Terugblik roadtrip Zuid-Afrika | Route, planning en accommodaties

Het is precies een half jaar geleden dat we onze roadtrip Zuid-Afrika beëindigden. Een mooi moment om terug te blikken op deze fantastische reis. In drie weken tijd hebben we een indrukwekkende én lange route  van 4832 kilometer afgelegd. We hebben zoveel mogelijk must sees bezocht tijdens onze reis. Uit eerdere blogs is al gebleken dat Zuid-Afrika mij verrast en geraakt heeft. Het land beschikt over een prima wegennet en is uitermate geschikt voor het maken van een rondreis. In terugblik roadtrip Zuid-Afrika lees je meer over onze route, planning en de accommodaties waar we verbleven. 

Lees ook: Vlucht vertraging? Je hebt recht op een vergoeding tot wel 600 euro!

Dag 1 | Aankomst Johannesburg

Omdat we laat in de avond in Johannesburg aankomen, besluiten we direct naar ons guesthouse te gaan. We zijn moe van de lange reisdag, zoeken ons bed op en vallen als een blok in slaap.

Route roadtrip Zuid-Afrika Soweto

Dag 2 | Dagtrip naar de townships van Soweto

De eerste dag in Johannesburg maken we onder begeleiding van een lokale gids een fietstocht door Soweto. Om het leven in de townships met eigen ogen te zien, is een onvergetelijke ervaring. Enerzijds zie je de armoede, anderzijds zie je dat de mensen die hier leven gelukkig zijn. Met de beperkte middelen die de bewoners hebben geven ze kleur aan hun leven. Wil je ook een fietstocht door Soweto maken? Boek hier een onvergetelijke dag op de fiets door de straten van het iconische Soweto, waar ooit Desmond Tutu en Nelson Mandela woonden.

Dag 3 | Hazyview

Onze roadtrip Zuid-Afrika kan na het ophalen van de huurauto echt beginnen. We verlaten Johannesburg en rijden in oostelijke richting naar het Kruger National Park. Omdat de afstand te groot is om in één keer te rijden besluiten we de nacht door te brengen in Hazyview. Onze route gaat door de provincie Mpumalanga. Een indrukwekkende route die ons voert door schilderachtige landschappen, imposante bergen en een glooiend groen landschap. Via Belfast rijden we naar Mashishing (Lydenburg). Dit stadje ligt aan de voet van de Long Tom Pas, het officiële begin van de Panormaroute en tevens de hoogste asfaltweg in Zuid-Afrika. Na het bereiken van het hoogste punt, gelegen op 2150 meter, komen we laat in de middag aan bij onze lodge.

 • Afstand Johannesburg – Hazyview: 425 km.
 • Accommodatie: Gecko Lodge, Hazyview.

Route roadtrip Zuid-Afrika Kruger National Park

Dag 4 | Balule Game Reserve

Via Graskop rijden we via de Mac Mac Falls, Pilgrims Rest en God’s Window richting de Blyde River Canyon. De route is overweldigend en de ‘oehs’ en ‘ahs’ rollen dan ook veelvuldig uit onze monden. Neem de tijd voor deze route want het zijn stuk voor stuk bijzondere plekken. Na het passeren van de rotsformaties van Blyde River Canyon komen we in een droger en ruiger gebied. Een bezoek aan het eerste wildpark tijdens onze rondreis is een feit. Tijdens de eerste safari in het Krugerpark spotten we giraffes, neushoorns, olifanten, buffels en zebra’s. Ook stuiten we op een groep leeuwen die onder de struiken hun zojuist gevangen buffel liggen te verorberen. Ongelooflijk hoe dicht je bij de dieren komt. Een onvergetelijke ervaring.

Dag 5 | Kruger National Park

De route door het Krugerpark leggen we af met onze huurauto. Tijdens de gamedrives van gisteren en vanmorgen hebben we veel wildlife gezien. Ook tijdens onze selfdrive door het nationale park spotten we veel dieren: roofvogels, luipaarden, olifanten en giraffes. De geasfalteerde wegen in het park zijn zeer goed begaanbaar. Let op je snelheid! In het park staan diverse flitscamera’s en politieagenten met laserguns.

