Burano | Kleurrijke huizen op het eiland in de Lagune van Venetië

Venetië is een prachtige stad, maar ook erg druk. Wil je ontsnappen aan de drukte van de stad? Neem de vaporetto (waterbus) naar één van de eilandjes in de Lagune van Venetië. Burano wordt vaak omschreven als één van de kleurrijkste steden ter wereld. Elk huis heeft op dit Venetiaanse eiland zijn eigen unieke kleur, een gebruik dat stamt uit de 16de eeuw. De legende gaat dat vissers die terugkwamen van zee door de mist weinig konden zien. Ze schilderden hun huizen in felle kleuren, zodat ze die altijd terug konden vinden. 

Schilderachtig Burano

Burano is een klein eiland wat op 10 kilometer van Venetië ligt. Het eiland is vooral beroemd om zijn prachtige kant wat hier nog met de hand wordt gemaakt. Maar ook de felgekleurde gevels van de huizen maken het Venetiaanse eilandje een populaire bestemming voor een dagtrip. Rondom de kerk vind je sfeervolle straatjes waar kantwinkeltjes en horeca gehuisvest zijn. De meeste gevels zijn geschilderd in de voor Burona zo kenmerkende felle kleuren, van okergeel, fuchsia roze tot hemelsblauw. Ben je van plan om binnenkort een stedentrip naar Venetië te boeken? Sla een bezoek aan het kleurrijke Burano niet over. Als je de foto’s ziet begrijp je waarom.

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Een authentiek dorpje vol gekleurde huizen waar de was in de zon hangt te drogen, het water in de kanaaltjes smaragdgroen is en zelfs de bloemen de kleur van de gevels hebben. Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. Slenter door de sfeervolle straatjes, blijf even stilstaan op één van de bruggetjes of vergaap je vanaf een bankje op een pleintje aan de kleurrijke gevels van Burano. 

Combineer Burano met een bezoek aan het eiland van de glasblazers

Verwar het kleurrijke Burano niet met Murano, het glasblazers-eiland waar je eerder met de waterbus langskomt. Murano is goed te combineren met een bezoek aan Murano en beslist de moeite waard. Talloze eilandjes die van elkaar gescheiden worden door water en met elkaar verbonden zijn door talloze bruggetjes. Je vindt de meeste ateliers aan de Fondamenta dei Vetrai, de Kade van de Glasblazers. Je kunt hier een kijkje nemen in de fabriek om kunstenaars aan het werk te zien. Wat voor Burano geldt, geldt ook zeker voor Murano: neem de tijd om door de achterafstraatjes van het eiland te dwalen, weg van de toeristenstroom. 

Murano

Ben jij weleens op het kleurrijke Burano geweest?

Deel dit bericht:

2 reacties op “Burano | Kleurrijke huizen op het eiland in de Lagune van Venetië

 • 10 november 2017 at 22:07
  Permalink

  Toen wij naar Venetië vlogen hebben we niets van de stad gezien. We reden direct door naar de Dolomieten! Geen spijt van, maar ik ga graag eens terug om Venetië en Burano te bewonderen. Lijkt me er zo tof, al die kleuren!

  Beantwoord
  • 11 november 2017 at 11:03
   Permalink

   In tegenstelling tot veel andere mensen vind ik Venetië een geweldige stad. Het is er druk, maar er zijn ook delen waar het niet toeristisch is. Als je in Venetië bent mag een bezoeken aan de eilandjes niet ontbreken. De sfeer is er geweldig en het is er erg kleurrijk.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.