Wat te doen in Praag | 16 tips voor bezienswaardigheden in de ‘Gouden Stad’

Praag wordt ook wel de ‘Gouden Stad’ genoemd. Waarom? Omdat de stad als een van de mooiste steden van Europa wordt beschouwd. Wat mij betreft een passende classificatie voor de Tsjechische hoofdstad. Het historische centrum is compact en het barst er van de mooie bezienswaardigheden. Benieuwd wat te doen in Praag? In dit artikel zet ik alle hoogtepunten van Praag voor je op een rijtje.

* Dit artikel is ge-update op 19-06-2020.

Wat is er te doen in Praag? 16 tips voor een geslaagde stedentrip

Als je de Tsjechische hoofdstad bezoekt, kun je niet om een aantal hoogtepunten heen. Zoals de Karlsbrug, de Praagse Burcht en de John Lennon Wall. Stuk voor stuk bezienswaardigheden in Praag die je gezien moet hebben tijdens een weekend weg. Maar je vindt er ook fijne restaurants, een eiland, gratis kunst en volop mooie plekjes die bewijzen dat Praag een prima bestemming is voor een stedentrip. Benieuwd wat te doen in Praag? Met deze tips haal je alles uit je citytrip naar de ‘Gouden Stad’.

Oude Stadsplein Praag Tsjechië

1 | Bezoek het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) van Praag, en de omliggende straten vormen het hart van de oude stad. Het levendige plein wordt omringd door prachtige gebouwen opgetrokken in verschillende stijlen, van gotiek tot barok. Enkele van de meest opvallende gebouwen rond het plein zijn het Oude Raadhuis, de Týnkerk, het Goltz-Kinskýpaleis en de Sint-Nicolaaskerk. Midden op het plein staat het standbeeld van de Tsjechische nationale held Jan Hus, en aan de zuidkant staan een aantal prachtige huizen met gevels in renaissance- en barokstijl. Naar de kleurrijke gevels vol details kun je uren kijken. Het plein staat samen met de rest van het historisch centrum van Praag op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Astronomische klok Praag Tsjechië

2 | Sta even stil bij de Astronomische Klok van Praag

De Astronomische Klok (Staroměstský orloj of Pražský) uit 1490 op het Oude Stadsplein is één van de bekendste attracties van de stad. Drommen mensen verzamelen zich elk heel uur voor de klok, turen naar boven en wachten vol spanning af wat er gaat komen. En dan is daar het moment supreme: twee kleine deurtjes gaan open, Jezus en zijn twaalf apostelen trekken aan het publiek voorbij. Ongeacht het tijdstip, een bezoek aan de astronomische klok is sowieso de moeite waard.

Wil je naar de top van de astronomische klokkentoren, en genieten van een spectaculair uitzicht over de stad? Boek dan alvast je tickets online, zodat je de lange wachtrij kunt overslaan. Met dit ticket krijg je versnelde toegang tot het iconische bouwwerk. 

Sint-Nicolaaskerk Praag Tsjechië

3 | Bewonder fresco’s in de Sint-Nicolaaskerk

De Sint-Nicolaaskerk (Kostel svatého Mikuláše) is de blikvanger in het oude centrum. De kerk heeft twee torens, een grote achthoekige koepel en talloze beelden sieren de gevel. Een bezoek aan de kerk van de Hussieten gemeenschap in Praag is beslist de moeite waard. De fresco’s in de koepel vertellen je meer over het leven van Sint-Nicolaas en Sint-Benedictus. Ook hangt er een enorme kroonluchter.

Praagse Burcht Tsjechië

4 | Wandel door de Praagse Burcht en de paleistuinen

De Praagse Burcht (Praszký hrad), het grootste omsloten burchtgebied ter wereld, is van bijna elk punt in de stad te zien. Het enorme burchtcomplex is een verzameling van kerken, paleizen, torens en musea. Je kunt er zonder toegangskaartje uren ronddwalen door de tuinen, straten en pleinen van Praszký hrad. Beklim de trappen naar de ingang van de burcht en geniet van het adembenemende uitzicht over Praag, maar ook van een wandeling door de indrukwekkende paleistuinen. Sla het Gouden Straatje, het Koninklijk Paleis en de Sint-Vituskathedraal niet over als je een bezoek brengt aan de Praagse Burcht.