 • Afstand Hoedspruit – Mpumalanga: 235 km.
 • Accommodatie: Lower Sabie Rest Camp, Mpumalanga.

Route roadtrip Zuid-Afrika Koninkrijk eSwatini

Dag 6 | Koninkrijk eSwatini

Ons bezoek aan het Koninkrijk eSwatini is er een om nooit te vergeten. De laaghangende bewolking en onophoudelijke regen maakt van onze rit door de bergen een bizarre tocht. Het zicht tijdens de autorit is nihil. Erg jammer, de groene bergachtige omgeving schijnt prachtig te zijn. Door de constante regenval is het terrein van Mlilwane Wildlife Sanctuary in één grote modderpoel veranderd. Ons bezoek aan het park valt letterlijk in het water. Een goede reden om nog eens terug te keren naar het Koninkrijk eSwatini.

 • Afstand Mpumalanga – Swaziland: 235 km.
 • Accommodatie: Mlilwane Rest Camp, Swaziland. 

Route roadtrip Zuid-Afrika St. Lucia

Dag 7 | St. Lucia

De huurauto blijkt niet geschikt te zijn voor de avonturen die we in het Koninkrijk eSwatini hebben meegemaakt. Ik raad je aan om een 4WD te huren als je plannen hebt voor een roadtrip Zuid-Afrika. Wellicht zijn de kosten hoger, maar dat weegt niet op tegen het comfort en de veiligheid die je ervoor terugkrijgt. Door ons oponthoud komen we later dan gepland aan bij het Hluhluwe Umfolozi Park. Noodgedwongen moeten we ons bezoek inkorten. Het is het oudste park van Zuid-Afrika en kent een gevarieerd landschap: dichte bossen, droge velden, open vlaktes, diepe valleien en veel dieren.

Het levendige St. Lucia barst van de restaurantjes en biedt volop mogelijkheden voor uitstapjes. Nijlpaarden spotten op Lake St. Lucia, een dagje luieren aan het uitgestrekte strand of een kijkje nemen op de markt van Mtubatuba.

Dag 8 | Dagtrip Greater St. Lucia Wetland Park

Na een enerverende eerste week besluiten we om het rustig aan te doen in St. Lucia. ‘s Morgens boeken we een boottocht over Lake St. Lucia en de middag spenderen we aan het strand. We spotten kuddes nijlpaarden en diverse (water)vogels. De kosten van deze twee uur durende tour bedragen 11,70 euro p.p. (maart 2016).

 • Afstand Swaziland – St.Lucia: 300 km.
 • Accommodatie: The Sandpiper, St. Lucia.

Route roadtrip Zuid-Afrika Drakensbergen

Dag 9 | Giants Castle Camp Drakensbergen

Vandaag staat de langste rit van onze roadtrip Zuid-Afrika op de planning. Nadat we op de N2 de steden Empangeni, Stanger, Tongaat en Durban achter ons gelaten hebben vervolgen we onze weg over de N3 richting Pietermaritzburg. Bij Mooirivier verlaten we de snelweg en volgen de borden Giants Castle. De laatste 64 kilometer gaan door een adembenemend landschap. Imposante bergketens, open groene vlaktes en dreigende wolkenpartijen wisselen elkaar in rap tempo af. We stoppen onderweg om te genieten van het uitzicht op de Drakensbergen. Op de achtergrond horen we het kabbelende water van de in het dal lopende Champagne rivier.

Route roadtrip Zuid-Afrika Drakensbergen

Dag 10 | Hiken door een adembenemend landschap

Giants Castle is gelegen op 3341 meter in het Ukhamlamba Drakenberg Park. Het park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is 243.000 hectare groot en kent veel natuurparken: Royal Natal National Park, Giants Castle Nature Reserve en het Cobham State Forest. In het laatstgenoemde bevindt zich de grootste bergketen van Zuid-Afrika. De Drakensbergen herbergt veel soorten landschappen: bergketens, open vlaktes, valleien, rotsformaties, zandstenen kliffen, graslanden, bossen en kristalheldere rivieren. Absoluut de moeite waard om in dit gebied te verblijven. We hebben tijdens ons verblijf in Giants Castle Camp twee hikes gemaakt. Er zijn zowel routes voor de beginnende als voor de gevorderde wandelaar beschikbaar.

