Wat te doen in Middelburg | De leukste bezienswaardigheden voor een weekend weg in Zeeland

Als je zin hebt in een stedentrip Nederland, is Middelburg misschien niet de eerste stad die je te binnen schiet. Maar zet deze stad toch op je lijstje met leuke bestemmingen voor een weekend weg in eigen land, want er zijn redenen genoeg om een stedentrip Middelburg te maken. Benieuwd wat je kunt doen in de hoofdstad van Zeeland? In dit artikel zet ik de hoogtepunten van Middelburg voor je op een rijtje.

Stedentrip Middelburg? Tips voor leuke bezienswaardigheden

Lekker een weekend weg in eigen land? Boek een tripje naar Middelburg!  Dat het de moeite waard blijkt om hier te stoppen ervaar ik tijdens een korte roadtrip door Zeeland. De stad heeft een rijke historie en dat is vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Smalle straatjes met kinderkopjes, een verzameling huisjes met namen uit een ver verleden op de gevels, historische gebouwen en interessante musea die bewijzen dat Middelburg een prima bestemming is voor een stedentrip. Middelburg leent zich dus uitstekend voor een weekend weg, want er valt een hoop te zien en te doen in deze historisch stad. Benieuwd naar leuke bezienswaardigheden in Middelburg? Dit zijn mijn tips voor een dagje rondstruinen in de Zeeuwse hoofdstad.

Abdijplein

De 90 meter hoge Lange Jan toren is niet te missen als je door Middelburg loopt. De blikvanger van de Zeeuwse stad ligt aan het Abdijplein. In de voormalige abdij op het plein is het Zeeuws Museum gevestigd waar het verleden van Zeeland wordt tentoongesteld. De collectie bestaat uit typische Zeeuwse kunstschatten als klederdrachten, porselein, schilderijen en (wand)tapijten. Naast de Zeeuwse collectie heeft het museum ook objecten uit de gehele wereld verzameld. De roodbruine deur op het Abdijplein verschaft je toegang tot de Nieuwe Kerk, Koorkerk, Kloostergang en de kloostertuin. Het is zeker de moeite waard om deze deur te openen.

Stadhuis Middelburg Nederland

Wat te doen in Middelburg? Bewonder het stadhuis!

Het stadhuis van Middelburg is gebouwd in gotische stijl. Het rijk gedecoreerde gebouw is gelegen aan de Markt en is het centrale punt van de Zeeuwse hoofdstad. Rood-witte luiken, spitse torentjes en vijfentwintig beelden van Zeeuwse graven en gravinnen sieren het gebouw. Er wordt gezegd dat het stadhuis van Middelburg een van de mooiste gebouwen van Nederland is. Tegenwoordig is het University College Roosevelt in het gebouw gevestigd. Op de Markt barst het van de gezellige terrassen waar het bij mooi weer goed toeven is.

Oostkerk Middelburg Nederland

Oostkerk

Smalle straatjes met kinderkopjes, karakteristieke huisjes, eeuwenoude pakhuizen en historische gebouwen. Dit alles is zeker van toepassing op de buurt rondom de Oostkerk. De indrukwekkende achtkantige koepelkerk stamt uit de tweede helft van de 17e eeuw. De protestantse kerk is in barokke stijl gebouwd en is nog altijd in gebruik. Rondlopen in deze buurt is een feestje. De straatjes staan vol schattige huisjes en indrukwekkende pakhuizen met ouderwetse namen boven de deuren. ‘De twee harde bollen’, ‘Dokkum’ en ‘de bonte Koey’, een greep uit de namen die je tegenkomt tijdens een wandeling door de straten van het historische Middelburg. Op de gevels van enkele huisje staan gedichten geschreven.

Stedentrip Middelburg Nederland

Jachthaven Arne

Een wandeling langs de prachtige oude panden en karakteristieke witte bruggetjes bij de jachthaven mag niet ontbreken tijdens een stedentrip Middelburg. De panden met trapgevels staan schots en scheef, en ook aan de ramen is te zien dat deze voormalige pakhuizen de tand des tijds hebben doorstaan. Je waant je voor even terug in de tijd. Namen op de gevels als Pakhuys, Anno 1725, Ziet op Uzelven en de Grabbe verwijzen naar het& verre verleden.

Boutique Hotel The Roosevelt Middelburg Nederland

Overnachten Middelburg

Op zoek naar een hotel in Middelburg? Wij verbleven in Boutique Hotel The Roosevelt. Dit stijlvolle hotel is gevestigd in het voormalige Polderhuis, waar het polderbestuur zetelde. Een pand met een rijke historie, waar de kluisdeur van weleer tegenwoordig de doorgang naar de spoelkeuken is. De warme sfeer, vintage meubelen en oude pick-up rond de open haard geven je een thuisgevoel. In de ruime kamer (nr. 15) met eigentijds design is gekozen voor een gewaagde accentkleur: oranje. Juist deze kleur – in combinatie met het hoge plafond, de houten vloer en plafondhoge kasten – maakt de kamer erg sfeervol.

Geen receptie, geen ontbijtbuffet en geen afgesloten keuken. Maar wat krijg je wel? Een huiselijke sfeer, persoonlijke aandacht, een ontbijt dat vers aan tafel wordt geserveerd en een open keuken waar sterrenkok Edi D’Astolto heerlijke gerechten bereidt. Overnachten en tafelen bij Boutique Hotel The Roosevelt is vanaf de eerste tot de laatste seconde een beleving. Klik hier voor actuele prijzen en beschikbaarheid voor The Roosevelt. Niet wat je zoekt? Vind hier meer hotels in Middelburg.

Meer tips voor een weekend Zeeland? Lees dan ook deze artikelen met Zeeland in de hoofdrol:

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.