Kampa eiland Praag Tsjechië

5 | Ervaar het eilandgevoel op Kampa

Op het eiland Kampa in rivier de Moldau kan je een wandeling maken in het groen, moderne Tsjechische kunst bewonderen in het Kampa Museum of even uitrusten op een terrasje met uitzicht op de Moldau, de Karelsbrug en de kleurrijke oude stad. Het ‘Klein Venetië’ van Praag, zoals Kampa eiland ook wordt genoemd, is onder andere te bereiken via de trappen van de Karelsbrug. Zodra je de indrukwekkende boogbrug hebt verlaten sta je op het sfeervolle plein Na Kampe, waar het barst van de leuke cafeetjes en restaurantjes.

John Lennon Wall Praag Tsjechië

6 | Breng een ode aan Beatles-legende John Lennon

Als je dan toch op het plein Na Kampe bent, loop dan ook even naar de beroemde John Lennon Wall. Na de moord op de zanger in 1980 werd de historische muur gebruikt door fans om de Beatles-legende te herdenken. In veel schilderingen waren stukken tekst uit liedjes of portretten van de muzikant verwerkt. Ondanks dat de muur in 2014 overgeschilderd is, is het tegenwoordig nog steeds een symbool van liefde en vrede. Nog steeds wordt de muur door kunstenaars voorzien van kleurrijke afbeeldingen en teksten.

7 | Trotseer de drukte op de beroemde Karelsbrug

Er wordt gezegd dat als je niet over de Karelsbrug (Karlův most) hebt gelopen, je niet in Praag bent geweest. Het is de oudste brug van de stad en de bekendste over de Moldau. Het mag dan een toeristische attractie zijn, een wandeling over deze boogbrug is een must-visit als je in de ‘Gouden Stad’ bent. De brug verbindt het oude stadscentrum met de wijk Malá Strana en op de brug staan aan weerskanten heiligenbeelden. Ook vind je op de brug talloze kraampjes waar je schilderijen of sieraden kunt kopen, sneltekenaars en portretschilders.

Openbare kunst Praag Tsjechië
Openbare kunst Praag Tsjechië
Openbare kunst Praag Tsjechië
Openbare kunst Praag Tsjechië

8 | Bezienswaardigheden Praag: Gratis kunst kijken in de stad

In Praag zijn veel bijzondere kunstwerken te ontdekken wanneer je door de stad loopt. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal opvallende werken van de Tsjechische kunstenaar David Černý over de stad verspreid. De ‘Crawling Babies’ van Černý is een echte publiekstrekker. De tien kruipende baby’s met grote hoofden kun je vinden tegen de Žižkov televisiemast (Žižkovská televizní věž). Een ander kunstwerk van de controversiële kunstenaar is een elf meter hoog sculptuur bestaande uit 42 ronddraaiende schijven.

Wanneer deze op hun plaats vallen verschijnt het gezicht van schrijver Franz Kafka. Een ander werk van Černý vind je voor de ingang van winkelcentrum Quadrio aan de Spálená 22. Het meest recente werk van David Černy is ‘Brouk’, een gekreukelde Porsche 911 aan een spies. Het kunstwerk staat naast het Alpha-kantoorgebouw van BB Centrum in Praag 4 aan de Vyskočilova-straat.

Naast de vele kunstwerken van Černý vind je in de Tsjechische hoofdstad ook allerlei andere vormen van kunst. Om street art te vinden in Praag hoef je eigenlijk maar één ding te doen: wandel door de stad en houd je ogen goed open. Soms vind je kleine tekeningetjes op muren of lantaarnpalen, en kijk zo nu en dan ook even omhoog.

Wallenstein Palace Gardens Praag Tsjechië

9 | Zoek de rust op in de tuinen van het Wallenstein Paleis

Soms loop je door een stad en kom je bij toeval op een prachtig plek uit. Valdštejnská zahrada, de tuinen van het Wallenstein Paleis (Valdštejnský palác), is een oase van rust midden in de drukke stad. Veel groen en pauwen die los rondlopen, waterpartij met vissen, een beeldentuin en een heel bijzondere wand aan de zuidwest kant. Vanaf een van de vele bankjes in de paleistuin heb je een geweldig uitzicht op de Praagse Burcht. De perfecte plek om even te ontspannen na een dag slenteren door de Praagse binnenstad. Prettige bijkomstigheid: er wordt geen entreegeld geheven.

Trdelnik Praag Tsjechië

10 | Proef de traditionele Trdelník

Praag mag je niet verlaten zonder een traditionele Trdelník gegeten te hebben. Om deze zoete lekkernij te maken, worden repen deeg over een houten houder gerold en boven het vuur gerookt. Het warme deeg wordt daarna in suiker, kaneel of chocolade gerold. Je kunt de Trdelník puur eten of het hoorntje laten vullen met ijs. Deze laatste variant is erg lekker kan ik je zeggen.