 • Afstand St.Lucia – Drakensbergen: 450 km.
 • Accommodatie: Giants Castle Camp, Drakensbergen. 

Route roadtrip Zuid-Afrika Golden Gate Highlands National Park

Dag 11 | Golden Gate Highlands National Park

Vanaf de Sterkfontein Dam rijden we verder over de R712, de Maluti route. De reis eindigt bij het Glen Reenen Rest Camp, gelegen in het Golden Gate Highlands National Park. Het park staat bekend om zijn spectaculaire zandsteenformaties die bij ondergaande zon vuurrood kleuren. De uitgestrekte vlaktes krijgen een gouden gloed. Aan dit laatste dankt het park zijn naam. De route is een absolute aanrader als je vanuit de Drakensbergen naar Free State rijdt. De geasfalteerde wegen zijn zeer goed begaanbaar en voeren je door een schitterend landschap. Het landschap verandert van uitgestrekte kale vlaktes naar groene heuvels met immense rotsformaties. Het park is uitermate geschikt voor het maken van hikes. Sommige routes zijn pittig, maar je zal beloond worden met spectaculaire vergezichten.

 • Afstand Drakensbergen – Clarens: 255 km.
 • Accommodatie: Glen Reenen Rest Camp, Clarens.

Lees ook: Praktische tips Zuid-Afrika | Goed voorbereid op reis

Dag 12 | Bloemfontein

In de stromende regen rijden we vanuit het Golden Gate Highlands National Park naar Bloemfontein. We passeren de plaatsen Clarens, Ficksburg en Ladybrand. Clarens staat bekend als Jewel of the Free State. Het gebied staat voornamelijk bekend om zijn vele fruitbomen. Ficksburg is het centrum van de kersenindustrie. Net als Ficksburg ligt Ladybrand tegen de grens van Lesotho aan. Het dorpje wordt omgeven door zandstenen heuvels waar veel San-tekeningen en grotten te vinden zijn.

Route roadtrip Zuid-Afrika Valley of Desolation Graaff-Reinet

Dag 13 | Graaff Reinet

Elke dag rijden we met open mond door de overweldigende landschappen van Zuid-Afrika. Voor mij stak er één gebied met kop en schouders boven alle andere uit: de Karoo. Gelegen in het hart van Zuid-Afrika vind je dit uitgestrekte woestijngebied. Het droge en verlaten landschap wordt gekenmerkt door zijn roodbruine kleur, lage begroeiing en imposante rotsformaties.

Dag 14 | Dagtrip Valley of Desolation

Graaff Reinet, ook wel ‘Juweel van de Karoo’ genoemd, wordt omgeven door het Camdeboo National Park en de Valley of Desolation. Het spectaculaire uitzicht vanaf de top van de Valley of Desolation over het Karoo-landschap en op de 120 meter hoge uit het dal rijzende rotskolommen is verbluffend. Het lijkt op het eerste oog of deze rotskolommen zorgvuldig gestapeld zijn. Niets is minder waar. De kolommen zijn het resultaat van vulkaanactiviteit, versteende magma en erosie van zo’n 160 miljoen jaar. De weg naar de top is smal en zonder vangrail. Bezoek Valley of Desolation tijdens je roadtrip Zuid-Afrika in de vroege ochtend of in de late middag.

Route roadtrip Zuid-Afrika Addo Elephant National Park

Dag 15 | Addo Elephant National Park

Tijdens onze roadtrip Zuid-Afrika bezoeken we veel (wild)parken. De hoge verwachtingen die ik vooraf had van het Addo Elephant National Park zijn volledig waargemaakt. De asfalt- en gravelwegen in het park zijn goed begaanbaar. Waar het Krugerpark droog en dor oogt, is het Addo groen en fris. Binnen het park zijn diverse loops te rijden. In het park spotten we bokken, buffels, koedoes, luipaarden, olifanten, wrattenzwijnen en zebra’s. De dieren schuwen het niet om vlak langs je auto te lopen. Dit maakt van je bezoek aan het park een spannende belevenis.

