OVER YOURTRAVELGUIDEONLINE

Yourtravelguideonline is een online reismagazine, waarop wereldreiziger en freelance tekstschrijver Marcel sinds augustus 2016 met veel plezier zijn avonturen in binnen- en buitenland deelt. Op zijn platform wil hij je graag inspireren met persoonlijke reisverhalen, kleurrijke fotoreportages en fijne tips. Hij deelt niet alleen praktische tips en de leukste must-see’s and do’s, maar laat je ook bijzondere slaapplekken zien en dat het maken van een roadtrip geweldig is. Op Yourtravelguideonline neemt hij je mee naar de mooiste plekken op deze aardbol. Daarnaast snijdt hij ook maatschappelijke thema’s aan waar hij en zijn vriend tegenaan lopen tijdens het reizen.

De vrijheid van reizen vindt hij geweldig, daar haalt hij energie en inspiratie uit. Het fascinerende aan reizen voor hem is de kennismaking met andere culturen, mensen ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven. Hij schuwt het niet om voor dit laatste uit zijn comfortzone te stappen. Marcel vindt het geweldig om op plekken te komen die nog onontdekt of minder bekend zijn. Waar de meeste mensen rechts gaan, gaat hij links. Zijn fotografie-hart gaat sneller kloppen van bijzondere architectuur, van Thaise tempels tot futuristische bouwwerken.

Tijdens het reizen vindt hij het fijn om een stad helemaal uit te pluizen, en op zoek te gaan naar dat ene leuke hotel of restaurantje waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast houdt hij van natuur, waar hij rust en balans vindt. Hij kan enorm genieten van het maken van lange wandelingen. Stad en natuur is voor Marcel dé ideale combinatie tijdens het reizen.

Yourtravelguideonline Marcel Korbee

HET GEZICHT ACHTER YOURTRAVELGUIDEONLINE

Ik ben Marcel, de oprichter van Yourtravelguideonline. Een reisfanaat met een passie voor schrijven en fotograferen. Passies die ik met veel plezier combineer op mijn blog. Nadat ik een roadtrip door Zuid-Afrika had gemaakt, werd al snel het idee voor een eigen reisblog geboren. Yourtravelguideonline is voor mij niet alleen een mooi naslagwerk van al mijn reizen, maar ook een creatieve uitlaatklep. Met veel enthousiasme schrijf ik reisverhalen waarmee ik je wil inspireren om onze wereld te gaan ontdekken. Ver weg én dicht bij huis.

Na mijn studie Proces- en Milieutechniek startte ik in 1993 met de studie Confectietechnologie aan de School voor Mode en Kleding in Amsterdam. Met mijn diploma op zak begon ik aan mijn eerste baan in de dynamische modewereld, waarvan de laatste 16 jaar als inkoper/productiemanager bij een kop-staartbedrijf. Op 1 november 2018 heb ik mijn vaste baan vaarwel gezegd om me helemaal te richten op mijn eigen bedrijf. Als freelance tekstschrijver en (web)redacteur werk ik voor verschillende opdrachtgevers in de reisbranche.

Favoriete continent: Europa en Noord-Amerika
Favoriete landen: België, Italië, Oman, Portugal en Zuid-Afrika
Houdt van: architectuur, chocolade, natuur, roadtrips, stedentrips, street art, wildlife, witte wijn en zonsondergangen
Droomt van: een reis naar Argentinië, reizen met de trein door Japan en een roadtrip door Mongolië
Travel quote: ‘The biggest adventure you can ever take is to live the life of your dreams.’

COPYRIGHT

Alle teksten en foto’s op Yourtravelguideonline zijn, tenzij anders aangegeven, eigendom van Marcel Korbee, KvK nummer 69378835. Het kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van teksten en foto’s is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van mij en een duidelijke bronvermelding.

Yourtravelguideonline fotografie

DISCLAIMER & SAMENWERKEN

Ik schrijf alleen verhalen over bestemmingen waar ik zelf ben geweest en deel alleen tips over hotels, producten en tours die ik zelf heb getest. Het meerendeel van mijn reizen betaal ik zelf. Af en toe werk ik samen met een verkeersbureau, die de reis voor mij organiseren en (een deel) betalen. Is dat het geval, dan zet ik dat altijd onderaan in het artikel. Voor de inhoud van mijn artikelen maakt het niet uit of het een samenwerking is of de reis zelf betaal. Er verschijnen geen artikelen op mijn blog waar ik niet achter sta of waarin ik niet eerlijk mijn mening kan of mag delen. Ik werk alleen samen met partijen die bij mij en mijn online reismagazine passen. Wil je samenwerken? Stuur een mail naar info@yourtravelguideonline.com om de mogelijkheden te bespreken. Het is mogelijk om een mediakit van Yourtravelguideonline per mail toegestuurd te krijgen.

AFFILIATE LINKS & ADVERTORIALS

Op Yourtravelguideonline vind je zo nu en dan affiliate links, bijvoorbeeld van Booking en GetYourGuide. Boek je een hotelkamer of koop je een product via deze links, dan krijg ik een klein percentage van je aankoopbedrag. Jij betaalt hier niets extra’s voor. Het percentage is voor rekening van de betreffende website waar ik je naartoe verwijs. Ik plaats alleen affiliate links naar hotels of producten waar ik zelf oprecht enthousiast over ben. Wanneer er een affiliate link in een blog staat, wordt dit altijd onderaan het artikel vermeld.

Daarnaast plaats ik ook advertorials op Yourtravelguideonline. Dit zijn betaalde artikelen die ik in opdracht van een bedrijf of website schrijf en publiceer op mijn blog. Ik waak ervoor dat deze artikelen commercieel en onpersoonlijk worden. Een voorbeeld van een advertorial is Bezienswaardigheden New York | Wat je niet mag missen bij een eerste bezoek.

BETROUWBARE INFORMATIE

De inhoud van Yourtravelguideonline is zorgvuldig samengesteld, maar het is mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. En natuurlijk verandert er op bestemmingen ook regelmatig iets, waardoor informatie niet meer actueel is. Het is daarom handig om zelf van tevoren te kijken of adressen, openingstijden en prijzen nog kloppen. Mocht je naar aanleiding van mijn artikelen een plek gaan bezoeken, dan kun je mij niet aansprakelijk stellen als je trip anders loopt dan je had gehoopt.

Heel veel leesplezier op Yourtravelguideonline!