Beleef de herfst in Zandvoort

De dagen worden korter en binnen maken we het gezellig, de herfst is in volle gang. Rood, geel, groen en bruin zijn de kleuren die de komende weken het landschap gaan bepalen. Een jaargetijde waarin de natuur de mooiste kleuren krijgt voordat de bladeren gaan vallen. We genieten met z’n allen van de verandering en trekken erop uit in eigen land, de natuur
in of naar de kust. Beleef de herfst in Zandvoort, waar je naast een dosis frisse strandlucht ook een prachtig natuurgebied vindt. 

Uitwaaien aan de Zandvoortse kust 

Dik aankleden en de zilte lucht opsnuiven, heerlijk! Het 9 kilometer lange strand van Zandvoort is de ideale plek om uit te waaien en in de koudere maanden is de kust prachtig. Witte schuimkoppen op het water, kitesurfers worden meegevoerd op de golven van een onstuimige zee, indrukwekkende wolkenluchten en de aangename straling van een flauwe herfstzon op je gezicht. Na zo’n wandeling is het natuurlijk heerlijk genieten van een Hollands bokbiertje of een kop warme chocolademelk bij een van de strandpaviljoens die het hele jaar open zijn: Tijn Akersloot, Club Nautique, Thalassa, Beachclub No.5 en De Haven van Zandvoort.

Strandwandeling Zandvoort

Damherten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Zandvoort kun je heerlijk wandelen, ook buiten de paden. In het afwisselende duingebied met kanalen, bos en open stukken leven duizenden damherten. De kans dat je de dieren in het wild ziet is dan ook erg groot. Vorig jaar maakte ik een burlwandeling in dit prachtige natuurgebied. In de bronstijd laten de herten goed van zich horen door te burlen, een imponerend hard boerend geluid. De hele maand oktober kan je met een gids op pad om burlende herten te spotten en zie je hoe de mannetjes de strijd met elkaar aangaan om de gunst van het vrouwtje. Meer informatie vind je op de site van VVV Zandvoort.

Amsterdamse Waterleidingduinen Zandvoort

Amsterdamse Waterleidingduinen Zandvoort

Damherten Amsterdamse Waterleidingduinen Zandvoort

Hollandse Meesters in Zandvoort

Ook voor kunst kun je in de Noord-Hollandse badplaats terecht. Kunst die past bij Zandvoort. In het dorp staan op verschillende plekken 6 gigantische zandsculpturen. Het thema van dit jaar is Hollandse Meesters. De gedetailleerde kunstwerken zijn nog tot eind november te bewonderen op het Badhuisplein, het Kerkplein en het Raadhuisplein. 

Zandsculpturen Zandvoort

Zie ik je binnenkort in Zandvoort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.