Dag 16 | Storms River Village

De lange autorit over de R335 en N2 verloopt niet prettig. De kwaliteit van het wegdek van de R335 is ronduit slecht. Een smalle weg met heel veel hobbels. Na al het gehobbel rijden we vanaf Port Elisabeth over de N2 richting Plettenberg Bay. Op weg naar Storms River Village besluiten we iets door te rijden om een bezoek te brengen aan Monkeyland en Birds of Eden. Beide reservaten zijn een bezoek waard. Met eigen ogen zien we hoe de in het verleden gekooide en/of mishandelde dieren zich weer aan hun natuurlijke leefomgeving aanpassen.

Route roadtrip Zuid-Afrika Tsitsikamma National Park

Dag 17 | Dagtrip Tsitsikamma National Park

Ondanks het slechte weer laten we ons er niet van weerhouden om Mouth Trail te lopen. Via de natte, gladde houten trap lopen we naar de hangbrug. De route voert ons langs steile rotswanden en dichtbegroeide bossen. De brug hangt tussen twee steile rotswanden, boven de kolkende golven van de monding van Storms River. In de stromende regen maken we de overtocht. De brug beweegt ritmisch mee bij het neerzetten van elke stap die we zetten.

Lees ook: Accommodaties Zuid-Afrika | Mijn favoriete slaapplekken op een rij

Dag 18 | Oudtshoorn

Op weg naar Oudtshoorn bezoeken we de stad Knysna, gelegen in het hart van de Tuinroute. Knysna staat onder meer bekend om zijn lagune en is een toeristenplaats bij uitstek. De geplande boottocht kan helaas geen doorgang vinden omdat we de afvaart hebben gemist. Als alternatief rijden we naar het einde van de George Rex Drive. Vanaf de parkeerplaats lopen we via een wandelpad naar de lagune. De monding van de lagune wordt bewaakt door de Knysna Heads. Deze bergtoppen zijn gelegen aan weerszijde van de smalle opening van de lagune. Vanaf de Indische Oceaan leidt de monding je naar de oude haven van de stad. Een bezoek aan het toeristische Knysna is beslist de moeite waard tijdens een roadtrip Zuid-Afrika.

 • Afstand Storm River Village – Oudtshoorn: 220 km.
 • Accommodatie: Red Stone Hill, Oudtshoorn.

Route roadtrip Zuid-Afrika Route 62

Dag 19 | Kaapstad

Een dag eerder dan gepland reizen we af naar onze eindbestemming Kaapstad. De laatste kilometers kiezen we voor een alternatieve route en laten we de Tuinroute links liggen. Route 62 is 850 kilometer lang en loopt van Port Elizabeth naar Kaapstad of omgekeerd. Dwars door de roodbruine Karoo-woestijn, langs wijngaarden en door plaatsen als Calitzdorp, Ladismith, Barrydale en Worcester. De route is een prima alternatief voor de Tuinroute en een must do tijdens je roadtrip Zuid-Afrika.

Dag 20 | Dagtrip Kaapstad te voet ontdekken

Kaapstad heeft alles in zich wat je als reiziger zoekt. Luieren aan een hagelwit strand, het indrukwekkende Robbeneiland bezoeken of genieten van een weids uitzicht vanaf de Tafelberg. De trendy winkelstraten Long Street en Upper Kloof Street zijn zowel bij de inwoners als bij toeristen zeer geliefd. Het straatbeeld wordt hier bepaald door restaurants, (vintage) winkeltjes, koffiebarretjes en cafés. De felgekleurde huizen in Bo-Kaap, wijk van de moslims, zijn gelegen aan de voet van Signal Hill. Er is zoveel te doen en zien dat een verblijf in deze stad hoe lang dan ook, altijd te kort zal zijn.

