Weekend Texel in foto’s | Uitwaaien op een Waddeneiland

Afgelopen weekend verbleven we op Texel, waar ik mijn verjaardag vierde. Op slechts twintig minuten varen van Den Helder ligt het grootste waddeneiland. Eenmaal voet aan wal bekruipt het eilandgevoel je: vrij en weidse vergezichten. We dwaalden door pittoreske dorpjes, over eindeloze strandvlaktes en genoten van de prachtige natuur. In deze blog laat ik zien hoe lekker een weekend Texel in maart kan zijn.

Den Hoorn en lopen over dijken  

Zaterdagochtend staat een wandeling rond Den Hoorn op het programma. Net buiten het dorp begint de Skéép en Lantskap route. We lopen langs de rand van de Prins Hendrikpolder over de dijk en via het trekpontje naar kaasboerderij Wezenspyk. Onderweg staan er diverse informatieborden die ons meer vertellen over de geschiedenis van dit gebied. Ondanks de motregen genieten we van de natuur en het weids uitzicht. Een wandeling maakt hongerig, we besluiten om bij het kaascafé van Wezenspyk te lunchen. Op weg terug naar Den Hoorn zien we enorm veel schapen, helaas geen lammetjes. 

Den Hoorn Texel

Route Skéép en Lantskap Texel

Route Skéép en Lantskap trekpontje Texel

Kaasboerderij Wezenspyk Texel

Schapen Texel

Schotse Hooglanders en uitwaaien op het strand 

Na onze wandeling rijden we met de auto richting het strand, tijd om lekker uit te waaien. De Hoornderslag is de weg die ons naar het strand leidt. Het Grote Vlak, de grootste natte duinvallei van Nederland, wordt doorsneden door de Hoornderslag. Vanuit de berm heb je een prachtig uitzicht over dit gebied waar diverse vogelsoorten leven. Naast de vele vogels spotten we er ook Schotse Hooglanders. We parkeren onze auto bij standpaviljoen Paal 9, vanwaar het een klein stukje lopen is naar het strand. Voor we ons gaan opwarmen met een kop thee maken we eerst een strandwandeling. Een mooie afsluiting van een heerlijke eerste dag op Texel.

Grote Vlak Texel

Schotse Hooglander Texel

Duinen Texel

Strand Texel

Oudeschild en de VOC-route lopen

De wandeling door de natuur in de omgeving van Den Hoorn van gisteren smaakt naar meer. Na het uitchecken bij ons hotel rijden we naar het dorpje Oudeschild, gelegen achter de hoge deltadijk aan de oostkant van Texel. De zon schijnt volop, heerlijk! We lopen de VOC-route, die ons vanaf de Sint Martinuskerk over drassige weilanden voert naar nieuw leven. Aan het einde van onze wandeling zijn we getuige van de geboorte van een lammetje. Heel bijzonder om dit mee te maken!

Sint Martinuskerk Oudeschild Texel

VOC wandeling Texel

VOC wandeling Texel

Waddenzee Texel

Lammetje en moeder Texel

Huizen Oudeschild Texel

Varen en zeehonden spotten

Omdat het zulk mooi weer is besluiten we een boottocht over de Waddenzee te maken. We laten snel de haven van Oudeschild achter ons en zetten koers richting Den Helder. We zitten heerlijk op het dek en genieten van de zon, perfect weer voor een boottocht. Voor we de marinehaven van Den Helder bezoeken varen we eerst naar de Razende Bol. Aan de rand van deze zandplaat leven veel zeehonden. Helaas is de wind ons niet gunstig gezind, de boot kan niet dichtbij komen. We blijven op zee dobberen en spotten helaas geen zeehonden.

Kotters Texel

Bootocht Waddenzee Texel

Weekend Texel 

Het weekend was veel te kort en veel te snel zaten we weer op de boot terug naar Den Helder. Ik vond Texel veel te leuk om weer te verlaten, maar deze verjaardag zal ik niet snel vergeten. 

Ben jij al eens op Texel geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Deel dit bericht:

4 reacties op “Weekend Texel in foto’s | Uitwaaien op een Waddeneiland

 • 7 april 2017 at 18:53
  Permalink

  Prachtige foto’s bij jouw enthousiaste verhaal. Zo te lezen heb je echt genoten van Texel. Fijn!

  Beantwoord
  • 8 april 2017 at 09:51
   Permalink

   Dankjewel Marcella! We hebben inderdaad genoten, wat is Texel een prachtig eiland.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.