Death Valley National Park | Alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan het mooiste nationale park van Amerika

Death Valley is een woestijngebied gelegen in het oosten van de staat Californië op de grens met Nevada, ruim drie uur rijden van het bekende gokparadijs Las Vegas. Death Valley beslaat bijna 14.000 km² en is hiermee het grootste nationale park van de Verenigde Staten. Er is dus genoeg te ontdekken. 

Death Valley

Het park dankt zijn naam aan een groep goudzoekers die in 1849 de weg kwijtraakten en nooit meer thuis kwamen. Het is zo groot en het is er zo warm dat het vrijwel onmogelijk is om hier te overleven als je bent verdwaald. Naast het grootste park is Death Valley ook de heetste, droogste én laagste plek van de Verenigde Staten. We hebben ons verwonderd over het prachtige landschap in het park. Canyons, zandduinen, zoutvlaktes en indrukwekkende rotsformaties in de meest fraaie kleuren. Onbeschrijflijk mooi!

Mesquite Flat Sand Dunes Death Valley National Park Verenigde Staten

Mesquite Flat San Dunes

Anders dan je zou verwachten zijn zandduinen redelijk ongewoon in Death Valley. Slechts één procent van de woestijn bestaat ook daadwerkelijk uit zandduinen, die gevormd worden door de wind. De prachtige Mesquite Flat Sand Dunes vind je ten noorden van Stovepipe Wells.

Route roadtrip Amerika Death Valley

Artist’s Palette

Zowel de weg, Artist’s Drive, ernaartoe als het uitzichtpunt Artist’s Palette zijn fantastisch. In de heuvels zie je een pallet van verscheidene kleuren die ontstaan zijn door oxidatie van verschillende soorten metalen. De kleuren geven het landschap een bijzondere aanblik en zijn op hun mooist aan het einde van de middag wanneer de zon onder gaat.

Badwater Basin Death Valley National Park Verenigde Staten

Badwater Basin

Badwater Basin is een grote zoutvlakte met daarin het allerlaagste punt van Noord-Amerika, welke 85.5 meter onder het zeeniveau ligt. De beste plek om de zoutvlakte te bekijken ligt 18 mijl ten zuiden van het Visitor Center. Vanaf de parkeerplaats loop je eerst over een aantal vlonders om vervolgens over de witte vlakte te lopen. Soms ontstaat er een (tijdelijk) meer na hevige regenbuien.

Zabriskie Point Dead Valley National Park Verenigde Staten

Zabriskie Point

Een van de bekendste uitzichtpunten in Death Valley is het Zabriskie Point. Vanaf hier heb je een adembenemend mooi uitzicht over een golvend woestijnlandschap vol geulen en lemen heuvels. Het landschap is gevormd door regenwater. Er ontstaan diepe geulen in het zachte gesteente en dat resulteert in deze bijzondere omgeving. Een betoverende plek waar je stil van wordt, zo indrukwekkend en mooi.

Route roadtrip Amerika Death Valley

Death Valley National Park

Death Valley staat dus bekend als de heetste plek van de Verenigde Staten. De beschutte ligging tussen de bergen zorgen voor een extreem droog en heet klimaat. Het park behoort zelfs tot de heetste plekken op aarde en heeft een warm woestijnklimaat. Een bezoek aan Death Valley National Park kan je daarom het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag plannen.

Lees ook: Verkeersregels Amerika | Snelheidslimieten, regels en algemene tips 

Omdat de temperatuur overdag in de zomermaanden met gemak kan oplopen naar vijftig graden is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Controleer of je auto voldoende koel- en radiatorvloeistof en brandstof heeft. Neem voldoende eten en drinken mee. In het park zijn niet veel accommodaties waar je de nacht kunt doorbrengen. Wij verbleven in het Exchange Club Motel in het plaatsje Beatty, net buiten het park. Prima plek! Andere opties buiten Death Valley National Park zijn Death Valley Inn & RV Park of El Portal Motel. Wil je wel in het park slapen? Boek dan tijdig een kamer.

Auto huren Amerika? Boek een huurauto via Sunny Cars!

Death Valley bezoeken tijdens jouw roadtrip in Amerika? Dan raad ik je aan om vóór vertrek een auto te huren. Wij huren altijd via Sunny Cars. Als je via deze organisatie huurt, ben je altijd all inclusive verzekerd. Zelfs je eigen risico wordt door hen gedekt. Zelf vind ik het altijd een fijn idee dat alles goed geregeld is en dat ik niet ter plaatse nog hoef te kijken naar een passende verzekering. Daarnaast zijn de auto’s altijd in goede staat en als je het Premium Plus pakket afsluit krijg je altijd een voertuig met minder dan 25.000 kilometer op de teller.

Laat jij je tegenhouden door de extreme warmte om dit spectaculaire landschap te bewonderen?

In dit artikel vind je affiliate links. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Deel dit bericht:

4 reacties op “Death Valley National Park | Alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan het mooiste nationale park van Amerika

 • 21 juli 2017 at 11:56
  Permalink

  Eindelijk tijd om je blog te lezen 🙂 Gave foto’s en eigenlijk nooit geweten dat dit nationaal park zo divers is! Tjah de hitte… Ik kan er niet zo goed tegen, maar in de wintermaanden is het geloof ik wat beter uit te houden 🙂

  Beantwoord
  • 21 juli 2017 at 16:42
   Permalink

   En je gaat het de komende tijd nog veel drukker krijgen, echt toffe plannen heb je! Dankjewel Shamira! Ik had me Death Valley zo anders voorgesteld, net als jij minder divers. Ik was enorm onder de indruk van de diversiteit van het landschap tijdens onze rit door het park. Tegen warmte kan ik redelijk goed, maar de warmte in Death Valley is van een ander kaliber. We hadden geluk dat het er nog niet zo heet was, want de thermometer kan met gemak de 50 graden aantikken.

   Beantwoord
 • 5 augustus 2017 at 08:37
  Permalink

  Prachtige natuur en een indrukwekkend gezicht met zo’n weg er dwars doorheen zonder dat je andere auto’s ziet. Je voelt je volgens mij heel klein in deze overweldigende natuur. Mooi!

  Beantwoord
  • 5 augustus 2017 at 16:42
   Permalink

   Het was een heel indrukwekkend bezoek, overweldigend. Je rijdt kilometers door Death Valley zonder ook maar één auto tegen te komen. Je voelt je heel klein tussen de imposante rotsformaties.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.