Wat kost een stedentrip Praag Tsjechië

11 | Ga picknicken in het mooiste park van Praag

Het park Střelecký Ostrov is een must-visit als je in Praag bent. Het is gelegen op een eilandje in de Moldau en alleen bereikbaar via de Most Legií brug. Je kunt het park zowel per trap als lift bereiken. Neem eten en drinken mee en geniet op een bankje of in het gras onder de grote bomen van deze bijzondere plek. Bovendien heb je hier een prachtig uitzicht over de Moldau, de Karelsbrug en de kleurrijke skyline van Praag.

12 | Bier drinken in Letná Park

De gigantische rode metronoom uit 1991 is gelegen op een heuvel en symboliseert dat we meer moeten stilstaan en genieten in het soms hectische leven dat we leiden. Vanaf deze plek in het Letná Park (Letenské sady) heb je een geweldig uitzicht over de oude stad. Zo zie je onder andere de bruggen over de Moldau liggen, de Žižkov televisiemast en de oude kerken in het centrum die fraai afsteken tegen de verderop gelegen kleurrijke gebouwen. Een heerlijke plek om een biertje te drinken en te genieten van het fraaie uitzicht over Praag.

Loreta Heiligdom Praag Tsjechië

13 | Ga op bedevaart in Praag

Verscholen achter de Praagse Burcht ligt op het Loretánské námĕstí het Loreta Heiligdom. Het crèmekleurige gebouw met groene torenspits is sinds 1626 een religieus bedevaartsoord. Ieder uur spelen 30 klokken een oud lied dat aan Maria gewijd is. Neem vooral een kijkje in de schatkamer. Hier bevinden zich 300 museumstukken, waaronder waardevolle gewaden, sieraden, schalen en vazen. Tegenover het bedevaartsoord vind je het toegangshek naar het imposante Czernin Paleis (Cerninsky palác), het grootste van de barokke paleizen van de stad. Helaas is het gebouw zelf niet toegankelijk omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken er zetelt. De fraai aangelegde tuin met diverse waterpartijen is zeker een bezoek waard.

Panoramisch uitzicht Schwarzenberg Cafe Praag Tsjechië

14 | Geniet van een panoramisch uitzicht bij Café Schwarzenberg

Op het terras van Café Schwarzenberg heb je een weids uitzicht over de stad. Het café is onderdeel van het Schwarzenberg Paleis (Schwarzenberský palác) waarin sinds 1910 een museum is gehuisvest. Het is één van de vele paleizen die het historische Hradčanské námĕstí omringen. Werp ook nog even een blik op de bijzondere stenen waaruit het gebouw is opgetrokken. Geen straf om hier even op adem te komen na je bezoek aan Praszký Hrad en te genieten van het fascinerende gebouw en het uitzicht. Benieuwd naar nog meer uitkijkpunten in Praag? In dit artikel lees je waar je van de mooiste uitzichten over Praag kunt genieten.

Het Dansende Huis Praag Tsjechië

15 | Bekijk opmerkelijke architectuur in Praag

In een stad met een rijke historie aan architectuur is het Dansende Huis (Tančící dům) een vreemde eend in de bijt. Het golvende gebouw dat voornamelijk uit glas bestaat, is een opvallende verschijning in het Praagse straatbeeld. Aanvankelijk was er veel weerstand tegen het ontwerp van de Tsjech Vlado Milunić en de Canadees Frank Gehry, maar inmiddels hebben de inwoners van Praag het gebouw omarmt. Om dit opmerkelijke stukje architectuur te bewonderen zal je de Karelsbrug achter je moeten laten en richting de Jirásek brug (Jiráskův most) moeten lopen.

Petrin uitkijktoren Praag Tsjechië

16 | Beklim de Eiffeltoren van Praag voor een weids uitzicht

Op de top van de Petřínheuvel staat een replica van de Eiffeltoren, al is deze een stuk kleiner dan zijn grote broer in Parijs. De meeste mensen nemen het kabelbaantje naar de top van de heuvel. Ondanks dat het pad behoorlijk steil is, raad ik je aan deze wel te nemen. Het is een aangename wandeling door appelboomgaarden met geweldige vergezichten.

