IN DE MEDIA

Naast mijn passie voor reizen heb ik ook een grote passie voor fotografie. Het fotograferen begon met een kleine handzame fotocamera waar alleen standaard functies op zaten. Als snel werd dit eenvoudige exemplaar ingeruild voor een spiegelreflexcamera, Nikon D40X. Mijn camera gaat altijd mee op reis, zonder zou ik niet kunnen.

Voor mij hangt de situatie ter plekke af of ik mijn foto in kleur of zwart-wit schiet. Vaak kies ik voor zwart-wit fotografie bij dieren, portretten en stadsgezichten. Het weglaten van kleur zorgt ervoor dat het beeld rustig is. De aanwezigheid van (te) veel kleur in je beeld kan ervoor zorgen dat je wordt afgeleid. Bij zwart-wit fotografie heb je meer te maken met compositie, licht en contrast dan met kleur. 

Soms zegt een foto zoveel meer dan woorden dat het overbodig is om bij een foto een tekst te plaatsen. Daarnaast kan een foto juist het verhaal wat je wilt vertellen versterken. De foto’s die ik maak worden niet bewerkt en zijn dus puur. Tijdens mijn reizen heb ik duizenden foto’s gemaakt. Het terugkijken van mijn foto’s vertelt mij een verhaal van een uniek moment en neemt mij direct weer mee terug naar mijn gemaakte reis.