Hintersee | Een betoverend meer in het Berchtesgadener Land

De Hintersee is een meer gelegen in Ramsau bij Berchtesgaden in het zuiden van de Duitse deelstaat Beieren. Het sprookjesachtige landschap nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen. Tevens dient het als vertrekpunt voor diverse berg- en wandeltochten in de omgeving. Een klim naar Blaueisgletscher, Steinberg, Halsalm, Ragatalm, een wandeling in het Klausbachtal of door het betoverde bos behoren tot de mogelijkheden. In deze fotoblog laat ik je zien dat de Hintersee een betoverend meer is.

50 tinten groen

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee

Hintersee een betoverend meer

Hintersee een betoverend meer

De weersvoorspellingen zijn niet best maar desondanks trekken we er toch op uit. Vanuit Inzell rijden we een in klein half uur naar Berchtesgaden. Af en toe valt er een druppel maar het is overwegend droog, prima wandelweer. We lopen rond de Hintersee en waar je ook kijkt, de vergezichten zijn allemaal even prachtig en indrukwekkend. Het emeraldkleurige water met op de achtergrond imposante rotsformaties met besneeuwde bergtoppen maken het idyllische plaatje compleet. Het water is als een spiegel, soms verstoord door een langs zwemmende eend. Er heerst een oase van rust en we genieten volop van onze wandeling door de prachtige natuur.

Het vervolg van onze wandeling voert ons door een betoverend bos, het Zauberwald. Duizenden jaren geleden ontstond dit natuurlijke bos door vallende rotsen. De natuur heeft een indrukwekkend landschap van deze enorme rotsblokken gevormd. Deze rotsblokken zijn onderdeel van de natuur, in de loop der tijd zijn hier weer bomen op gegroeid. Vele bomen in het Zauberwald zijn bekleed met een dikke laag mos, als kussentjes zo zacht. De brede grindpaden zijn zeer goed begaanbaar. We volgen de kristalheldere rivier de Ramsauer Ache. Na een flinke klim door het sparrenbos lopen we terug richting de Hintersee. Het gebied rondom het meer is prachtig en de vergezichten adembenemend. 

Kende jij het gebied rondom Hintersee al? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.