Street art Dubai | Werken van ‘s werelds bekendste straatartiesten

Het hoogste gebouw, het duurste hotel en de grootste shopping mall ter wereld. En binnenkort wordt er zelfs gestart met de bouw van een nóg hoger gebouw dan de Burj Khalifa. Stuk voor stuk kunstwerken, maar Dubai kent niet alleen architectonische hoogstandjes. Wist je dat er in Dubai ook street art te vinden is? In street art Dubai neem ik je mee naar Dubai Walls, een project waarbij bekende kunstenaars hun handtekening hebben achtergelaten op de muren van het winkelcentrum City Walk

Dubai Walls

In 2016 nodigde het emiraat 15 bekende street art-kunstenaars uit om deel te nemen aan het project Dubai Walls. Het project heeft als doel om street art te promoten in het Midden-Oosten. De kunstenaars hebben verschillende gebouwen als lege doeken gebruikt. De stijl van de werken varieert enorm: van kleurrijke murals tot miniatuurweergaven die een gevoel van eenzaamheid oproepen. De imposante lijst van internationale deelnemers aan dit project zullen liefhebbers van deze kunstvorm van over de hele wereld aantrekken. De toeristische sector wil hiermee de positie van Dubai als toonaangevende kunststad versterken.

Lees ook: Street art San Francisco | Fraaie muurschilderingen in Chinatown

Eelus

Eelus street art Dubai

Vhils

Vhils street art Dubai

Icy and Sot

Icy and Sot street art Dubai

Aiko

Aiko street art Dubai

Rone

Rone street art Dubai

Nick Walker

Nick Walker street art Dubai

The London Police

The London Police street art Dubai

Ron Englisch

Ron Englisch street art Dubai

Slinkachu

Slinkachu street art Dubai

Etam Cru

Etam Cru street art Dubai

D’Face

D'Face street art Dubai

Blek Le Rat

Blek Le Rat street art Dubai

Blek Le Rat street art Dubai

Eine

Eine street art Dubai

Beau Stanton

Beau Stanton street art Dubai

Beau Stanton street art Dubai

Nog meer kunst in Dubai

Ook op andere plaatsen in de stad kom je veel openbare kunst tegen. Alserkal Avenue, waar tien galerieën met moderne kunst gevestigd zijn, bevindt zich in de industriële wijk Al Quoz. Wil je nog meer street art bewonderen in Dubai, breng dan een bezoek aan de wijk Karama. Hier hebben 8 straatkunstenaars 24 enorme muurschilderingen gemaakt aan de zijkant van 12 appartementencomplexen en winkels.

Lees ook: Terugblik rondreis VAE en Oman | Route, planning en accommodaties

Street art Dubai

Dubai is een stad die met uiterste precisie is gebouwd, en nog steeds wordt uitgebreid. Gebouwen zijn in zeer goede staat en de straten zijn schoon en goed onderhouden. Als je door het moderne winkelcentrum City Walk loopt heb je het gevoel dat er iets niet klopt. Kunstwerken worden vaak ‘s nachts aangebracht, dat is hier niet het geval geweest. Het rauwe stukje ontbreekt, het is té clean. Desondanks mag een bezoek aan het Dubai Walls-project niet ontbreken als je in Dubai bent. De kunstwerken rondom het winkelcentrum kan je op eigen gelegenheid bewonderen. Vanaf metrohalte Burj Khalifa is het ongeveer 10 minuten lopen naar het winkelcentrum City Walk aan de Al Safa Street.

Wat vind jij het mooiste werk?

Deel dit bericht:

24 reacties op “Street art Dubai | Werken van ‘s werelds bekendste straatartiesten

 • 17 januari 2018 at 01:14
  Permalink

  Hé, ik kan het me van Dubai helemaal niet zo herinneren. Volgens mij heb ik daar helemaal geen street art foto gemaakt. Op de een of andere manier associeer ik het ook niet met zo’n moderne stad, hoewel je het in Amerika natuurlijk ook ziet.

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:34
   Permalink

   Dat is heel goed mogelijk aangezien het project pas een jaar bestaat. Wellicht een volgende keer op zoek gaan naar street art in Dubai. Er komen steeds meer plekken in de stad waar je mooie kunstwerken kunt vinden.

   Beantwoord
 • 17 januari 2018 at 12:51
  Permalink

  Eigenlijk zijn het allemaal prachtige werken. Zo knap. Het werk van Rone vind ik heel mooi. Wist je dat de jongens van the London Police in Amsterdam wonen? Zijn we toch een beetje vertegenwoordigd tussen al deze mooie werken in Dubai. 🙂

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:37
   Permalink

   Goede smaak Sanne! Het werk van One is inderdaad prachtig en deze verandert van kleur vanaf welke kant je het werk bekijkt. Ik weet inderdaad dat de jongens van The London Police in Amsterdam woonachtig zijn.

   Beantwoord
 • 17 januari 2018 at 18:28
  Permalink

  Wow wat mooi zeg die street art! Soms lijken het net stickers. Vind ze allemaal erg mooi!

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:37
   Permalink

   Het zijn inderdaad net stickers, het werk ziet er heel gaaf uit.

   Beantwoord
 • 17 januari 2018 at 20:03
  Permalink

  Super leuk! Ik heb dus helemaal geen Street Art gezien in Dubai toen ik er was. Heb ik in ieder geval een hele goede reden om nog een keer een stopover te maken 🙂

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:39
   Permalink

   Het project bestaat pas sinds 2016. Het kan dus heel goed mogelijk zijn dat je het niet gezien hebt omdat het toen nog niet bestond. Bij een volgende stopover in Dubai zeker even een kijkje nemen.