Route roadtrip Zuid-Afrika Chapman's Peak Drive Kaapstad

Dag 21 | Dagtrip Chapman’s Peak Drive, Boulders Beach en veel meer

De kustroute verbindt de plaatsen Houtbay en Noordhoek en is een mooie, maar ook uitdagende route om te rijden. Chapman’s Peak Drive is een smalle weg vol (krappe) bochten van slechts negen kilometer lang en voert je langs diepe afgronden. Na elke bocht staat je een ander adembenemend uitzicht te wachten. Chapman’s Peak Drive is een route die zeer goed te combineren is met een bezoek aan Slangkop Lighthouse in Kommetjie, Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach waar een kolonie zwartvoetpinguïns leeft.

Dag 22 | Kaapstad

Nog één keer lopen we door de straten van Kaapstad, om afscheid te nemen van deze geweldige stad. De Moederstad van Zuid-Afrika. Met het inleveren van de huurauto zit onze roadtrip Zuid-Afrika er definitief op.

Terugblik roadtrip Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land van contrasten. Uitgestrekte witte zandstranden, authentieke dorpjes, (wild)parken en de constant veranderende landschappen wisselen elkaar in rap tempo af. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken en een onvergetelijke indruk te krijgen van Zuid-Afrika. Onze eerste roadtrip Zuid-Afrika is er een geweest om nooit te vergeten. In zeer korte tijd ben ik verliefd geworden op het prachtige en gastvrije land.

Auto huren voor vakantie? Boek een huurauto via Sunny Cars!

Als je ook een roadtrip Zuid-Afrika wil maken, dan raad ik je aan om vóór vertrek een auto te huren. Wij huren altijd via Sunny Cars. Als je via deze organisatie huurt, ben je altijd all inclusive verzekerd. Zelfs je eigen risico wordt door hen gedekt. Zelf vind ik het altijd een fijn idee dat alles goed geregeld is en dat ik niet ter plaatse nog hoef te kijken naar een passende verzekering. Daarnaast zijn de auto’s altijd in goede staat en als je het Premium Plus pakket afsluit krijg je altijd een voertuig met minder dan 25.000 kilometer op de teller.

En, is onze roadtrip Zuid-Afrika een inspiratie voor jouw volgende reis?

In dit artikel vind je affiliate links. Meer informatie over affiliate vind je hier.

Deel dit bericht:

22 reacties op “Terugblik roadtrip Zuid-Afrika | Route, planning en accommodaties

 • 28 september 2016 at 18:26
  Permalink

  Mooi plan! Is Zuid Afrika een beetje veilig om rond te reizen?

  Beantwoord
  • 28 september 2016 at 18:44
   Permalink

   Dank je wel Christiaan. Het was een geweldige reis! Bewaar hele goede herinneringen aan onze roadtrip. Het land is heel divers in vele opzichten. Mooie (wild)parken, adembenemende natuur, mooie stranden, vriendelijke mensen en toffe accommodaties. We hebben ons op geen enkel moment onveilig gevoeld in de drie weken dat we rondreisden. Uiteraard moet je het “gevaar” niet opzoeken. Zo hebben we onder begeleiding van een gids door Soweto gefietst en zijn we ‘s-avonds nooit met de auto op pad gegaan. In menig Europees land heb ik me onveiliger gevoeld. Heb jij plannen om die kant op te gaan?

   Beantwoord
 • 28 september 2016 at 20:10
  Permalink

  Gaaf om te horen! Je hoort een hoop spookverhalen over zulke landen, wat jammer is want vaak is de ervaring van een reiziger veel positiever. Zuid Afrika lijkt mij inderdaad leuk om naar toe te gaan alleen willen we waarschijnlijk eerst naar Maleisië. Als we alsnog voor Zuid Afrika kiezen ga ik zeker van je informatie gebruik maken!

  Beantwoord
  • 29 september 2016 at 18:40
   Permalink

   Helemaal met je eens wat betreft de spookverhalen. Volgens mij gaat het juist om de ervaring van reizigers en niet om de indianenverhalen. Maleisië klinkt ook goed! Mocht je besluiten een keer naar Zuid-Afrika te gaan je kunt me altijd om info vragen.

