Mijn eerste safari | Een fantastische ervaring in het Krugerpark

Het was een lang gekoesterde droom van mij: een roadtrip maken door Zuid-Afrika. Ik was nooit eerder in Zuid-Afrika geweest en keek ontzettend uit naar onze reis. In maart werd deze droom werkelijkheid. Het werd een indrukwekkende reis, niet in de laatste plaats door de vele wildparken die we bezochten. Mijn eerste safari maakte ik in het Balule Nature Reserve, onderdeel van het wereldberoemde Krugerpark. 

Balule Nature Reserve

Het Balule Nature Reserve is bijna 3.000 hectare groot en staat in open verbinding met het Krugerpark. De kans is groot dat we tijdens onze eerste safari oog in oog komen te staan met de Big Five. Om vier uur staat onze eerste safari gepland. Na een spannend avontuur door het Krugerpark arriveren we net op tijd bij onze lodge én voor onze gamedrive. Op advies van de ranger trekken we een lange broek aan en nemen we een trui mee. Overdag kan het erg warm zijn maar ‘s avonds koelt het flink af. Het moment waar we al maanden reikhalzend naar uitkijken gaat nu echt beginnen. We zijn klaar voor onze eerste safari.

gamedrive jeep

Wildlife

We zijn nog geen vijf minuten onderweg of we spotten de eerste dieren al. Een groep impala’s staat met gespitste oren te kijken als we langsrijden. Niet verwonderlijk dat we deze dieren zien, het is een van de meest voorkomende dieren in het park. Maar om eerlijk te zijn draai ik voor deze dieren een paar uur later mijn hoofd niet meer om, ze zijn werkelijk overal. We vervolgen onze weg over de onverharde wegen van het Krugerpark. Soms hevig schuddend van links naar rechts, de andere keer loskomend uit mijn stoeltje. Ik geniet volop van mijn eerste safari en neem het geschud voor lief.

Mijn eerste safari: Impala's

Genieten 2.0

Binnen het uur zien we zebra’s, neushoorns en giraffes. De zebra’s grazen ongestoord door terwijl we volop met onze camera’s en telefoons mooie plaatjes aan het schieten zijn. Nog geen tien minuten later wordt de jeep wederom stopgezet, een teken dat er dieren in de buurt zijn. Op aanwijzingen van onze ranger rijdt de chauffeur vervolgens stapvoets de struiken in. In de verte doemen twee grote dieren op. De neushoorns lijken wel prehistorische dieren, met hun gepantserde huid en indrukwekkende hoorn. Even verderop staan twee giraffes te smullen van de struiken. De dieren schrikken van de jeep en zetten het op een lopen. Wat een gracieuze dieren. Fantastisch!

Mijn eerste safari: Zebra's

Mijn eerste safari: Neushoorn

Hongerige leeuwen

Waar aan het begin van onze gamedrive de dieren zo ongeveer langs de kant van de weg stonden moeten we nu op zoek naar de dieren. We rijden dieper het park in en dankzij onze ranger slagen we hierin. Als eerste stuiten we op een groep leeuwen. Enigszins verborgen achter de struiken liggen ze op de rotsen. Onze chauffeur manoeuvreert de jeep langs de struiken en op zeer korte afstand van de sterk vermagerde leeuwen zet hij de motor uit. Wat als, hoor ik mezelf denken.

gamedrive-leeuwen

My lucky day

Na onze kennismaking met de groep luierende leeuwen rijden we verder. Ik bemerk enige opwinding bij onze ranger, dit blijkt te kloppen. Onze jeep verlaat de onverharde weg en rijdt over rotsen en door een dichtbebost gebied. We zitten gebogen met onze hoofden tussen de knieën om geen takken in ons gezicht te krijgen. De jeep komt tot stilstand. Er wordt om absolute stilte gevraagd. We staan bovenop een rots en ik heb een uitstekend uitzicht. Naast mij ligt een groep leeuwen die hun zojuist gevangen buffel aan het verorberen zijn. Het schoon eten van de botten gaat gepaard met een schrapend geluid. Ondertussen loopt een andere leeuw met een poot van de buffel in z’n bek voor de jeep langs. Ongelooflijk hoe dicht je bij de dieren komt.

Mijn eerste safari: Leeuw

Mijn eerste safari: Leeuw

Big Five spotten tijdens mijn eerste safari

Dit was onze eerste gamedrive tijdens onze roadtrip Zuid-Afrika. Een onvergetelijke ervaring die ik niet had willen missen. De Big Five hebben we niet gezien, maar wel veel andere dieren. We genoten van een spannend avontuur door een prachtig landschap. 

Heb jij weleens een gamedrive gemaakt en welke dieren spotte jij? 