Eenmaal op de top stap je een groene oase binnen: een volop bloeiende rozentuin en andere prachtige kleurrijke bloemen maken deel uit van één van de grootste groene gebieden van de stad. Wil je een 360-graden uitzicht over Praag hebben, dan zal je de 299 treden van de wenteltrap van de Petříntoren moeten trotseren.

Doen in Praag

Weekend Praag? Koop de Prague Card!

Plannen voor een tripje naar de Tsjechische hoofdstad? Dan is het verstandig om de Prague Card aan te schaffen. Vanaf 71 euro krijg je gratis toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden in Praag. Zo zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de Praagse Burcht en de Petřín uitkijktoren gratis met de Prague Card. Je kunt kiezen voor een kaart van 24, 48 of 72 uur. Wil je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Praag, dan is de Praag Welcome Card een betere optie. Vanaf 42 euro krijg je namelijk gratis toegang tot talloze bezienswaardigheden én mag je drie dagen lang gratis reizen met het openbaar vervoer in Praag.

Praag bezoeken? Excursie boeken!

Wil je genieten van de hoogtepunten van Praag tijdens een rondvaart over de Moldau? Boek alvast je ticket online. Dat is al mogelijk vanaf 14 euro per persoon. Ik raad aan om tickets en tours voor je stedentrip Praag aan te schaffen bij GetYourGuide. Bij hen kan je meestal gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de activiteit.

Reizen naar Praag – Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel Charleroi en Düsseldorf vliegen meerdere maatschappijen direct op Praag. Vanaf Groningen en Rotterdam gaan alleen vluchten met een tussenstop. Wij vlogen met easyJet in 1,5 uur naar de Tsjechische hoofdstad. Kijk op Skyscanner voor goedkope vliegtickets Praag.

Van vliegveld Praag naar het centrum

Vanaf de luchthaven rijden er verschillende bussen naar het centrum van de Tsjechische hoofdstad. De snelste manier is om met de AE (Airport Express) te reizen. De bus vertrekt vanaf Terminal 1 en rijdt rechtstreeks naar treinstation Praha Hlavní nádraží (Praag CS). De reistijd is ongeveer 35 minuten en een kaartje kost 2,30 euro enkele reis (augustus 2017). Het vervoerbewijs kun je kopen in de bus.

De goedkoopste manier om vanaf de luchthaven naar het centrum van Praag te gaan is met bus 119 tot metrostation Veleslavín en dan met metrolijn A naar het centrum. Een kaartje is geldig zowel voor de bus als de metro. Bus 119 rijdt met tussenpozen van 5 tot 20 minuten, afhankelijk van het tijdstip. Ligt je eindbestemming aan metrolijn B, neem dan bus 100 tot metrostation Zličín.

Een auto huren in Praag is ook een overweging waard, maar raad ik je alleen aan als je meer van Tsjechië wilt zien. De afstand tussen de luchthaven en het centrum van Praag is slechts 15 kilometer.

Karelsbrug Praag Tsjechië

Uit eten in Praag

In de buurt van Motel One Prague zijn volop restaurantjes te vinden. La Republica aan Na Poříčí 1041/12 is een typisch Tsjechisch restaurant met traditionele gerechten. Lekker eten voor een klein prijsje. De lekkerste hamburgers in Praag eet je bij Palanda aan Zlatnická 11. Ruimer budget en lekker uit eten in Praag? Reserveer dan een tafeltje bij Eska aan Pernerova 49. Aanrader!

Overnachten Praag

Op zoek naar een leuk en betaalbaar hotel in Praag? Wij verbleven 3 nachten in Motel One Prague. Het designhotel ligt in de oude stad, op slechts 5 minuten lopen van het centraal station van Praag en 15 minuten van het Oude Stadsplein. De ideale locatie om optimaal te genieten van een stedentrip Praag. Boeken? Ik zou het doen: Motel One Prague.

Andere goede hotels in Praag: Residence Bologna, LePalais Art Hotel Prague en Narodni Stay. Ook leuk: NYX Hotel Prague by Leonardo Hotels. Dit designhotel ligt op nog geen minuut lopen van het Wenceslas-plein. Boek je liever een appartement in Praag? Controleer dan de beschikbaarheid van Michal&Michael’s Central Apartments en Old Town City Center Navratilova. Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Praag.

Tip: Zorg ervoor dat je bij aankomst op de luchthaven van Praag al Tsjechische Kronen op zak hebt. Voordeel hiervan is dat je niet in de lange rij hoeft voor de geldautomaat, zowel op de luchthaven als in de stad. Tsjechische Kronen kun je gemakkelijk online bestellen bij GWK. Je bestelde geld kun je afhalen bij één van de vijftig wisselkantoren, waaronder Schiphol Plaza.