   Beantwoord
 • 2 oktober 2016 at 19:42
  Permalink

  Wat een prachtige rondreis. Ik heb in 2009 een half jaar “gestudeerd” in Zuid-Afrika. Daarvoor en daarna ben ik er een keer op vakantie geweest. Volgend jaar wil ik met man en kids erheen. Leuk om jullie trip te bekijken en inspiratie op te doen 🙂

  Beantwoord
  • 2 oktober 2016 at 19:49
   Permalink

   Dank je wel Karlien! Het was een geweldige reis. We wilden alleen te veel zien in te korte tijd, een leermomentje 🙂 Zuid-Afrika is een prachtig land. Leuk dat je plannen hebt om met man en kids naar Zuid-Afrika te gaan. Welk deel wil je bezoeken? Als je meer wilt weten laat het me weten.

   Beantwoord
 • 12 oktober 2016 at 21:52
  Permalink

  Wat een onwijs te gek gave roadtrip Marcel! Ik ben al een tijdje met dit artikel bezig, en kan ‘m wekelijks opnieuw lezen. Wat een heerlijke reis! Ik wil ook rondreizen in Zuid-Afrika, dus ik ga jouw artikel goed bewaren. Goeie inspiratie voor onze rondreis! Is het trouwens echt zó makkelijk om pinguïns te spotten op Boulders Beach? Ik zie er zo vaak foto’s van een massa pinguïns. Te gek! In Nieuw-Zeeland ging dat veel minder makkelijk joh 😉

  Beantwoord
  • 21 oktober 2016 at 18:09
   Permalink

   Je bericht zat in m’n spambox 🙁 Dank je wel Marcella! Leuk om te lezen dat je het artikel wekelijks opnieuw kan lezen, mooi compliment! Het was zo’n geweldige reis. Ontzettend veel gezien maar ook erg spannende dingen beleefd (verdwalen in Kruger NP met nauwelijks benzine in je auto). Wat wil ik graag terug naar Zuid-Afrika, er is nog veel meer moois te zien. Het spotten van pinguïns is heel makkelijk op Bolders Beach. De wandelpaden lopen door het gebied heen waar ze leven, links en rechts van je zie je alleen maar pinguïns. Het is er heel toeristisch, wat jammer is. Als je ooit besluit om naar Zuid-Afrika af te reizen heb ik voldoende tips voor je 😉

   Beantwoord
 • 24 januari 2017 at 12:34
  Permalink

  Mooie route hebben jullie afgelegd. Leuk om te zien dat jullie ook dingen gedaan hebben die wij ook gezien hebben. Gaaf land is het! Ik blijf erbij. Zou graag nog een keer terugwillen om Kaapstad etc te ontdekken. Lijkt me ook een indrukwekkende omgeving. Sliepen jullie nu in het Mlilwane zelf?

  Beantwoord
  • 24 januari 2017 at 18:25
   Permalink

   Dankjewel Niels! Ik zag inderdaad bij jullie veel herkenbare dingen, leuk. Zuid-Afrika is inderdaad een geweldig land, wij willen zeker meer zien. Kaapstad is een aanrader, heerlijke stad en heeft heel veel te bieden. Wij sliepen in Mlilwane, helaas niks kunnen doen vanwege het noodweer. Goede reden om nog eens terug te gaan.

   Beantwoord
 • 14 juni 2017 at 14:55
  Permalink

  Door mijn bezoek aan Zuid Afrika ben ik verliefd geworden op Afrika! Ik woonde er een paar maanden terwijl ik er mijn minor deed en heb in die tijd best veel van het land gezien. Na die tijd maakte ik, samen met mijn vriend, nog een prachtige rondreis. Als ik jouw route zie en je verhalen lees komen de herinneringen weer boven. Wat is het toch een fantastisch land!

  Beantwoord
  • 16 juni 2017 at 11:21
   Permalink

   Dat verliefde gevoel is heel herkenbaar voor mij. Ook ik ben verliefd geworden op Afrika na onze roadtrip door Zuid-Afrika. Een geweldig mooi land! Fijn dat ik je weer even mee terug kon nemen naar je gemaakte rondreis.

   Beantwoord
 • 28 juni 2017 at 12:00
  Permalink

  Ik overweeg in het najaar naar Zuid-Afrika te gaan Je blog is erg inspirerend! Ik ga de andere blogs over Afrika ook even lezen. In welke periode ben jij geweest?

