Mechelen in beeld | Sfeer proeven in de stad van de Maneblussers

Vandaag geen WildlifeWednesday zoals je op woensdag van mij gewend bent, maar breng ik het sfeervolle Mechelen in beeld. Afgelopen weekend waren we in de stad van de Maneblussers. Mechelen is een historische stad die verstopt ligt tussen de twee bekende Belgische steden Antwerpen en Brussel. Het is een relatief kleine stad waarbij het centrum zeer compact is. Aan één of twee dagen heb je genoeg om alle hoogtepunten die de stad te bieden heeft te bezoeken.

Mechelen in beeld

Het centrale punt van de stad is de Grote Markt, waar we op een van de vele terrassen onze dag begonnen met een kop koffie en een heerlijk stuk chocoladetaart. We slenterden door de straten van de authentieke historische stadskern, wandelden over het Dijlepad, bezochten een aantal fraaie kerken en maakten een boottochtje over de Binnendijle. En als klap op de vuurpijl beklommen we ook nog de Sint-Romboutstoren, de blikvanger van de stad. Na 538 traptreden getrotseerd te hebben werden we beloond op een fantastisch uitzicht op Mechelen. We hebben volop genoten van ons zonnige weekend in Mechelen. De stad is beslist de moeite waard om bezocht te worden. In deze blog neem ik je mee naar het knusse Mechelen. Ik ben benieuwd wat jij van de stad vindt.

Grote Markt Mechelen

Stadhuis van Mechelen

Haverwerf Mechelen

Sint-Pieter-en-Paulkerk

Hof van Busleyden Mechelen

Lekkernijstraatje Mechelen

Binnendijle Mechelen

De Waag en de Steur Huis de Zalm Mechelen

Deuren Mechelen

Binnendijle Mechelen

Trapgeveltjes Mechelen

Klein Begijnhof Bogaard

Sint-Romboutstoren Mechelen

Dijlepad Mechelen

Uitzicht vanaf Sint-Romboutstoren Mechelen

En, ben je al gezwicht voor de charme van de stad van de Maneblussers? Mechelen ligt tussen de Belgische steden Antwerpen en Brussel in en is gelegen aan rivier de Dijle. Het centrum is compact en de bezienswaardigheden zijn op loopstand van elkaar gelegen. Ideaal voor een weekend weg. We verkenden de stad zonder plan en gingen enkel met een plattegrond in de hand op stap. We lieten ons verrassen door deze bruisende stad en dat maakte ons bezoek aan Mechelen zeer plezant. 

En, staat je tas al klaar voor een weekend Mechelen?

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.