De mooiste herfstwandelingen van Nederland | Hier moet je zijn!

Struinen door de bossen, terwijl de zon de bomen in vuur en vlam zet. Paddenstoelen die je vanaf de bosrand stiekem begluren. Kastanjes en beukennootjes zoeken tussen de dwarrelende blaadjes terwijl je geniet van mooie landschappen en een prachtig gekleurde natuur. Zin om naar buiten te gaan? Dit zijn de mooiste herfstwandelingen van Nederland.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Elswout

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Of je nu het strand opgaat, de duinen of het bos intrekt of bij een uitkijkpunt blijft staan, Nationaal Park Zuid-Kennemerland is overal even mooi. Een minder bekend gedeelte in het nationale park is Elswout: een landgoed aan de binnenduinrand waar je heerlijk kunt wandelen. Elswout is bijna een sprookje. Met oranjerie en romantische prieeltjes, kronkelige paden en meer dan 250 jaar oude bomen. Landgoed Elswout is een van de mooiste en meest waterrijke buitenplaatsen in het park. Je vindt er twee gemarkeerde wandelroutes waar je lekker kunt struinen door de bosrijke binnenduinen.

Lees ook: Burlwandeling Amsterdamse Waterleidingduinen | Op wildsafari in Zandvoort

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

De grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa liggen tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. De ‘Brabantse Sahara’ is een woest, stoer en droog gebied waar je je even in een andere wereld waant. De wind heeft hier vrij spel en zorgt voor dagelijks wisselende contouren in het landschap. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen vind je niet alleen zandvlaktes, maar ook heide en bos. Ga lekker struinen door het stuifzand en bepaal je eigen route. Of dwaal rond over de aangelegde wandelpaden in de overige gebieden.

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom telt ruim 5000 hectare en is hiermee het grootste nationale park van Nederland. Behalve uit oeroude bossen bestaat Veluwezoom uit heide, zandverstuivingen en landgoederen. Voor een mooie wandeling kun je hier flink uit de voeten. Wandelen op de Veluwe tijdens de herfst is een feestje: je kunt zomaar oog in oog komen te staan met wilde zwijnen, reeën of edelherten. De bossen zijn adembenemend mooi. Schemerige beukenlanen, grillige eikenbomen en manshoge varens geven het bos sprookjesachtige allure. Je hebt hier eindeloze wandelmogelijkheden met een hoge wauw-factor.

Lees ook: Nationaal Park De Hoge Veluwe | Een herfstwandeling in Nederland

Naar buiten!

Nu kun je prima genieten van de herfst vanonder een dekentje op je bank, met het uitzicht op een raam vol regendruppels. Maar buiten is het feest. De herfst kan prachtig zijn, met haar bonte kleurenspel en ritselende bladeren. En de koude lucht kan heerlijk verfrissend werken. Een flinke herfstwandeling is perfect om je hoofd even helemaal leeg te maken. Dus waar wacht je nog op? Trek een dikke jas en goede wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur in eigen land, met deze mooiste herfstwandelingen van Nederland.

Wat is jouw favoriete wandelgebied? En heb jij nog toevoegingen voor de mooiste herfstwandelingen van Nederland?

Deel dit bericht:

2 reacties op “De mooiste herfstwandelingen van Nederland | Hier moet je zijn!

  • 9 november 2018 at 08:04
   Permalink

   Kan ik me heel goed voorstellen. Zelf woon ik tegenover de Amsterdamse Waterleidingduinen en op steenworp afstand van het strand. Maar van een boswandeling kan ik ook enorm genieten, vooral in de herfst.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.