Mechelen Muurt | Een wandelroute langs bijzondere street art in Mechelen

Ik ben dol op steden waar saaie muren een vrolijke kleur krijgen. Wanneer een weekendje Mechelen zich aandient, staat één ding als een paal boven water: tijdens mijn stedentrip wil ik street art in Mechelen zien! De stad van de Maneblussers heeft het parcours ‘Mechelen Muurt’. Dit is een wandelroute langs tien werken van internationale street art artiesten. 

Street art Mechelen

Stadskunstenaar Gijs Vanhee is de drijvende kracht achter het in 2015 afgeronde project Mechelen Muurt. Samen met negen andere nationale en internationale kunstenaars heeft hij willekeurige muren in de Mechelse binnenstad onder handen genomen. Ze leefden zich uit met pen, verf en spuitbus. Imposante creaties deden metershoge kale muren omvormen tot 10 gigantische kunstwerken. Het zijn stuk voor stuk unieke murals die elk hun eigen verhaal vertellen. Elk werk heeft zijn eigen stijl en achtergrond, en dat maakt dit project bijzonder. De enorme muurschilderingen vormen samen een kleurrijke wandelroute door Mechelen. 

Mechelen Muurt

Mechelen Muurt laat je verborgen werken zien

Naast een tweetal werken die op een prominente plaats aanwezig zijn, bevinden de overige acht kleurrijke muurschilderingen zich in kleine straatjes waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Het leuke van deze route is dat je juist op plekken komt waar je anders niet zo snel zal komen tijdens een stedentrip Mechelen. Het zijn dus echt verborgen werken die je tegenkomt als je de street art route loopt. 

Wandelroute langs 10 gigantische muurschilderingen

De gigantische muurschilderingen vormen samen een mooie route door het prachtige Mechelen. Loop de route en ontdek de andere kant van de stad van de Maneblussers. De kunstwerken liggen redelijk dicht bij elkaar en je bent hooguit 45 minuten onderweg. De kunstwerken van Mechelen Muurt zijn zeer divers, en zal iedere liefhebber van street art kunnen bekoren. Je kunt de kaart met de route langs de verschillende kunstwerken terugvinden op de site van Toerisme Mechelen of in het Infokantoor Toerisme en UiT nabij de Grote Markt.

Foto’s street art Mechelen

Tijdens ons weekendje Mechelen liepen wij de street art route van Mechelen Muurt. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Onderwaterhond’, een ontwerp van Bart Smeets en ‘Pelikaan’, geschilderd door grafisch kunstenaar Dzia. Deze twee werken zijn enorm indrukwekkend door hun grootte, maar het zijn vooral de kleuren die mij aanspreken. Met het project Mechelen Muurt wilde Vanhee zowel de straatkunst als de stad Mechelen op de kaart zetten. Wat mij betreft is zijn missie geslaagd.

Mechelen Muurt
Mechelen Muurt
Mechelen Muurt

Overnachten Mechelen

Op zoek naar een leuk hotel in Mechelen? Wij verbleven in Hotel Elisabeth, gevestigd in een voormalig ziekenhuis. Een erg fijn hotel op slechts 5 minuten lopen van de Sint-Romboutskathedraal en op een kleine 2 kilometer van het treinstation. Bovendien heeft het fijne kamers en een goed ontbijtbuffet. Een andere fijne optie is NH Mechelen in het historische centrum van Mechelen. Het hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van de Grote Markt. Wil je overnachten op een bijzondere plek? Boek dan een kamer in Hotel Brouwerij Het Anker. Niet wat je zoekt? Vind hier meer hotels in de stad van de Maneblussers.

Meer tips voor een stedentrip Mechelen?

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.