elke reiziger mee worstelt. Mijn ervaring is dat het achteraf vaak tekort is geweest. Ben je natuurliefhebber en wil je alleen parken bezoeken, of wil je ook steden bezoeken? Wil je een paar relaxdagen inplannen of niet? Hoeveel kilometer wil je per dag rijden? Je zult keuzes moeten maken. Heel veel succes met het samenstellen van jullie route. Als je nog vragen hebt, je kunt me altijd mailen.

   Beantwoord
   • 26 juli 2017 at 20:03
    Permalink

    Whahaha, wat ik wil zien en voorbij zie komen dan had ik 2 maanden moeten gaan geloof ik. Komende week gaan we de locaties opschrijven die we sowieso willen zien, en dan kom ik zeker nog even bij je terug voor tips. We komen aan in L.A. en daarvandaan verder, maar is San Diego de moeite waard? Ik zie als topattracties dat park en de Zoo, maar dat vind ik eigenlijk geen reden om naar San Diego te gaan. Ik denk dat we die overslaan en richting Phoenix gaan. Is dan Joshua tree park de moeite om in te gaan? En ik lees ook positieve dingen over Scottsdale. Ik ben hardop aan het denken merk ik, je hoort me snel 🙂

    Beantwoord
    • 26 juli 2017 at 20:13
     Permalink

     Sommige mensen willen heel veel zien in een zo’n kort mogelijke tijd. San Diego is absoluut de moeite waard. De stad wordt vaak overgeslagen en dat is zo jammer. Ik schreef eerder deze blog op San Diego: https://www.yourtravelguideonline.com/reistips/5x-doen-in-san-diego/ Joshua Tree vonden wij zeker de moeite waard om te bezoeken, erg indrukwekkend. In Scottsdale waren wij 1 nacht, overnachtingsplek van Grand Canyon naar Palm Springs. Toen wij er waren was het bloedheet, 40+ Met zulke hoge temperaturen kan je daar niks doen, je ziet ook niemand op straat overdag.

     Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.