Adembenemend Alaska | 15 foto’s waar je stil van wordt

De ongekende schoonheid van de natuur in Alaska is een van de redenen waarom je op vakantie naar Alaska wilt. In de meest noordelijk gelegen staat van de Verenigde Staten spreken vooral de verscheidenheid aan natuur en de vele wilde dieren die er leven tot de verbeelding. En waar je ook komt, je hebt in Alaska constant het gevoel in het mooiste natuurpark ter wereld te zijn. In dit artikel laat ik je zien dat de natuur in Alaska adembenemend mooi is.

Oogverblindende natuur in Alaska

Alaska biedt ruige landschappen vol onaangetaste natuur. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van de ruige wildernis. De natuur in Alaska is overweldigend. Bergen, uitgestrekte bossen, ontelbare gletsjers, immense meren, toendra’s en een prachtige kustlijn zijn er allemaal te vinden. Geen wonder dat de hoogste berg van Noord-Amerika in Alaska staat. Mount Denali heeft een piek van ruim zes kilometer hoog. Helaas is dit natuurwonder gemiddeld slechts elf dagen per jaar te zien.

Extra bijzonder als dat lukt. En wij hadden het geluk. De eerste week hebben we Mount Denali elke dag in volle glorie mogen aanschouwen. Regelmatig werden we stil van de indrukwekkende wildernis waar we ons in begaven. In deze fotoserie neem ik je mee naar het afgelegen en ongerepte Alaska. Ik ben benieuwd of jij ook net zo stil wordt bij het zien van deze foto’s.

Horseshoe Lake in Denali National Park

Horseshoe Lake Denali National Park Alaska Verenigde Staten

Mount Denali in Denali National Park

Mount Denali Denali National Park Alaska Verenigde Staten

Root Glacier in Wrangell St. Elias National Park

Root Glacier Wrangell St. Elias National Park Alaska Verenigde Staten

Valdez Glacier Lake in Valdez

Valdez Glacier Lake Alaska Verenigde Staten

Columbia Glacier in Valdez

Columbia Glacier Valdez Alaska

Solomon Gulch Lake in Valdez

Solomon Gulch Trail Valdez Alaska Verenigde Staten

Hatcher Pass in Willow

Route Alaska Hatcher Pass Alaska Verenigde Staten

Alaska Wildlife Conservation Center in Portage

Wildlife Conservation Center Portage Alaska Verenigde Staten

Matanuska Glacier in Mat-Su Valley

Matanuska Glacier Mat-Su Valley Alaska

Kenai River in Cooper Landing

Kenai River Cooper Landing Alaska Verenigde Staten

Chugach Mountains

Chugach Mountains Alaska Verenigde Staten

Katmai National Park

Eagle Katmai National Park Alaska Verenigde Staten
Katmai National Park Alaska Verenigde Staten
Route Alaska Katmai National Park Alaska Verenigde Staten

Met meer dan 3.000 foto’s keerde ik terug uit Alaska. Ik weet dat deze plaatjes niet zullen opwegen tegen je zintuigen. De ruige landschappen vol onaangetaste natuur en wildlife moet je met eigen ogen zien, horen en ruiken om het tot je door te laten dringen hoe mooi Alaska is.

Talkeetna Alaska Verenigde Staten

Reizen naar Alaska – Hoe kom je er?

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf met één of meerdere tussenstops naar de Alaska vliegen. Wij vlogen met Icelandair – met een tussenstop in Reykjavik – in ruim 10 uur naar de luchthaven van Anchorage, waar onze vakantie in Alaska startte. Kijk op Skyscanner voor goedkope vliegtickets Anchorage.

ESTA aanvragen

Plannen voor een reis naar Alaska? Vergeet dan niet op tijd een ESTA voor Amerika aan te vragen. Je kunt met een ESTA maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven. Op deze Nederlandse website kun je eenvoudig en snel een ESTA aanvragen voor Amerika. Het grote voordeel van deze website is dat je met iDeal kunt betalen. Na goedkeuring is een ESTA nog twee jaar geldig óf tot het moment dat je paspoort is verlopen. Reis je dus binnen twee jaar meerdere keren naar de Verenigde Staten, dan hoef je niet opnieuw een ESTA aan te vragen.

Route Alaska Verenigde Staten

Auto huren Alaska

Auto huren in Alaska? Dan raad ik je aan dit vóór vertrek te doen. Zelf kies ik altijd voor Sunny Cars. Als je via deze organisatie huurt, ben je altijd all inclusive verzekerd. Zelfs je eigen risico wordt door hen gedekt. Op de luchthaven van Anchorage stap je in de gereedstaande huurauto en kan jouw avontuur in Alaska beginnen. Meer informatie over de verkeersregels in Amerika lees je hier: alles wat je moet weten over autorijden in de Verenigde Staten.

Meer tips voor een vakantie naar Alaska? Lees dan ook deze artikelen met de grootste staat van Amerika in de hoofdrol:

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.