Death Valley | Een autorit door een imposant maanlandschap

Death Valley is een woestijngebied gelegen in het oosten van de staat Californië op de grens met Nevada, ruim drie uur rijden van het bekende gokparadijs Las Vegas. Death Valley beslaat bijna 14.000 km² en is hiermee het grootste nationale park van de Verenigde Staten. Er is dus genoeg te ontdekken. Het park dankt zijn naam aan een groep goudzoekers die in 1849 de weg kwijtraakten en nooit meer thuis kwamen. Het is zo groot en het is er zo warm dat het vrijwel onmogelijk is om hier te overleven als je bent verdwaald. Naast het grootste park is Death Valley ook de heetste, droogste én laagste plek van de VS. We hebben ons verwonderd over het prachtige landschap in het park. Canyons, zandduinen, zoutvlaktes en indrukwekkende rotsformaties in de meest fraaie kleuren. Onbeschrijflijk mooi! Vandaar dat ik je in deze blog laat zien hoe spectaculair en uiteenlopend Death Valley is.

Mesquite Flat San Dunes

Anders dan je zou verwachten zijn zandduinen redelijk ongewoon in Death Valley. Slechts één procent van de woestijn bestaat ook daadwerkelijk uit zandduinen, die gevormd worden door de wind. De prachtige Mesquite Flat Sand Dunes vind je ten noorden van Stovepipe Wells.

Mesquite Flat Sand Dunes Death Valley National Park

Artist’s Palette

Zowel de weg, Artist’s Drive, ernaartoe als het uitzichtpunt Artist’s Palette zijn fantastisch. In de heuvels zie je een pallet van verscheidene kleuren die ontstaan zijn door oxidatie van verschillende soorten metalen. De kleuren geven het landschap een bijzondere aanblik en zijn op hun mooist aan het einde van de middag wanneer de zon onder gaat. 

Artist's Palette Death Valley National Park

Badwater Basin

Badwater Basin is een grote zoutvlakte met daarin het allerlaagste punt van Noord-Amerika, welke 85.5 meter onder het zeeniveau ligt. De beste plek om de zoutvlakte te bekijken ligt 18 mijl ten zuiden van het Visitor Center. Vanaf de parkeerplaats loop je eerst over een aantal vlonders om vervolgens over de witte vlakte te lopen. Soms ontstaat er een (tijdelijk) meer na hevige regenbuien. 

Badwater Basin

Badwater Basin Death Valley National Park

Badwater Basin Death Valley

Zabriskie Point

Eén van de bekendste uitzichtpunten in Death Valley is het Zabriskie Point. Vanaf hier heb je een adembenemend mooi uitzicht over een golvend woestijnlandschap vol geulen en lemen heuvels. Het landschap is gevormd door regenwater. Er ontstaan diepe geulen in het zachte gesteente en dat resulteert in deze bijzondere omgeving. Een betoverende plek waar je stil van wordt, zo indrukwekkend en mooi.

Zabriskie Point Dead Valley National Park

Zabriskie Point

Death Valley National Park

Death Valley staat dus bekend als de heetste plek van de Verenigde Staten. De beschutte ligging tussen de bergen zorgen voor een extreem droog en heet klimaat. Het park behoort zelfs tot de heetste plekken op aarde en heeft een warm woestijnklimaat. Een bezoek aan Death Valley National Park kan je daarom het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag plannen. Omdat de temperatuur overdag in de zomermaanden met gemak kan oplopen naar vijftig graden is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Controleer of je auto voldoende koel- en radiatorvloeistof en brandstof heeft. Neem voldoende eten en drinken mee. In het park zijn niet veel accommodaties waar je de nacht kunt doorbrengen. Wij verbleven in het Exchange Club Motel in het plaatsje Beatty, net buiten het park. Prima plek! Wil je wel in het park slapen? Boek dan tijdig een kamer. 

Death Valley National Park

Laat jij je tegenhouden door de extreme warmte om dit spectaculaire landschap te bewonderen?

4 reacties op “Death Valley | Een autorit door een imposant maanlandschap

 • 21 juli 2017 at 11:56
  Permalink

  Eindelijk tijd om je blog te lezen 🙂 Gave foto’s en eigenlijk nooit geweten dat dit nationaal park zo divers is! Tjah de hitte… Ik kan er niet zo goed tegen, maar in de wintermaanden is het geloof ik wat beter uit te houden 🙂

  Beantwoord
  • 21 juli 2017 at 16:42
   Permalink

   En je gaat het de komende tijd nog veel drukker krijgen, echt toffe plannen heb je! Dankjewel Shamira! Ik had me Death Valley zo anders voorgesteld, net als jij minder divers. Ik was enorm onder de indruk van de diversiteit van het landschap tijdens onze rit door het park. Tegen warmte kan ik redelijk goed, maar de warmte in Death Valley is van een ander kaliber. We hadden geluk dat het er nog niet zo heet was, want de thermometer kan met gemak de 50 graden aantikken.

   Beantwoord
 • 5 augustus 2017 at 08:37
  Permalink

  Prachtige natuur en een indrukwekkend gezicht met zo’n weg er dwars doorheen zonder dat je andere auto’s ziet. Je voelt je volgens mij heel klein in deze overweldigende natuur. Mooi!

  Beantwoord
  • 5 augustus 2017 at 16:42
   Permalink

   Het was een heel indrukwekkend bezoek, overweldigend. Je rijdt kilometers door Death Valley zonder ook maar één auto tegen te komen. Je voelt je heel klein tussen de imposante rotsformaties.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.