  Beantwoord
  • 28 juni 2017 at 17:52
   Permalink

   Wat een gaaf plan Judith! Er valt genoeg te lezen op m’n blog over onze roadtrip door Zuid-Afrika. Het is een fantastisch land dat mijn hart heeft gestolen. Wildparken, mooie stranden, vriendelijke mensen en prachtige natuur. Wij zijn in maart geweest, en hebben heel veel regen gehad. Erg jammer, maar ondanks dit hebben we enorm genoten. Als je nog iets wilt weten, je kunt me altijd mailen.

   Beantwoord
 • 16 oktober 2017 at 18:41
  Permalink

  Heel gaaf zeg! Ik heb zelf ook een stuk gereden en vond het super goed en veilig rijden. Wat een gave route deden jullie. En ook Kruger!! Ik vond de safaris echt gaaf!

  Beantwoord
  • 17 oktober 2017 at 19:50
   Permalink

   Dit was onze eerste roadtrip en als je in Zuid-Afrika kan rijden kun je overal rijden. Onze route kende veel slechte wegen wat het rijden erg intensief maakte, maar de route was geweldig. We hebben heel veel gezien en gedaan, met als hoogtepunt de vele gamedrives.

   Beantwoord
 • 14 november 2017 at 20:09
  Permalink

  Zo, wat een flinke afstand! Hadden jullie wel genoeg tijd om alles te zien en beleven? Wel een gave route hoor! Ik ben jaloers 🙂

  Beantwoord
  • 15 november 2017 at 18:35
   Permalink

   Een gave route was het zeker maar veel te veel kilometers voor 3 weken. Na deze roadtrip hebben we gezegd: nooit meer. We hebben veel gezien maar veel ook niet, en dat was jammer. Wel een goede reden om nog eens terug te gaan. Zuid-Afrika is een geweldig land, absoluut een aanrader.

   Beantwoord
   • 29 januari 2018 at 21:05
    Permalink

    Goedenavond marcel,
    ik wil met me vriend in april 2 weken naar zuid afrika alleen weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen om een route te maken de eene zegt dit de ander zegt dat wat zou jij doen die 2 weken.
    We vliegen op Johannesburg.

    ik zie graag je reactie tegemoet.

    Beantwoord
    • 3 februari 2018 at 09:35
     Permalink

     Bedankt voor je reactie Chantal! Leuk dat jullie naar Zuid-Afrika gaan. Ik heb je inmiddels een mail gestuurd met een route.

     Beantwoord
 • 15 maart 2018 at 13:14
  Permalink

  Wat heerlijk om te lezen! Ik ga aankomende augustus met mijn vriend 3 weken reizen aan de oostkant van Zuid-Afrika, maar dan helemaal via de kust. Ik vraag me echter wel af met welk programma/welke app je de route gemaakt hebt? Normaal werk ik altijd simpel met Google Maps, maar die kan niet zoveel bestemmingen. En dat is toch wel handig bij het plannen van een aardig lange route 😉
  Ik zal eens verder kijken op je site voor meer tips etc.! heel erg leuk om te lezen.

  Beantwoord
  • 15 maart 2018 at 17:35
   Permalink

   Dankjewel Janca, leuk om te horen! Wat gaaf dat jullie 3 weken gaan reizen aan de oostkant van Zuid-Afrika. De route heb ik gemaakt met Google Maps. Het was wel een klus voor ik erachter was hoe het werkte met meerdere bestemmingen. Je maakt in Excel een overzichtje met een kolom met de plaatsen in volgorde van je reis (1e regel is het woord stad, 2e regel is de eerste naam van je eerste bestemming bv Johannesburg en zo ga je verder tot de naam van je laatste bestemming). Je slaat je bestand op als route Zuid-Afrika. Deze kan je dan in Google Maps implementeren. Er wordt gevraagd waarop je het overzichtje wilt selecteren, kies hier voor stad. Ik hoop dat het duidelijk voor je is, zo niet stuur me anders even een mail. Heel veel succes, en ook met de voorbereidingen. En als je nog vragen hebt laat het me gerust weten.

   Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.