   Beantwoord
 • 18 januari 2018 at 00:07
  Permalink

  Wat gaaf zeg, ik zou helemaal geen street art verwachten in Dubai! Is dat trouwens een Banksy halverwege de fotoserie? 🙂

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:41
   Permalink

   Tijdens onze voorbereidingen stuitte ik op een artikel over street art in Dubai. Ik kon me er niks bij voorstellen, en dus besloot ik om het project te bezoeken. Ik moet je teleurstellen Jessica, geen Banksy in Dubai.

   Beantwoord
 • 18 januari 2018 at 09:12
  Permalink

  Dubai is zo’n bestemming waarvan ik ook heb gezegd dat het helemaal niets voor mij is. Maar met deze street art wordt de stad wel een stuk interessanter. Wat minder gepolijst en nieuw. Leuke manier om een stad te verkennen, op zoek naar street art!

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:45
   Permalink

   Dubai is leuk om een keer gezien te hebben maar haalt het niet bij Abu Dhabi en Oman. Deze laatste twee zijn veel authentieker en spreken mij veel meer aan. Dubai is en blijft een grote bouwput en dat gaat me tegenstaan. Toch ontdekten we nieuwe leuke plekken, waaronder het winkelcentrum met heel veel street art.

   Beantwoord
 • 18 januari 2018 at 14:12
  Permalink

  Mooi zeg, gaaf dat er zoveel streetart te vinden is in Dubai. De moderne stad past goed bij de mooie kunst (streetart), ik heb niet veel verstand van streetart maar deze tekeningen vind ik erg mooi.

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:47
   Permalink

   Dubai wil zich op de kunstkaart zetten, en dit was het eerste project. Stuk voor stuk mooie werken.

   Beantwoord
 • 19 januari 2018 at 10:24
  Permalink

  Wat een mooie verzameling van street art in Dubai! Wat goed dat je zelfs weet van wie welke kunstwerken zijn, ik let daar nooit op. Ga ik wel doen, leuk om dan overeenkomsten te ontdekken!

  Beantwoord
  • 19 januari 2018 at 16:50
   Permalink

   Ik wil me absoluut geen street art-kenner noemen maar op den duur herken je de werken van bepaalde kunstenaars. Het blijft gaaf om te zien dat sommige kunstenaars werken hebben gemaakt in Lissabon en Dubai.

   Beantwoord
 • 22 januari 2018 at 20:06
  Permalink

  Twee jaar geleden was ik in Khor Fakkan, een kleine kuststad aan de Golf van Oman, behorende tot het emiraat Sharjah, waar op dat moment een street art festival gaande was. Opvallend veel (vrouwelijke) artiesten kwamen uit Dubai.

  Beantwoord
  • 24 januari 2018 at 18:26
   Permalink

   Lijkt me leuk om live zo’n street art festival bij te wonen. Inderdaad opmerkelijk dat er veel vrouwelijke artiesten uit Dubai kwamen.

   Beantwoord
 • 23 januari 2018 at 10:30
  Permalink

  Tof zeg!! Dat had ik niet van Dubai verwacht en het is ook de eerste keer dat ik foto’s van de street art in Dubai zie. Normaal spreekt die stad mij niet zo aan maar dit vind ik nu wel leuk. Tof om Dubai eens op een andere manier te leren kennen, heel origineel!

  Beantwoord
  • 24 januari 2018 at 18:29
   Permalink

   Kort voordat wij naar Dubai gingen stuitte ik op een artikel over street art in Dubai. Aangezien ik een groot liefhebber ben wilde ik er zeker gaan kijken. Ook ik had dit niet in Dubai verwacht. Erg tof om zoveel mooie werken te zien. Als je de kans hebt, zeker een keer gaan kijken.

   Beantwoord
 • 26 januari 2018 at 20:01
  Permalink

  Is dit een beetje in de buurt van al die enorme torens? We hebben nl vanochtend een retour naar Dubai geboekt voor de kerstvakantie.. eindelijk zag ik mijn kans schoon toen Ukraine Airlines met een hele scherpe deal langskwam en we gaan due 2 weken naar Oman. Maar hebben zowel heen als terug een volledige dag in Dubai. Ik dacht: een dag oud, een dag nieuw.. en als dit met nieuw te combineren valt qua afstand lijkt het me heel gaaf!

  Beantwoord
  • 27 januari 2018 at 18:17
   Permalink

   Heel Dubai staat vol enorme torens 😉 Het winkelcentrum waar je de street art kunt bewonderen ligt in het verlengde van de Burj Khalifa. Als je bij metrohalte Burj Khalifa uitstapt, loop je in 10 minuten er naartoe. Als je het oude Dubai wilt zien, raad ik je aan naar de Creek te gaan. Hier vind je de souks, waarvan de kruidenmarkt de leukste is. Zo tof dat jullie naar Oman gaan. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

   Beantwoord
 • 28 januari 2018 at 12:53
  Permalink

  Wat leuk! Nooit geweten. De volgende keer ga ik er ook eens naar op zoek. Ik hou hier wel van.

  Beantwoord
  • 3 februari 2018 at 08:57
   Permalink

   Ja leuk hè! Vlak voor we naar Dubai gingen stuitte ik op een artikel over street art. Het is de moeite waard meen kijkje te nemen, erg mooie werken.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.