Grab op Bali | Tips voor goedkoop reizen met de taxi op Bali

Reizen met het openbaar vervoer op Bali is een uitdaging. Je kunt op sommige plekken wel de bus nemen, maar die gaat niet standaard naar elke locatie op het eiland. En als je geen scooter wilt huren dan ben je al snel aangewezen op de taxi’s die vaak vrij prijzig zijn. Tijdens onze laatste rondreis Bali (dec. 2019/jan. 2020) kregen wij de gouden tip van de eigenaar van onze homestay in Uluwatu: maak gebruik van de Grab App waardoor je tegen hele lage prijzen met de taxi kunt reizen. Dus wil je goedkoop reizen met de taxi op het Indonesische eiland? Dan raad ik je aan een Grab op Bali te boeken!

Simkaart Bali kopen

Wil je contact houden met het thuisfront, een jaloersmakende foto van je vakantie delen op Instagram of een taxi op Bali bestellen? Dan is het erg handig om een lokale simkaart te kopen. Zo heb je altijd internet op je mobiel en dat is nodig voor de Grab App. Een lokale simkaart kost een paar euro. Als je de kaart koopt zit er meestal een paar euro beltegoed op. Een simkaart met 1,5 GB aan data kostte mij nog geen 10 euro (december 2019). Voorafgaand aan onze vakantie deed ik onderzoek naar de verschillende aanbieders. Uiteindelijk koos ik voor Telkomsel. Deze internet provider heeft namelijk het beste bereik in afgelegen gebieden. Just to be sure.

Sinds kort moet je je simkaart laten registreren. Bij Telkomsel moest dit bij mij binnen vijf dagen na aankoop van de kaart. Wanneer je op een toeristenvisum (als je langer dan dertig dagen op Bali blijft) reist, kun je de simkaart niet registreren per sms. Je moet naar een winkel van Telkomsel om de registratie te voltooien. Tip: neem altijd je paspoort mee. Wanneer je beltegoed op is, kun je nieuw beltegoed kopen. Soms gaat dit door middel van een kraskaart waarbij je zelf een code moet invullen, soms gaat het via een elektronische code. De verkoper toetst dan op zijn eigen telefoon een code in waardoor jij extra beltegoed ontvangt.

Grab Bali boeken? Download de Grab App!

Grab is een gratis app die in korte tijd ontzettend populair is geworden in landen als Indonesië, Maleisië, Singapore en Thailand. Tot april 2018 was het mogelijk om zowel via Grab als Uber een taxi op Bali te boeken. Inmiddels heeft Grab de diensten van Uber op het eiland overgenomen. Via de app kunnen locals zich aanmelden als chauffeur en kan jij aangeven voor welke route je een taxirit nodig hebt. Wil je Grab op Bali gebruiken? Download dan de Grab App. Naast het boeken van een taxi via de app van Grab kan je ook een scooter met chauffeur regelen en eten bestellen.

Hoe werkt Grab?

Grab op Bali IndonesiëGrab werkt in principe hetzelfde als Uber. Via de mobiele app kan je de locatie instellen waar je opgehaald wilt worden en waar je heen wil. Je kunt heel precies op de kaart aangeven wat jouw locatie is. Deze kaart werkt net als Google Maps en er kan dus ook gezocht worden op namen van restaurants of hotels. Erg handig! Na het invoeren van de ophaallocatie zoekt hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare Grab chauffeur.

Er is er altijd wel een in de buurt. Wij hebben nooit langer dan 10 minuten op een taxi hoeven wachten. Vervolgens zie je de prijs, die echt heel laag is. Zo betaalden wij voor een taxirit in Uluwatu 150.000 IDR (10 euro) met een ‘gewone’ taxi, terwijl hetzelfde ritje met Grab ons slechts 53.000 IDR (3,5 euro) kostte.

Een van de grootste voordelen van Grab is dat je vooraf weet wat de prijs van de taxirit is, wat je een hoop onderhandelen scheelt. Een ander pluspunt: je kunt de chauffeur met contant geld betalen. En als je een rit boekt, zie je op de kaart in de app precies waar de chauffeur zich bevindt en hoelang hij nog onderweg is naar het ophaalpunt.

Ook krijg je gelijk de naam en het kenteken van de auto te zien. Zo weet je zeker dat je bij de juiste persoon instapt. Zodra je gekoppeld bent aan een chauffeur kan je gemakkelijk via de app met hem communiceren. Erg prettig, als je bijvoorbeeld door onvoorziene omstandigheden later dan het afgesproken tijdstip op de ophaallocatie bent. Of als je elkaar niet kunt vinden.

Ben ik tevreden over Grab op Bali?

Absoluut! Het gemak van Grab, de zekerheid over de prijs en de vriendelijkheid van de chauffeurs heeft mij ervan overtuigd deze dienst vaker te gebruiken voor korte afstanden op Bali. Grab is een handige én gebruiksvriendelijk app om online een taxi te boeken. Je kunt in de app de auto volgen, je weet dus precies wanneer de auto arriveert. De prijzen van Grab liggen een stuk lager dan die van reguliere taxi’s. En qua prijs weet je vooraf waar je aan toe bent. Ik kan alleen maar voordelen bedenken. Wat mij betreft mag deze app niet ontbreken op je telefoon als je een vakantie naar Bali hebt geboekt.

Meer lezen over Bali?

Ga jij op vakantie naar Bali en ben je op zoek naar tips en inspiratie? Ik schreef uitgebreid over Sidemen, Denpasar, Uluwatu en Ubud. Op de vraag ‘Wat kost een vakantie Bali?’ geef ik antwoord. Ben je op zoek naar een leuk hotel? Dit zijn mijn favoriete accommodaties Bali. Check ook eens mijn route voor een 17-daagse rondreis Bali, lees wat je allemaal kunt doen op Nusa Lembongan & Nusa Ceningan,waar je de leukste lokale markten op Bali vindt of bekijk al mijn artikelen over Bali. De verborgen plekjes van Bali ontdekken? Dan is deze 16-daagse rondreis Bali misschien wel iets voor jou. Weten wanneer je het beste naar Indonesië kunt reizen? Hier lees je meer over de beste reistijd Bali.

En, heb jij al eens gebruikgemaakt van de diensten van Grab op Bali?

In dit artikel vind je affiliate links. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.