Meer tips voor een stedentrip in Europa? Lees dan ook deze artikelen met Europese bestemmingen in de hoofdrol:

Deel dit bericht:

34 reacties op “Wat te doen in Praag | 16 tips voor bezienswaardigheden in de ‘Gouden Stad’

 • 23 oktober 2017 at 09:30
  Permalink

  Bedankt voor je tips! Wij gaan eind november en ik kan niet wachten om deze stad zelf te ontdekken!

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 15:18
   Permalink

   Graag gedaan Marleen! Wat leuk dat jullie naar Praag gaan, er valt genoeg te ontdekken. Heel veel plezier, geniet ervan.

   Beantwoord
 • 24 oktober 2017 at 14:11
  Permalink

  Leuk om je post over Praag te lezen en te zien! Ben er zelf in 2008 geweest maar helaas geen foto’s meer van! (Gecrashde harddisk;s)

  Beantwoord
 • 24 oktober 2017 at 18:59
  Permalink

  Ik ben een paar jaar geleden in Praag geweest en was erg onder de indruk, wat een mooie stad! En ook nog vrij goedkoop. De Eiffeltoren heb ik toen gemist, het uitzicht moet vast mooi geweest zijn.

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 14:42
   Permalink

   Leuk dat je in Praag bent geweest Sanne! Wij hebben de replica van de Eiffeltoren niet beklommen, de rij was gigantisch.

   Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 14:44
   Permalink

   Dankjewel Laura! Praag is een openluchtmuseum, waar je ook kijkt er is iets van kunst te vinden. Echt heel leuk, en divers.

   Beantwoord
 • 25 oktober 2017 at 10:40
  Permalink

  Praag is een prachtige stad. In de jaren negentig bezocht ik deze Tsjechische hoofdstad voor het eerst met mijn moeder. Voor mijn opleiding (Toerisme) verbond ik ons bezoek aan een project ten behoeve van het vak Kunstgeschiedenis. De verschillende bouwstijlen waren onderwerp van het onderzoek. Jaren later keerde ik terug, maar ook dat is inmiddels meer dan 15 jaar geleden…..

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 14:45
   Permalink

   Hoog tijd om weer eens terug te gaan. Er zal inmiddels veel veranderd zijn in vergelijking met je laatste bezoek.

   Beantwoord
 • 25 oktober 2017 at 11:24
  Permalink

  Wat een fijn artikel! Ik ben nog nooit in Praag geweest, maar heb er veel goede verhalen over gehoord. Met deze tips kan ik zeker wat als ik die kant op ga 🙂

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 14:45
   Permalink

   Dankjewel Kelly! Praag is een aanrader, zeker een keer doen.

   Beantwoord
 • 25 oktober 2017 at 16:48
  Permalink

  Wow wat een hoop tips geef je! Ik ben als tiener met school in Praag geweest. Ik herinner me nog de Astronomische klok en de Karelsbrug en Praagse Burcht. Er is ook een Gouden straatje toch?

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 14:48
   Permalink

   Er is inderdaad een Gouden Straatje in Praag. Het straatje is te vinden bij de Praagse Burcht, maar het was er zo druk dat we het niet bezocht hebben.

   Beantwoord
  • 19 juni 2020 at 16:06
   Permalink

   Wat een ontzettend leuk en grondig artikel over Praag. Alle hoogtepunten worden genoemd. Alle 16 zijn goed te doen op een stedentrip. Ook handige info over vervoer van de luchthaven naar het centrum. Volgens mij zijn de schoenen op Letna bij de metronoom verdwenen. Je mag er ook niet meer skateboarden op het dak van de bunker wegens instortingsgevaar. Vltava rivier noemen wij gewoon Moldau. De architect van het dansende huis is Frank Gehry (niet Gehr). Het meest recente werk van David Černy is ‘Brouk’, een gekreukelde Porsche aan een spies. Staat in Praag 4.
   Er is zo veel in Praag te zien, dit artikel is echt handig om de hoogtepunten te gaan bekijken.

   Beantwoord
   • 19 juni 2020 at 19:18
    Permalink

    Bedankt voor je reactie, complimenten en aanvullende informatie. Ik heb deze verwerkt in het artikel.