14 reacties op “Mijn eerste safari | Een fantastische ervaring in het Krugerpark

 • 12 november 2016 at 12:28
  Permalink

  Wauw gaaf! Vooral die groep hongerige leeuwen, geweldig! Voor ons zijn de safari’s in Zuid Afrika nog steeds het hoogtepunt van de reis, misschien zelfs van alle reizen die we tot nu toe maakten. Echt een droom die uitkwam 🙂

  Beantwoord
  • 13 november 2016 at 09:06
   Permalink

   Het was inderdaad heel gaaf Lies! Leuk dat je ook zo enthousiast bent over je gemaakte safari’s. Ik ben het met je eens wat betreft het hoogtepunt en een droom die uitkwam, het is zó onwerkelijk!

   Beantwoord
 • 12 november 2016 at 12:45
  Permalink

  wow wat een geluk, prachtig om zulke dieren in het echt te zien. Die jeeps zijn ook wel cool!

  Beantwoord
  • 13 november 2016 at 09:08
   Permalink

   Ik heb zeker geluk gehad Christophe! Het is fantastisch om op safari te gaan met zo’n open jeep. Heb jij al eens een safari gemaakt of staat deze op je wish list?

   Beantwoord
  • 23 november 2016 at 18:31
   Permalink

   Het was een gave reis, vanaf het eerste tot het laatste moment genoten van het prachtige Zuid-Afrika. Absolute aanrader, zeker doen Shamira! M’n lucky day was inderdaad heel bijzonder, als ik er aan terugdenk krijg weer kippenvel.

   Beantwoord
 • 29 november 2016 at 21:26
  Permalink

  Wat een bijzonder toffe ervaring joh! Zo’n beest een prooi zien eten, dat lijkt me eerst wel even wennen hoor 😉 En al die beesten continue kunnen blijven zien, dat lijkt me niet vervelen hoor. Zo gaaf!!

  Beantwoord
  • 29 november 2016 at 21:50
   Permalink

   Een onvergetelijke ervaring was het, zó indrukwekkend. Op een gegeven moment word je heel fanatiek in het zoeken naar beesten, echt leuk! Zo’n safari is echt iets voor jou als dierenvriend.

   Beantwoord
 • 30 november 2016 at 12:03
  Permalink

  Wow, op die leeuwen ben ik echt wel jaloers!! Ook in Zuid-Afrika mijn eerste safari gedaan: met de huurauto 3 dagen door het Krugerpark gereden. Op het luipaard na zowat alle dieren gezien. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Beantwoord
  • 2 december 2016 at 17:12
   Permalink

   Het is inderdaad iets om jaloers op te zijn, wat een ervaring was dat. Klinkt goed wat je hebt gedaan en je hebt ook veel dieren gezien begrijp ik, leuk!

   Beantwoord
 • 31 januari 2017 at 22:33
  Permalink

  Wat ontzettend gaaf om te zien hè? Ik ben nog maar 1X in Afrika op safari geweest maar sindsdien heeft het wel wat bij mij los gemaakt. In de toekomst moet ik zeker nog eens terug om meer te ontdekken. Wat een gave foto’s heb je van die leeuwen zeg!!

  Beantwoord
  • 1 februari 2017 at 20:38
   Permalink

   Het was ontzettend gaaf om mee te maken Jacomijn! Deze safari zal me voor altijd bijblijven, een indrukwekkende ervaring. We hadden een goede ranger die deze leeuwen wist te spotten. Als je zó dichtbij komt kan je alleen maar genieten en foto’s maken. Als ik jou was zou ik zeker eens teruggaan naar Zuid-Afrika, het is een prachtig land!

   Beantwoord
 • 1 februari 2017 at 13:31
  Permalink

  Gaaf dat de safari zo goed bevallen is. Het is even vroeg opstaan maar zeker doe moeite waard. Wij hebben ook leeuwen gezien, alleen in de toestand waar ze meestal in verkeren. Slapend haha. Nouja, twee lagen in een boom te slapen, dat scheen ook uniek te zijn. Lijkt me tof om zo ook eens in actie te zien. Ik had trouwens dezelfde gedachten na de 1000e impala. Als je die niet tegenkomt dan heb je een slechte dag gehad en zou ik mijn geld terugvragen

  Beantwoord
  • 1 februari 2017 at 20:43
   Permalink

   En of de safari goed bevallen is, deze zal me voor altijd bijblijven. We hebben diverse gamedrives (in verschillende parken) gemaakt, zowel ‘s-morgens vroeg als laat in de middag. Je moet er iets voor over hebben (vroeg opstaan) maar dat ben je al snel vergeten als je al die indrukwekkende dieren ziet. We hebben heel veel impala’s gezien maar gelukkig ook heel veel andere dieren. Het beeld van leeuwen in een boom lijkt mij erg mooi maar als ik mag kiezen zie ik ze liever in actie.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.