    Beantwoord
 • 25 oktober 2017 at 17:05
  Permalink

  Leuke foto’s en goede tips, wat is Praag een bijzondere stad! Al moet ik zeggen dat ik dat kunstwerk met de kruipende baby’s wel érg uit de toon vind vallen… Maar ach!

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 14:49
   Permalink

   Dankjewel Britte! Het kunstwerk valt inderdaad uit de toon, maar dat is precies wat de kunstenaar wilde. Zo blijft zijn werk niet onopgemerkt.

   Beantwoord
 • 26 oktober 2017 at 07:54
  Permalink

  Ik waande me weer even in Praag, was hier 10 jaar geleden op studiereis!

  Beantwoord
 • 26 oktober 2017 at 10:20
  Permalink

  Wat heb je veel gave dingen gezien in Praag zeg. 🙂 De meeste dingen kende ik al, maar er zitten toch ook een paar nieuwe ideeën tussen. Het is jaren geleden dat ik in Praag ben geweest en het blijft een van m’n favoriete steden in Europa, dus ik moet zeker weer een keer terug!

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 14:50
   Permalink

   En dan is dit nog maar een kleine greep uit wat we gezien hebben. Ik snap heel goed dat het een van je favoriete steden in Europa is.

   Beantwoord
 • 26 oktober 2017 at 15:31
  Permalink

  Leuke stad hé! Wij hebben zo’n beetje hetzelfde gezien en gedaan, maar de crawling babies waren er 4 jaar geleden nog niet. Ik vond vooral het park met die Eiffeltoren en het zicht op de stad erg tof!

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 15:01
   Permalink

   Klopt, de crawling babies is een vrij recent kunstwerk in Praag.

   Beantwoord
 • 27 oktober 2017 at 08:28
  Permalink

  Leuke tips!

  Ik ben lang geleden in Praag geweest met mijn moeder. Een aantal van de plekken hierboven komen me bekend voor. Ik ben benieuwd naar de rest.

  Beantwoord
 • 27 oktober 2017 at 18:13
  Permalink

  Leuk, Praag is echt geweldig. Leuk om te lezen dat jullie weer andere dingen hebben bezocht en bekeken. Zo heeft iedereen weer andere interesses in een stad.

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 15:04
   Permalink

   Leuk om te horen dat je Praag ook een geweldige stad vindt.

   Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 15:05
   Permalink

   We hebben heel wat kilometers afgelegd in Praag, het was het allemaal waard.

   Beantwoord
 • 28 oktober 2017 at 04:13
  Permalink

  Ik ben meerdere keren in Praag geweest en vind het een hele leuk stad. De laatste keer was trouwens al meer dan 15 jaar geleden bedenk ik me net dus misschien tijd om eens opnieuw een kijkje te gaan nemen 😀

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 15:10
   Permalink

   Tijd om terug te gaan Anto. Er is ongetwijfeld veel veranderd sinds je laatste bezoek.

   Beantwoord
 • 28 oktober 2017 at 15:31
  Permalink

  Tsja, daar moet ik dus nog heen 😄 Lijkt me heel bijzonder, maar het is er nog niet van gekomen…dit jaar eerst nog Luxemburg stad en Sofia. Misschien volgend jaar!

  Beantwoord
  • 29 oktober 2017 at 15:16
   Permalink

   Luxemburg-Stad en Sofia zijn ook niet verkeerd. Wij waren vorig jaar in Luxemburg-Stad, erg naar ons zin gehad. Heel veel plezier!

   Beantwoord
 • 28 oktober 2017 at 16:04
  Permalink

  Helaas nog niet in deze prachtige stad geweest. Moet ik maar eens doen want je foto’s spreken voor zich. Wist niet trouwens dat ze een toren hadden waar je op kon. Vind ik namelijk altijd leuk.

  Beantwoord
 • 29 oktober 2017 at 19:17
  Permalink

  Zo te zien timmert Praag inmiddels ook aardig aan de weg met moderne kunst, leuk om te zien. De John Lennon Wall hebben we toen wij er waren (volgens mij in 2001) gemist. Mijn meest indrukwekkende stukje Praag mis ik trouwens in deze lijst.. het Joodse stukje met de begraafplaats en de herinneringsplekken aan de 2de wereldoorlog. Mooi overzicht verder zeg!

  Beantwoord
  • 10 november 2017 at 08:16
   Permalink

   Praag is goed op weg met een breed aanbod, voor elk wat wils. Het gedeelte waar jij van onder de indruk was, hebben wij niet bezocht. Reizen is keuzes maken, wellicht een volgende keer.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.